Gönderen Konu: 2011 Yaris'de ön taraftan gelen ses sorunu  (Okunma sayısı 2473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
2011 Yaris'de ön taraftan gelen ses sorunu
« : Mart 28, 2011, 19:37:39 »
Forumda yeniyim öncelikle herkese merhaba. Benim sorunum aracımda yavaşladığım zamanlarda ayağımı debriyajdan birazcık sert çekersem veya duran araçta park ederken falan motor tekerleklere güç verdiği anda "Tak" diye ses geliyor. Sonra tekerlekler dönüyor. Bu dediğim milisaniyeler içinde oluyor. Ama yine de o ses çok rahatsız edici. Bugün servise gittim. Bana o sesin ön akslardaki boşluktan geldiğini ve de normal olduğunu söylediler. Ama ben araçla 2bin kilometre yaptım daha iki gün öncesine kadar o sesi farketmedim. Bence sorun daha başka birşey. Akstaki boşluk standarttır ve o boşluk bu sesi yapar bana pek tatmin edici gelmedi. Diğer yaris kullananlar bu konuda bir bilgi verebilirler mi? Onlarda da böyle bir ses var mı? Aracım 1,4 dizel ama motorun dizel sesine rağmen altı taşa çarpmış gibi bu ses her vites atışta geliyor. Acayip sinir bozuyor. Çözmem lazım bu konuyu çok taktım kafaya. Yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

2011 Yaris'de ön taraftan gelen ses sorunu
« : Mart 28, 2011, 19:37:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Yaris'de ön taraftan gelen ses sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2011, 19:59:35 »
dürüst olmak gerekirse ben başka takır tukur duyduğum için zamanında o sesi farketmemişim.bu konuda hakkı bey (site yöneticisi) size doğru bilgi verebileceğini düşünüyorum..isterseniz özel mesaj atın ya da bekleyin burada açmış olduğunuz konuyu görecektir...umarım istediğiniz çözüme kavuşur ve rahat sürüşler yaparsınız..
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2011, 20:03:45 »
eğer konuyu görmezse dediğiniz gibi yapar mesaj atarım. cok uzun zamandır araba kullanıyorum daha once kullandıgım arabalarda böyle bi ses duymayınca çok taktım. 200bin km de tofaş taksi mi bu ya sıfır araba ses yapmaması yolda kayıp gitmesi lazım :D
yarın sabah yine gidicem servise. oradaki diger yarislere bakıcam. aynı ses var  mı die. warsa da azalttırmak icin sesi yapan yerlere kavcuk bişiler koydurtcam. bi şekilde halletcem artık. yasadıgım maceraları yazarım buradan .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2011, 23:04:02 »
ya aslında sıfır arabadan daha çok ses duyulur çünkü daha çok dinlersiniz.yani tamamıyla psikolojik..bu arada sadece hakkı bey değil diğer arkadaşlar da mesaj atarlar eğer ilgilendikleri ya da bildikleri bir konu ise....maceralarınızı bekliyorum artık:)
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2011, 10:32:59 »
Sıfır arabadan ses gelmesi gerçekten çok ilginç,
motor takozları veya şanzıman bilyasından kaynaklanıyorda olabilir.

Bence işin peşini bırakmayın , servisi sık sık rahatsız edin , aracınızın garantisi var sonuçta , sorunu çözmek zorundalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2011, 16:48:03 »
Biraz önce servisten geldim.Bana yine aynı açıklamaları yaptılar. Akslardaki boşluk ben debriyajı biraz hızlı bırakınca birbirine çarparak ses çıkartıyormuş. Bu ses de standartmış falan dediler. Aracın aks boşluklarını ölçtürttüm. Sıfır arabanınkiyle aynı çıktı.Eğer hızlı kalkış yapmazsaniz bu iki metalin birbirine çarpma essini duymuyorsunuz. Ama o şekilde araba kullanırsanız şehir içinde pek iyi olmaz. Direk kornaya basıyorlar. 2 kere sakaryadaki toyota plazaya gittim. Bi yardımları dokunmadı diyebilirim. Cünkü malum ses halen mevcut. Yazın Antalyaya gittiğimde arabayı aldıgım yerde tekrar servise göstericem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2011, 16:50:38 »
Biraz önce servisten geldim.Bana yine aynı açıklamaları yaptılar. Akslardaki boşluk ben debriyajı biraz hızlı bırakınca birbirine çarparak ses çıkartıyormuş. Bu ses de standartmış falan dediler. Aracın aks boşluklarını ölçtürttüm. Sıfır arabanınkiyle aynı çıktı.Eğer hızlı kalkış yapmazsaniz bu iki metalin birbirine çarpma essini duymuyorsunuz. Ama o şekilde araba kullanırsanız şehir içinde pek iyi olmaz. Direk kornaya basıyorlar. 2 kere sakaryadaki toyota plazaya gittim. Bi yardımları dokunmadı diyebilirim. Cünkü malum ses halen mevcut. Yazın Antalyaya gittiğimde arabayı aldıgım yerde tekrar servise göstericem.
Şy anda hangi şehirdesiniz?
Ankaradaysanız gelin bide bizim ustaya gidelim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Mart 29, 2011, 17:24:41 »
2007 yaris dizelim var. aynı ses bende de var. iki farklı toyotacıya gittim ikiside normal olduğunu söyledi. dediğiniz gibi ani gaza basmalarda gelior o ses. benimkinin dışında bi tane daha yaris dizel denemiştim onda da vardı aynı ses. o sebeple normal olduğuna kanaat getirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2011, 18:09:55 »
Şy anda hangi şehirdesiniz?
Ankaradaysanız gelin bide bizim ustaya gidelim ;)

