Gönderen Konu: BALATADAN GELEN SES  (Okunma sayısı 2754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
BALATADAN GELEN SES
« : Mart 26, 2011, 20:00:20 »
Degerli arkadaşlar 2011 model toyota corolla aldım ( ocak) kış mevsiminde sabahları evin önünden çıkarken frene ilk dokunmada bir ötme sesi geliyodu ücretsiz 1000 bakımına gittiğimde dile getirip servis ustasına ilettim kış mevsimi dediler, balata yeni dediler biraz daha kullan geçer deiler ama havalar ısındı ama yine sabahları ara sıra olmak şartıyla duyuyorum bilgisi olan veya bu dumu yaşayıpta bilgisi olan varmı ?

Toyota Club Türkiye

BALATADAN GELEN SES
« : Mart 26, 2011, 20:00:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '11
Ynt: BALATADAN GELEN SES
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2011, 16:25:05 »
bende de AYNI PROBLEM VARDI 2007 TERRA DİZEL araka tekerde disk tornalandı ses gitmedi. teker bilyası arızalı imiş değişti ses kesildi. bilya yan sanayi 190 tl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2011, 17:34:22 »
Aynı ses bende de mevcut. Benimki de 2011 Corolla. İlk başlarda araç soğukken yapıyordu. Ama şimdi uzun yolda bile frene hafif bastığımda ses duyuluyor. 1000 bakımında yetkiliye bildirdim sorunu ama duyamamışlar her nedense. 10.000 km bakımını bekliyorum şimdi. O zaman da duymasınlar da ben kendim duyuracağım onlara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2011, 17:36:46 »
Bu sorunu 2008'de çözmüş olmaları lazımdı yau. Balatalara toz tahliye kanalı açmalarını söyleyin, bakalım ne diyecekler :)

edit: naber Günal? ne zaman değiştirdin yau Corolla'yı? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2011, 17:39:53 »
Selam Alper,

Arabayı 2010 Aralık'ta değiştirdim. Benzin sarfiyatı çok gözüme batmaya başlamıştı, dizele geçtim bende :)

Ama sağolsunlar, şimdi mazot fiyatını benzine yaklaştırıyorlar adım adım...

Bundan sonrası hidrojenli olur artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2011, 17:53:29 »
Bir oto yıkamacıda basınçlı su ile (Balatalar kesinlikle SOĞUK olmalı yıkanmadan önce) yıkatın,toz mu,balatamı,diskmi, rulmanmı ortaya çıksın.
Maalesef kış aylarında ister istemez su birikintilerine giriyoruz,muhafazalara rağmen mutlaka kampana ve disklere su sıçrıyor,freni çok kullandığımız bir yol ve sürüş
şekli ile aşırı ısınan diskler su ile birden soğuyunca atma ve çekmelere maruz kalıyor.
Küçük bir ipucu verecek olursak; Yol durumuna göre ani fren yapacak mesafede aracımızı kullanmayalım,Rampa inerken kesinlikle uygun viteste inelim.Frenden çok
(uygun hızda)vites küçülterek motor freninden yararlanalım.Yakıtımız bir miktar artacak ama fren tertibatı değişiminin yüksek maliyetlerinden yine de düşük ve güvenli olacaktır.
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2011, 18:46:34 »
Degerli arkadaşlar 2011 model toyota corolla aldım ( ocak) kış mevsiminde sabahları evin önünden çıkarken frene ilk dokunmada bir ötme sesi geliyodu ücretsiz 1000 bakımına gittiğimde dile getirip servis ustasına ilettim kış mevsimi dediler, balata yeni dediler biraz daha kullan geçer deiler ama havalar ısındı ama yine sabahları ara sıra olmak şartıyla duyuyorum bilgisi olan veya bu dumu yaşayıpta bilgisi olan varmı ?
Araç yeni olduğundan balataların disklere alışıncaya kadar bu sesi yapması normaldir servis gereken yanıtı vermiş ama aynı araç bende de var balatalardan ses duymadım sabah aracını hareket ettirmeden disklere bak çok az pas ve lekelenme göreceksin disklerde ama ilk fren pedalına basışta temizlenecektir diskler bundan da kaynaklanıyor olabilir