Gönderen Konu: Turbo iyileştirme (Yani değiştirme) ve yağ eksiltme sorunu (1.4 D4D)  (Okunma sayısı 9942 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
(Bu konu birkaç başlık altında geçiyor ama bulamadım şimdi. Buraya yazıyorum. Gerekiyorsa gereken yapılabilir.)

Bugün 10.000km bakımı için Onatça'ya gittik.
Servis kabulunde şikayet listemizi yazdırırken en başa yağ eksiltme sorununu belirttim.
Daha önce 6oookm.de yağ uyarısı verdiğini ve servise geldiğimi yağın tamamlandığını hatta fazla bile eklendiğini vs anlattım. Bir 6000km daha geçti yağ seviyesi yine yarımın altına düşmüştü.

Israrlı anlatımlarıma karşı bunun bir sorun olduğunu kabul etmişler olmalılar ki servis bitiminde turbo iyileştirme siparişi açtıklarını, gelince arayıp çağıracaklarını ve turboyu değiştireceklerini söylediler.

Bu sorunu olan arkadaşların servisle gerekli görüşmeyi yapmaları yerinde olacaktır.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Özer bey, geçmiş olsun, bazen böyle durumlara rastlanabiliyor ancak şu noktaya çok dikkat etmek lazım; turbo araçlarda asla idealden fazla yağ kullanmamak gerekir. Bu, en az eksik yağ kadar tehlikeli olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Özer bey geçmiş olsun forumda tek yağ konusunda sıkıntı yaşamayan tek varım sanırsam.Onuda titizlik yapıp hava fıltresınle yağı değiştirdiğime yoruyorum bakalım 16.000 e kadar ellemicem inşallah bende'de bu sıkıntı yaşanmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
bizim aracın da degişti turbosu hem ses yapıyordu hemde yag lambası yakıyordu
yakıtı hiç olçtunmu peki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Benim araçta 9000 km ye yaklaştı henüz bir sorun yok. Çıkacaksa zaten 2 yıl içinde çıkar heralde.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
garantiden değişir umarım.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
Mecbur garantiden değiştircekler. Adam turbonun üzerine çıkıp zıplamıyor ya :D Teknik problemi var zaten tüm forumlarda mağdur insanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
Mecbur garantiden değiştircekler. Adam turbonun üzerine çıkıp zıplamıyor ya :D Teknik problemi var zaten tüm forumlarda mağdur insanlar var.

valla bilemem ben ne olur ne olmaz gaza çok basmışsınız, turboyu neden devreye soktunuz demesinlerde :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
valla bilemem ben ne olur ne olmaz gaza çok basmışsınız, turboyu neden devreye soktunuz demesinlerde :D

Doğru ya halbuki süs olsun diye koymuşlardı turboyu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
yarışlara girerken kullanmak lazım :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
bizim aracın da degişti turbosu hem ses yapıyordu hemde yag lambası yakıyordu
yakıtı hiç olçtunmu peki

Hıhı ölçtüm şehir içi bu aralar 5.9 kışın 6.1'di bu benim için çok iyi bi değer çünkü ev ile iş yeri arası 3 km arası gidip geliyorum genellikle çok dur,kalk yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Tabi isterseniz turbonun pallerinin arasına kağıt falan sıkıştıralım otobana girincede çıkaralım maksat turboyu kullanmamak kullansakta yarışta kullanmak :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
Bugün aradılar parça gelmiş.
Perşembe günü için randevu yazdırdım.
Bakalım yeni turbo hız, yakıt, performans açısından bir değişiklik yapacak mı?
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
garantiden değişir umarım.
geçenlerde fa....ok ta bir yorum denk geldi   peugeot yetkili servisi turbo yu garanti kapsamına almamış adam mağdur olmuş haliyle işin başka yüzü mü var bilemiycem artık...
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Özer abi geçmiş olsun benim araçtada 7000km civarındayken yağuyarısı  yanmıştı tam yılbaşı gecesi yol yardımı aradım yağ ekleyip devam edin demişlerdi.bu 10.000bakımındada serviste kayıtlara girdi yakın takibe aldılar.arasıra gelin kontrol edelim sorun varsa hemen gerekeni yapalım dediler bakalım neler olacak son durum
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
2010 makyajlı corolla var bendede 31 mayıs 2010 da aldım 10000 bakımında yağ eksiltme yoktu ama  14600 de yağ eksik uyarısı verdi servise götürdüm turbodan dedıler turboyu değiştirecekler yenileştirilmiş turbo takacaklarmış bakalım beklıyorum değiştikten sonra devam edermi etmezmi bilmiyorum 50 milyar para verdik 1.4 arabaya şu işe bak ya acayip moralim bozuldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Geçmiş olsun. Merak etmeyin, muhtemelen basit bir işlem ile kusurlu turbonun yerine yenisi konunca sorun kalmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  Geçmiş olsun. Merak etmeyin, muhtemelen basit bir işlem ile kusurlu turbonun yerine yenisi konunca sorun kalmayacaktır.
Malesef hakan bey sorun devam edecek ve arızanın zamanla basit bir turbo arızası olmadığı ortaya çıkaçaktır.Çünkü benim aracımın turbosu ve yağ vakumpompası değişti ve yağ yakmaya devam ediyor....araç 2011 d-4d corolla...
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
bu soruna bende şahit oldum ve çok şaşırdım halada şaşırıyorum 0 arabaya biniyorsunuz ve yağ yakıyor allah sabır veersin arkadaşlar yağ bidonunuzu bagajdan eksik etmeyin :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Servisin bu sorunları en iyi şekilde çözmesi lazım ve çözeceklerinden de eminim arkadaşlar. Ama bu kadar kapsamlı sorunlar olması üzüce.