0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Biraz önce servisten geldim.Bana yine aynı açıklamaları yaptılar. Akslardaki boşluk ben debriyajı biraz hızlı bırakınca birbirine çarparak ses çıkartıyormuş. Bu ses de standartmış falan dediler. Aracın aks boşluklarını ölçtürttüm. Sıfır arabanınkiyle aynı çıktı.Eğer hızlı kalkış yapmazsaniz bu iki metalin birbirine çarpma essini duymuyorsunuz. Ama o şekilde araba kullanırsanız şehir içinde pek iyi olmaz. Direk kornaya basıyorlar. 2 kere sakaryadaki toyota plazaya gittim. Bi yardımları dokunmadı diyebilirim. Cünkü malum ses halen mevcut. Yazın Antalyaya gittiğimde arabayı aldıgım yerde tekrar servise göstericem.
Şy anda hangi şehirdesiniz? Ankaradaysanız gelin bide bizim ustaya gidelim
2007 yaris dizelim var. aynı ses bende de var. iki farklı toyotacıya gittim ikiside normal olduğunu söyledi. dediğiniz gibi ani gaza basmalarda gelior o ses. benimkinin dışında bi tane daha yaris dizel denemiştim onda da vardı aynı ses. o sebeple normal olduğuna kanaat getirdim.
bahsettiğiniz olay sadece dizellerdemi var acaba? bu gün denedimde benden ses gelmedi (2007 1.3 terra benzinli)dizellerde tork yüksek olduğundan daha sert kalkar ve silkelenme fazla olabilir,acaba ses bu yüzden mi sizde duyuluyor?
Benimde eski arabam makyajlı kasa yaris dizeldi benden oyle bi ses gelmiyordu. aracınız mmt sansıman mı? mmt sanzıman vites gecişlerinde ve vites dusulerinde vuruyor genellikle.