Gönderen Konu: Park sensörü boyaması girişimi ve hüsran  (Okunma sayısı 3815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Park sensörü boyaması girişimi ve hüsran
« : Mart 26, 2011, 17:19:25 »
Arabama park sensörünü sonradan taktırdım.Arabam metalik gümüş olduğundan dolayı siyah renkteki park sensörü algılayıcıları tamponda sırıtıyordu.
Boyacıya verip masraf çıkartmak istemememden dolayı bugün Koçtaş'tan gümüş metalik sprey ve kalın bant aldım.Bantları sensörlerin etrafına uyguladım.Spreyi bir dakika çalkaladım ve 30 cm. uzaklıktan spreyi sıktım.Hava rüzgarlıydı.İlk sıkışta dahi kapattı.Fakaaaaaattt 25 dakika sonra bantları kaldırdığımda ne göreyim bantları yeterli alanı kaplayacak şekilde kaplamadığım için bantların çizgileri kaldırdıktan sonra sırıtmaya başladı,izleri kabak misali çıktı.Şimdi ben ne yapayım ha dostlar akıl verin şu ahmak kardeşinize.Sanayiye boyacıya mı teslim edeyim arabamı yoksa o şekilde mi kullanayım?

Toyota Club Türkiye

Park sensörü boyaması girişimi ve hüsran
« : Mart 26, 2011, 17:19:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Park sensörü boyaması girişimi ve hüsran
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2011, 17:40:29 »
dostum pasta ile  sorunu giderebilirsin... 1 kutu senin sorununu gidermek için çok fazla gelir bir kaportacıya gidip rica etsen verirler, yada ustaya söylersen  o uygulayabilir...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2011, 18:07:54 »
Teşekkürler Sayın Özfen.

İletinizi okuduktan sonra sanayideki bir usta arkadaşımı telefonla aradım.Durumu yukarıdaki iletimdeki gibi teferruatı ile izah edim.''Canını sıkma,boyacı arkadaş makina ile pasta cila yaptıktan sonra izleri yok eder.'' dedi.Şayet siz bu konuda ne yapacağımı söylemeseydiniz bu konularda bilgisiz olmamdan dolayı çok canım sıkılacak belkide tüm tamponu boyatacak masraf çıkartacaktım.Çok teşekkür ederim.Pazartesi günü sanayiye gideceğim.Umarım sorun pasta cila ile kalkar.

Demek ki ne imiş ''Bilmediğin işe bulaşmayacak bilenden yardım isteyecekmişsin.''Bu da bana ders oldu.

Susam Sokağı Kurabiye Canavarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2011, 20:22:44 »
Yardımcı olabildimse ne mutlu bana Aybars bey, bu arada mesajımda size gayr-i ihtiyari olarak "dostum" diye seslenmişim bunu şimdi fark ettim, kuruma bakmazsınız umarım.
Konu ile ilgili olarakta şunu eklemek isterim, hava püskürtme yolu ile boyama yapmak isterseniz aklınızda bulunsun, istediğiniz yerin sınırlarını kağıt bant ile belirleyip geri kalan yerlerin boya olmaması için gazete  ile kaplayıp  kağıtt bant ile sabitlerseniz böyle bi durumla karşılaşmamış olursunuz:) aracınızla güzel günler dilerim, iyi forumlar...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2011, 20:27:25 »
Yardımlarınız için teşekkür ederim.İyi forumlar.Sağ olunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2011, 21:06:13 »
aybars toprağım senin arabanın boyasınn aynısından mix yaptır 10 gr mesela.sonra yavaş yavaş rötüş fırçasyla boya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2011, 21:11:57 »
Murtaza Bey anladım ki bu iş bana göre değil.Ustaya götüreceğim.Daha fazla malı heder etmeyeyim.Öneriniz için teşekkür ederim.İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2011, 00:10:03 »
Boyayı mümkün olduğunca ince atın. Sensörler kafayı yiyebiliyor, arkada cisim yokken bile ötmeye başlıyorlar.
Corolla 2008 M/M Benzinli