Gönderen Konu: 308 I Test Ettim...  (Okunma sayısı 12170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
308 I Test Ettim...
« : Şubat 13, 2008, 14:24:09 »
Selam arkadaşlar...Dün 308 in Dizel 110 hp lik versiyonunu test ettim ve gerçekten şaşırdım...Çünkü benim 2004 de bi 307 maceram olmuş; sıfır km aldığım arabayı 2 hafta içinde acel tecel satmıştım(işçilik,malzeme kalitesi ve mekanik aksam berbattı)...Sonra koşarak gidip COROLLA almıştım zaten...
Neyse bu önyargılarla gidip 308 i test ettim: fakat sonuç araç beklediğimden çok çok kaliteli geldi...Bir kere plastik kalitesi ve işçilik D segment birçok araçtan bile daha iyi, ne kadar bozuk yola girsemde en ufak cızırtı-tıkırtı duymadım(oysa yeni COROLLA beni hayal kırıklığına uğratmıştı bu konuda), yol tutuş gayet başarılı ve sürati çok belli etmiyor( yalnız 120 den sonra arka tarafta azcık bir rüzgar sesi vardı), Dizel turbo 110 hp lik motoru gayet performanslı ve yakıtı düşük...Netice ititbariyle PEUGEOT gerçekten akıllanmış ve berbat 206-307 lerden sonra kaliteyi birkaç kademe yükseltmiş...Toyota seven ve kullanan biri olduğum halde arabayı kesinlikle alınabilir olarak görüyorum...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
308 I Test Ettim...
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2008, 00:25:26 »
Aman hocam ya boşversene bir kullanımda belli olacağını sanmıyorum, bizimde sütten ağzımız yandı bir kere  
Bu sefer vidalarını biraz daha iyi sıkmışlardır o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
308 I Test Ettim...
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2008, 08:39:19 »
307 heralde gelmiş geçmiş en sorunlu araçtı.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
308 I Test Ettim...
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2008, 11:43:46 »
308 değil 307.5      
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: 308 I Test Ettim...
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2009, 09:21:52 »
peugeot motorlarını (307 deki motor) şimdi iranın türkiyede satılan markası olan samand kullanıyor. samandın sitesi yok ama sahibinden.com da satıyorlar. motorun koruma kapağında bile kocaman peugeot yazıyor. onların motorunu samand bile kullanıyor varın siz düşünün. bu arada 308 i bende test ettim. performans güzel ama şunu belirteyim aracın 0 kokusu tek kelimeyle iğrenç ötesi, insanın burnunun direği sızlıyor,o kadar berbat ki. belki abartı sanırsınız ama kesinlikle abartmıyorum. mide bulandırıcı dercede bir koku. hele 407 nin kokusu, o anlatılmaz yaşanır... inanmayanlar bayiden test edebilir :)
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2009, 04:04:07 »
su yakan araba yapsa da alınmaz oda patlar:)hiç güven werici bi marka değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2009, 13:47:48 »
ben herşeye rağmen toyotayı tercih edrdim
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Mayıs 23, 2009, 02:39:31 »
Acikcasi peugeotun 406 modelini tek gecerim digerleri dediginiz gibi iyi degil ama 406 cok guzel araba hele 2.0 HDI bir depoyla 1100 km gidiyordu hiz konusundada saglam gidenlerdendi ama 407 nasil oldu bilmiyorum bozdularmi yoksa dahami iyilesti...
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2009, 13:16:43 »
peugeot motorlarını (307 deki motor) şimdi iranın türkiyede satılan markası olan samand kullanıyor. samandın sitesi yok ama sahibinden.com da satıyorlar. motorun koruma kapağında bile kocaman peugeot yazıyor. onların motorunu samand bile kullanıyor varın siz düşünün. bu arada 308 i bende test ettim. performans güzel ama şunu belirteyim aracın 0 kokusu tek kelimeyle iğrenç ötesi, insanın burnunun direği sızlıyor,o kadar berbat ki. belki abartı sanırsınız ama kesinlikle abartmıyorum. mide bulandırıcı dercede bir koku. hele 407 nin kokusu, o anlatılmaz yaşanır... inanmayanlar bayiden test edebilir :)

ben de bi ara pegout bayisinde sıfır bir araca binmiştim gerçekten de koku kötüydü...sıfır araç alındığına pişman edecek türden. çoğu sıfır araç kötü kokar ama o daha da kötüydü...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2009, 16:42:58 »
Peugeotu anlamak için 90 üzeri giderken acı fren yapmak lazım :)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2009, 23:49:20 »
   308 1.6 Hdi 90 ve 109 HP'lik araçların ikisini de test ettim.
