0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peugeot motorlarını (307 deki motor) şimdi iranın türkiyede satılan markası olan samand kullanıyor. samandın sitesi yok ama sahibinden.com da satıyorlar. motorun koruma kapağında bile kocaman peugeot yazıyor. onların motorunu samand bile kullanıyor varın siz düşünün. bu arada 308 i bende test ettim. performans güzel ama şunu belirteyim aracın 0 kokusu tek kelimeyle iğrenç ötesi, insanın burnunun direği sızlıyor,o kadar berbat ki. belki abartı sanırsınız ama kesinlikle abartmıyorum. mide bulandırıcı dercede bir koku. hele 407 nin kokusu, o anlatılmaz yaşanır... inanmayanlar bayiden test edebilir
ya peugeot o kadar kötü bi araba değil.2004 yılında sıfır 307 1.6 XT almıstım.2008 yılında sattım.ilk alacagım zamanlar golf 5 vardı.konsol olsun özellik fiyat dengesi olsun boyut olsun 307 daha agır basıyodu.ama keşke focus ghia alsaydım dedim.satana kadar sadece 1 kere sunrooftan su sızıodu onu degiştirdiler.bide kol dayama yeri düşmüştü:D bakımlarını düzgün yaptıgın sürece sorun yaratacagını sanmıyorum.tek kötü yanı çok yakıodu motoru açmak için biraz zorlamıstım o zamanlar 9.5-9.7 lt yakıyodu.normal kullanıma gecince 8.6 LT ye kadar düşmüştü.
Arkadaşım 5 sene önce dümdüz 206 aldı kendisinin ilk aracıydı ve şöförlüğünü de bu araçta öğrendi kredisi bitince arabasını değiştirmek istedi bana fikrimi sordu, kendisine Avensis'i önerdim bakalım dedi beraber gittik galeriye 2. el 2005 model bulduk, test sürüşü yaptı ve sadece tamam alıyoruz dedi:) Ben bugüne kadar arabaya binememişim dedi o günden sonra Peugeot'ya lanet olsun der hep:) Aralarında sınıf farkı var tamam ama efsane kasa corolla bile 206'yla kapışamaz her konuda:)