Gönderen Konu: 2011 Corolla 1.4 d- 4-d uyarı ışığı yandıktan sonra kaç km gider..  (Okunma sayısı 17099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Uyarı ışığı yandıktan sonra aracımız kaç km. daha yol alır, sanırım 2 tip uyarı varmış bunlardan sonuncusu yandığında daha kaç km. gidebilriiz.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
ilk uyarıyı verdikten sonra 150 km daha gittim,sonrası yolda kalırım diye aldım ama aldığımda ışık devamlı yanıp sönüyordu.... bildiğim kadarıla ilk uyarıyı verdiğinde depoda 8,3 lt yakıt kalıyor....
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Sonunda hesapladım,şsehir içi 156km. :)Merhaba arkadaşlar aracı deposunu fulleyip bi bakayım dedim ne yakacak  bagajada 1,5 lt. pet şişe mazotla  dolaştım ,öncelikle merak ettiğim yakıtı nekadar harcıyacağıydı lakin bir diğer konuda mazot uyarı ışığı yandığında kaç km. gideceğini merak ediyordum,ışık yandı ve ben bagaja 1,5lt pet şişe koyup işe gidip gelmeye başladım,710 km. geldiğimde ışık yandı bakalım ne kadar gidecek derken 864km. geldiğimde artık bitecek korkusuyla bagajdaki pet şişeyi depoya boşalttım benzin istasyonu eve 1km. yakınlıkta artık dedim gidip alayım bakalım ne kadar dolacak.  shell şuyeni yakıtından v power gtl. ile doldurdum.Tam 53,5 lt aldı  yani tam zamanında gitmişim .
SONUÇ:Mozot ışığı yandığında tam 154km. gitti.
Depoya pet şişe dahil konunlan mazot 55lt. ve bu mozaotla toplam 866km. yol yaptım.
litresi 3830tl. toplam 210tl.
km başına 243krş.(normal  V power aldsaydım 231krş. olacaktı )
NOT:Ölçüm değerleri şehir içidir,izmirii bilenlere gaziemir-yenişehir arası işe gidiiş geliş. arasıra bornova karşıyaka falan
Araç 2011 1.4d 4-d corolla comfort extra  şuanki km. si 1980km. de. Nasıl sizce?
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Göstergede iki diş var daha. Bu İki diş de sönünce mi ışık yakacak arkadaşlar?
Aracın acemisiyim, yardımlarınızı bekliyorum.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Göstergede iki diş var daha. Bu İki diş de sönünce mi ışık yakacak arkadaşlar?
Aracın acemisiyim, yardımlarınızı bekliyorum.

Güncel... Lütfen yardım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi

Gösterge Mustafa Bey, tek dişe düşünce uyarı ışığı yanar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Mustafa Bey,

düz yolda depo tek çizgiye düştükten ve yakıt miktarı 7lt. ye düşünce yakıt ikaz ışığı yanar. dikkat etmeniz gereken şey, bazen bu seviyelere gelmiş iseniz ve o anda eğimli bir yolda iseniz, aracın eğim yönüne göre bu biraz erken veya geç yanabilir. sonuçta bu ışık yandıktan sonra aracınızı fazla yüksek devirde kullanmıyorsanız her halükarda 100km den fazla yol gidebilirsiniz.

benim size tavsiyem dizel aracınızı depoyu kurutana kadar kullanmamanız yönünde. yok ben ne kadar yaktığımı hesaplamak istiyorum derseniz; deponuzu full yapıp ve km saatinizi sıfırlayıp, belirli bir km sonrası depoyu tekrar full yapıp, bu yolla ne kadar yaktığınızı hesaplamak daha sağlıklı olur. ben şahsen bu şekilde yapıp, şehir içi kullanımda 600 km yi gördükten sonra depoyu tekrar full yapıyorum.
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Mustafa Bey,

düz yolda depo tek çizgiye düştükten ve yakıt miktarı 7lt. ye düşünce yakıt ikaz ışığı yanar. dikkat etmeniz gereken şey, bazen bu seviyelere gelmiş iseniz ve o anda eğimli bir yolda iseniz, aracın eğim yönüne göre bu biraz erken veya geç yanabilir. sonuçta bu ışık yandıktan sonra aracınızı fazla yüksek devirde kullanmıyorsanız her halükarda 100km den fazla yol gidebilirsiniz.

benim size tavsiyem dizel aracınızı depoyu kurutana kadar kullanmamanız yönünde. yok ben ne kadar yaktığımı hesaplamak istiyorum derseniz; deponuzu full yapıp ve km saatinizi sıfırlayıp, belirli bir km sonrası depoyu tekrar full yapıp, bu yolla ne kadar yaktığınızı hesaplamak daha sağlıklı olur. ben şahsen bu şekilde yapıp, şehir içi kullanımda 600 km yi gördükten sonra depoyu tekrar full yapıyorum.

Cem Bey teşekkür ederim. Forumda pek yardımsever arkadaş bulamadım doğrusu birkaç kişi hariç.
Bunlardan biri de sizsiniz, tekrar teşekkür ederim.
Ben aracı yeni aldım ve depo göstergesi dijital.
Bu göstergede 2 çizgi var ve aracın gideceği kilometre olarak da 87 km gösteriyor.
Siz ise tek diş kalınca en az 100 km gidersiniz diyorsunuz.
Benim kafam karıştı. Aracın kalan kilometre hesabı ışık yanmaya kalan kilometre mi, yakıt bitmesine kalan kilometre mi?
Eski aracım megane II'de 130-140 km kala düşük yakıt uyarısı gelirdi ve bir müddet sonra kalan kilometreyi göstermezdi.
Corolla'da durum nasıl işliyor bunu merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Gene ben...  :D

Arkadaşlar, benim aracımda yakıt bitmesine 60 km gösterirken Low Fuel uyarısı çıktı. Mazot aldığımda Range 15 km gösteriyordu.
Araçta tek çizgi var ve yanıp yanıp sönüyor. Sorum şu: Bu 15 km aracın en son gideceği km midir, yoksa sıfıra kadar indikten sonra artık gidilecek ortalama yolu göstermemeye mi başlayacaktır? Bu konuda beni aydınlatanlara müteşekkir olacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Range, depodaki rezerv yakıtı kullanmadan güvenli bir şekilde gidebileceğiniz mesafeyi gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Range, depodaki rezerv yakıtı kullanmadan güvenli bir şekilde gidebileceğiniz mesafeyi gösterir.

Teşekkür ederim. Yani yukarıda arkadaşın denediği ve 150 küsür kilometre gittiği durum, range sıfırlandıktan sonra yaptığı kilometre değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Teşekkür ederim. Yani yukarıda arkadaşın denediği ve 150 küsür kilometre gittiği durum, range sıfırlandıktan sonra yaptığı kilometre değil mi?

Evet bu kilometreyi gidebilir ama bunu tavsiye etmiyorum.