Gönderen Konu: 2005 model corolla aracıma uygun lpg kiti  (Okunma sayısı 1758 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Şu gemide bende olsaydım...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '05
2005 model corolla aracıma uygun lpg kiti
« : Mart 25, 2011, 21:52:30 »
Arkadaşlar,emekli öğretmenim.2005 model corolla terra 1,6 arabam var.senelik ortalama 7000 km yol yapıyorum.şu anda 45000km de.bildiğiniz gibi benzin fiyatları aldı başını gidiyor.aracıma lpg takdırmak istiyorum.ancak herkes farklı isimler veriyor.Kullanan arkadaşlara sesleniyorum.sizler ne dersiniz?km az olduğu için taktırma diyenler var.Görüşleriniz benim için yön tayininde önemli bir etken olacaktır.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :huh:
Kula bela gelmez hak yazmadıkça,hak bela yazmaz kul azmadıkça...

Toyota Club Türkiye

2005 model corolla aracıma uygun lpg kiti
« : Mart 25, 2011, 21:52:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 2005 model corolla aracıma uygun lpg kiti
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2011, 00:25:41 »
Öncelikle merhaba hem hemşehriyiz hem meslektaş.Aracınızı uzun yıllar daha kullanmayı düşünüyorsanız kesinlikle taktırın derim. Ben 2007 de zavoli taktırdım. 40.000 km kadar yol yaptım hiçbir sorunum yok. Çok memnunum.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2011, 00:42:17 »
ben BRC'yi öneririm, kaliteli bir marka, servisleri de oldukça yaygın ve kaliteli...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2011, 03:08:28 »
BRC MY 10 2A mühendisliğin yetki verdiği servislerde taktırın kafanız rahat olsun .
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2011, 07:07:24 »
Aracı satmayacaksanız taktırın Erol Amca. 7000km. yüksek bir rakam değil. Amorti süresi uzar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2011, 07:41:54 »
Sayın öğretmenim. Arkadaşların da dediği gibi; eğer çok uzun yıllar binmeyi düşünüyorsanız, lpg taktırın.

2004 model de ben de var. Senede 25.000 km yapıyorum.

* Siz yılda 7.000 km yapıyorsanız, yaklaşık olarak ayda 45 lt, yılda ise 540 ~ 550 lt benzin harcarsınız.

* Benzinin 4,1 olduğunu varsayarsak : Senede 2.250 lira benzine ödersiniz.

* Manisa da lpg 2.300 liradan aşağı değilidir. Şu an Ankara da 1.88 e alıyorum. Yani sizin lpg ye ödeyeceğiniz fiyat da yüksek.

* Tasarrufunuz % 20-25 arasında olacaktır. En iyi ihtimalle  senede 500 lira tasarruf edersiniz. Ortalama bir kit dönüşümünün 1.500 lira olduğunu düşünürsek, 3 yılda kit kendini ancak amorti eder. Yalnız uzun yıllar binmeye düşünüyorsanız, düşünülmeli.

~ saygılar sayın öğretmenim ~
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Şu gemide bende olsaydım...
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2011, 21:53:19 »
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. ::)Allah kaza bela vermediği müddetçe satmayı düşünmediğim için,taktırmak en güzeli.Bu arada en çok tutulan lpg kitinin de brc olduğunu görüyorum.Vize zamanım yaklaştığında kısmet olursa brc taktırmaya karar verdim.Bu arada motor sesi fazlalaşırmı veya hiç aranızda keşke taktırmasaydım diyen var mı acaba? saygılar.  ;)
Kula bela gelmez hak yazmadıkça,hak bela yazmaz kul azmadıkça...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2011, 09:18:53 »
Motor sesinin fazlalaştığını ancak dışarıdan motorun yakınından anlarsınız. Lpg enjektörlerinin sesidir. İçeriye gelen motor sesinde değişiklik olmaz.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2011, 01:15:14 »
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. ::)Allah kaza bela vermediği müddetçe satmayı düşünmediğim için,taktırmak en güzeli.Bu arada en çok tutulan lpg kitinin de brc olduğunu görüyorum.Vize zamanım yaklaştığında kısmet olursa brc taktırmaya karar verdim.Bu arada motor sesi fazlalaşırmı veya hiç aranızda keşke taktırmasaydım diyen var mı acaba? saygılar.  ;)
Erol bey LPG taktırdırdıktan sonra aynen şunu diyeceksiniz tabi kaliteli bir kit taktırırsanız "ben şu zamana kadar boşuna benzine para vermişim"göreceksiniz ki arada hiçbir fark yok enjektör sesini ilk zamanlar duyarsınız daha sonra kulağınız alışır dikkat ettiğiniz zaman kulak verdiğiniz zaman duymaya başlarsınız çünkü rahatsız edici bir ses değil ben müziği yükses sesli dinlediğim için hiç bir ses duymuyorum :) BRC taktıracaksanız mutlaka sıralı sistem tercih edin ve 2A mühendisliğin yetkili servislerinde montaj yaptırın.Tabi muayeneye denk getirirseniz bu işlemi 100-150 tl kar edersiniz :) Birde LPG taktırmadan önce profesyonel yerlerde aracın motorunu yıkatmanızı tavsiye ederim çünkü LPG takıldıktan sonra motor yıkatmayı tavsiye etmiyorlar hatta bana motoru kesinlikle yıkatma dediler,tabi bu öneridir bilginiz olsun diye yazdım.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2011, 23:26:16 »
Ankara mocan 'da BRC taktırdım 2 gün önce.
Motor sesinde bir değişiklik yok.
Şimdilik sorun yok gibi.takılı olduğunu bile farketmiyorum.
toyota corolla 1.6 SOL 2005