0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Göstergede iki diş var daha. Bu İki diş de sönünce mi ışık yakacak arkadaşlar?Aracın acemisiyim, yardımlarınızı bekliyorum.
Güncel... Lütfen yardım...
Mustafa Bey,düz yolda depo tek çizgiye düştükten ve yakıt miktarı 7lt. ye düşünce yakıt ikaz ışığı yanar. dikkat etmeniz gereken şey, bazen bu seviyelere gelmiş iseniz ve o anda eğimli bir yolda iseniz, aracın eğim yönüne göre bu biraz erken veya geç yanabilir. sonuçta bu ışık yandıktan sonra aracınızı fazla yüksek devirde kullanmıyorsanız her halükarda 100km den fazla yol gidebilirsiniz. benim size tavsiyem dizel aracınızı depoyu kurutana kadar kullanmamanız yönünde. yok ben ne kadar yaktığımı hesaplamak istiyorum derseniz; deponuzu full yapıp ve km saatinizi sıfırlayıp, belirli bir km sonrası depoyu tekrar full yapıp, bu yolla ne kadar yaktığınızı hesaplamak daha sağlıklı olur. ben şahsen bu şekilde yapıp, şehir içi kullanımda 600 km yi gördükten sonra depoyu tekrar full yapıyorum.
Range, depodaki rezerv yakıtı kullanmadan güvenli bir şekilde gidebileceğiniz mesafeyi gösterir.
Teşekkür ederim. Yani yukarıda arkadaşın denediği ve 150 küsür kilometre gittiği durum, range sıfırlandıktan sonra yaptığı kilometre değil mi?