   Aracın sınıfındaki sıfır araçlara göre bence pek çok artısı var. Bir defa içerideki malzeme kalitesi ilk görünüş itibariyle sınıfına göre çok kaliteli . ( bu konuda 307 bile bence malzeme kalitesi olarak çok iyiydi. '04 307 1.4 HDi Mayıs 2008 ' den beri kullanımda .) Ayrıca iç mekan dashboard tasarımı da bu kaliteyi destekler nitelikte zira kullanılan krom malzemeler bile gerçekten görünüm olarak kaliteli hissettiriyor ( bu konuda Auris ' in 308 ' e göre maalesef daha kötü dizayna sahip olduğunu düşünüyorum zira kol dayama kullanılmamak amaçlı tasarlanmış gibi ve üst torpido gözünün kapağı da bakalitten yapılmış izlenimi uyandırıyor. )
     109 HP 'lik dizel zaten kendini kullanıldığı tüm araçlarda ispatlamış durumda . Hem az yakıyor hem de performansı ve kondisyonu üst seviyede . ( Yalnız bu motorun 100 bin civarında turbo patlattığı yayılmaya başladı ) 90 Hp 'lik versiyon bile yeterince güçlü ve şehiriçi kullanımı için de yeterli geldi.( İlk ötv indiriminde 29.900.-TL gibi makul bir fiyata sahipken acele etmeyip 307 ile değiştirmediğime sonradan pişman etti.)
      İç mekan genişliği zaten 307 de bile son derece genişken 308 de daha da rahat hissettiriyordu . Bagaj hacmi de gayet başarılı ( 430 Litreymiş ) Auris 354 Litreymiş bu arada resmi verilere göre ( Araç Uzunlukları : 308 = 4276 mm. / Auris = 4220 mm  )
      Yol tutuş başarılı . Yalnız direksiyon hissizliği ve şanzımanın ( 5 ileri manuel ) zor geçen yapısı halen devam ediyor zira peugeot bildiğim kadarıyla sadece 308 1.6 THP ' de 6 ileri manuel 'e geçti .
      Bu aracın en zayıf yönleri de zaten bu şanzıman yapısı ve direksiyon'un indirektliği . Fakat bunu da sadece ilgili sürücüler anlar gibi zira normal kullanım şartlarındaki bir kişinin bunu aracı zorlamadan farkedebilmesi çok zor .
      Ama 308 için bundan daha büyük tehlikeler var. Zira elektronik ve mekanik problemler çoğu sürücünün 307 ' de canını yaktı ( ben şanslıyım / henüz karşılaşmadım) ve mirasçısında da bu tehlikenin devam etmemesi için gerekli önlemlerin alındığına tüketiciler daha ikna olmuş değil.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2009, 10:04:57 »
Peugeottan tam manayla memnun olan kimseyi tanımadım :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2009, 11:46:14 »
ya peugeot o kadar kötü bi araba değil.2004 yılında sıfır 307 1.6 XT almıstım.2008 yılında sattım.ilk alacagım zamanlar golf 5 vardı.konsol olsun özellik fiyat dengesi olsun boyut olsun 307 daha agır basıyodu.ama keşke focus ghia alsaydım dedim.satana kadar sadece 1 kere sunrooftan su sızıodu onu degiştirdiler.bide kol dayama yeri düşmüştü:D bakımlarını düzgün yaptıgın sürece sorun yaratacagını sanmıyorum.tek kötü yanı çok yakıodu motoru açmak için biraz zorlamıstım o zamanlar 9.5-9.7 lt yakıyodu.normal kullanıma gecince 8.6 LT ye kadar düşmüştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2010, 10:19:01 »
Peugeot o kadar kötü bir araba değil arkadaşlar.Ben corolla almadan önce 308,opel astra sedan,fluence,civic ve corolla nın test sürüşlerine katıldım.Civic ile corolla arasında kaldım.6 ileri vites,bagaj genişliği ve fiat farkı nedeniyle corollayı tercih ettim.308 in motoru BMW firmasıyla ortaklaşa yapılmış yol tutuşu gayet iyi.İşçilik kaliteli.Dizel fiatı corollanın benzinli fiatı.Eski arabam 307 olduğu için yeni arabam değişik olsun dedim.Opel astra sedan nedense çok fazla tutulmadı.Fluence desen kesinlikle megane kadar satamaz.Bence tüm yeni ithal arabalar iyi birbirlerine göre artı ve eksileri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2010, 13:10:57 »
arabayı almanlar ve japonlar yapıyor arkadaşlar. tabi almanın veya japon diye her marka da alınmaz. örn; opel, vw....