su an adapazarındayım ama sanırım sorun değil de sıradan bir ses bu toyotaya göre ama bana göre aşırı derecede rahatsız edici. özellikle de o aksların çarpması arabada hissedilir bi sendeleme yapıyor sarsıyor o cok gıcık bir his.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 29, 2011, 18:11:28 »
2007 yaris dizelim var. aynı ses bende de var. iki farklı toyotacıya gittim ikiside normal olduğunu söyledi. dediğiniz gibi ani gaza basmalarda gelior o ses. benimkinin dışında bi tane daha yaris dizel denemiştim onda da vardı aynı ses. o sebeple normal olduğuna kanaat getirdim.

Servisteki adamın gösterdigi sekilde surucez sanırım bız bu arabaları. sehir icinde nasıl olacaksa o yavas kalkmalar falan. simdilik yapıcak birsey yok dediginiz gibi her yariste var  sanırm ama baska arabada daha önce farketmedıgım bırsey neden bu araclarda var  onu anlamıs degılım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2011, 21:19:29 »
bahsettiğiniz olay sadece dizellerdemi var acaba? :) bu gün denedimde benden ses gelmedi (2007 1.3 terra benzinli)
dizellerde tork yüksek olduğundan daha sert kalkar ve silkelenme fazla olabilir,acaba ses bu yüzden mi sizde duyuluyor?
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 29, 2011, 22:14:49 »
bahsettiğiniz olay sadece dizellerdemi var acaba? :) bu gün denedimde benden ses gelmedi (2007 1.3 terra benzinli)
dizellerde tork yüksek olduğundan daha sert kalkar ve silkelenme fazla olabilir,acaba ses bu yüzden mi sizde duyuluyor?

Dediğiniz doğru olabilir yüksek devirde aniden gazı bırakırsanız da ses geliyor, araç yavaşken aniden gaza basarsanız veya yarım debriyajı yumuşak yapmazsanız; kısacası şehir içi trafikte sürekli o sesi ve de o çarpmanın yaptığı sallantıyı hissediyorsunuz. Anlayamadığım nokta bence bu sadece bizim arabalarda var. Corolla ve digerlerinde böyle birşey oldugunu sanmıyorum. Araştırdım hiç şikayet bulamadım. Birazdan şikayet sitelerine de konuyu açıcam. Ben bu sesi istemiyorum bana ne toyota akslar arasında boşluk bırakmışsa. Bırakmışlar madem insan ses yapmasını da önler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2011, 00:09:58 »
Benimde eski arabam makyajlı kasa yaris dizeldi benden oyle bi ses gelmiyordu. aracınız mmt sansıman mı? mmt sanzıman vites gecişlerinde ve vites dusulerinde vuruyor genellikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 02, 2011, 01:35:36 »
Benimde eski arabam makyajlı kasa yaris dizeldi benden oyle bi ses gelmiyordu. aracınız mmt sansıman mı? mmt sanzıman vites gecişlerinde ve vites dusulerinde vuruyor genellikle.

Arac normal vites. Vites geçişlerinden bahsetmemin sebebi eğer 1. viteste devri yukseltiyorsunuz ya araç hızlansın diye daha sonra da 2ye atar da debriyajı hızlı bırakınca yine tak diye vuruyor. Sanırım ön tekerlekler ani torkda öne ve arkaya esneme yapıyor akslar bu sırada çarpıyor. Ama neden böyle birşey yapmışlar anlayamadım. Trafikte ehliyeti yeni alıyormuş gibi 80 saatte kalkamıyorsunuz ki sonuçta çevik olmanız lazım.