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2010, 13:45:48 »
Arkadaşım 5 sene önce dümdüz 206 aldı kendisinin ilk aracıydı ve şöförlüğünü de bu araçta öğrendi kredisi bitince arabasını değiştirmek istedi bana fikrimi sordu, kendisine Avensis'i önerdim bakalım dedi beraber gittik galeriye 2. el 2005 model bulduk, test sürüşü yaptı ve sadece tamam alıyoruz dedi:) Ben bugüne kadar arabaya binememişim dedi o günden sonra Peugeot'ya lanet olsun der hep:) Aralarında sınıf farkı var tamam ama efsane kasa corolla bile 206'yla kapışamaz her konuda:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2010, 15:07:33 »
ya peugeot o kadar kötü bi araba değil.2004 yılında sıfır 307 1.6 XT almıstım.2008 yılında sattım.ilk alacagım zamanlar golf 5 vardı.konsol olsun özellik fiyat dengesi olsun boyut olsun 307 daha agır basıyodu.ama keşke focus ghia alsaydım dedim.satana kadar sadece 1 kere sunrooftan su sızıodu onu degiştirdiler.bide kol dayama yeri düşmüştü:D bakımlarını düzgün yaptıgın sürece sorun yaratacagını sanmıyorum.tek kötü yanı çok yakıodu motoru açmak için biraz zorlamıstım o zamanlar 9.5-9.7 lt yakıyodu.normal kullanıma gecince 8.6 LT ye kadar düşmüştü.

Gökhan yaş bilgilerine göre, 2004 yılında 13 yaşında ikenmi sıfır araç almıştın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2010, 12:31:25 »
Peugeot mu evlerden uzak  :lol: 3o8 RC Z modeliydi sanırım bana çekici geldi ama artk peugeot pek samimi gelmiyor
||||  Got Boost ?  ||||  No More V-TEC !  ||||

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2010, 22:56:28 »
Arkadaşım 5 sene önce dümdüz 206 aldı kendisinin ilk aracıydı ve şöförlüğünü de bu araçta öğrendi kredisi bitince arabasını değiştirmek istedi bana fikrimi sordu, kendisine Avensis'i önerdim bakalım dedi beraber gittik galeriye 2. el 2005 model bulduk, test sürüşü yaptı ve sadece tamam alıyoruz dedi:) Ben bugüne kadar arabaya binememişim dedi o günden sonra Peugeot'ya lanet olsun der hep:) Aralarında sınıf farkı var tamam ama efsane kasa corolla bile 206'yla kapışamaz her konuda:)
ben de model yükseltmek adına 1994 honda civic'i iş arkadaşına satıp, 2004 model 206 alan biriyle tanışmıştım. daha doğrusu o da benim iş arkadaşımdı ankaradayken. adam 206 ya her bindiği güne ve eski arabasını arkadaşının altında gördüğü her güne lanet okuyordu.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 07, 2010, 13:46:46 »
Olayı biraz genişleteyim 3 ay 307 kullanan biri olarak söylüyorum.
Bana al bu senin olsun benzin koy git desinler,vereceğim 200 lira benzin parasına acırım :)
O derece memnun kaldım ;)