Gönderen Konu: 2001 Corolla Motor Problemi  (Okunma sayısı 2485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2001 Corolla Motor Problemi
« : Şubat 11, 2008, 22:40:02 »
Selamlar,

Aracım 2001 Corolla sol spc. Bir yıl kadar önce araçta ilk kalkışta ve vites değişimleri ardından gaza yüklenince anormal bir silkeleme başladı. Artık devirli ya da düşük devirde hiç bir kullanım farketmiyor ve kaplumbağa gibi kalkıp ağır ağır vites değiştirdiğimde bile araç silkeliyor. Bir de şu son dönemde havaların da etkisiyle, motor soğukken artık araç hiç çekmemeye başladı.
Arabayı hafif eğim olan bir yere parkettim diyelim, ertesi sabah kaldırmak tam bir işkenceye dönüyor. 5 dakika motor ısıtıyoruz araba yerinden oynasın diye.

En son ustama götürdüğümde hava akış sensörü arızalı, bir ara değiştirelim dedi ve fiyat söyleyemedi bakmadığı için fiyatlara. Sizce sorun ne olabilir? İçimizde benzer sorunu yaşayan bir avensis gördüm şu başlıkta ama başlık da 1,5 yıllık olacak neredeyse: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1184

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 11, 2008, 22:40:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2008, 09:35:04 »
Ustanız doğru söylemiş aktardığınız kadarıyla arıza Hava akış sensöründe. Ama yinede bir yetkili servise uğrayıp arabanıza bir servis bakımı yaptırın. Çünkü yan sanayiye çıkan araçlarda sorun yaşamaya başlanıyor ve hata üstüne hata araba bi daha kendine gelemiyor. Yazık etmeyin Toyotanıza.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2008, 09:46:23 »
Opellerde araç bilgisayara bağlanıp sorun hemen anlaşılıyor, Toyota'larda da aynı durum söz konusu olsa gerek. Mutlaka yetkili servise gösterin.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2008, 11:48:40 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Opellerde araç bilgisayara bağlanıp sorun hemen anlaşılıyor, Toyota'larda da aynı durum söz konusu olsa gerek. Mutlaka yetkili servise gösterin.
[/quote]
merabalar, aynı sorun bende de vardı. usta hava filtresinin orda plastik bi alet var, hava akış ayarlayıcısı. arızalı dedi. değiştirelim dedi, değiştirdi ama düzelmedi.bence ezbere yaptırmayın , yenisini bi takın deneyin olmazsa enjektörleri temizletin. olmadı bujilerinize baktırın.ben bu dediklerimi yaptım düzeldi araba. saygılar, bu deiklerim toplam 100 lira.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: 2001 Corolla Motor Problemi
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2008, 19:39:53 »
bence sizin sorununuz baskı balataymış sorunlarınıza cevap aldıktan bir daha gelmemezlik yapmayın sorunu nasıl çözdünüz buraya yazın ki biz de faydalanalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2008, 22:49:44 »
Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Bilhassa Klimayı açtığımda aşırı yapıyor. Dandik Kayseri AKSOY Plazaya gittim dediğiniz şikayet yok dediler.
Bende kendi ustama gittim. Alper Bey'in dediği gibi Bilgisayara taktı Testler yaptı sorun yok motorda dedi. Sonra araca bindi deneme sürüşüne çıktı ve sorunun baskı balata da olduğunu söyledi. Tam kavramıyor dedi. Yan sanayi takılmış olabilir dedi aracı ikinci el almıştım. Ama Klima açık değil iken çok nadir yapıyor çok az hissediliyor bunu anlayamadım neden oluyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2008, 08:22:42 »
  Selam.
 Klima bildiğiniz gibi motordan güç alan bir sistemdir. Ayrıca eğer baskı balatanızda kaçırma yapıyor ise lastiklerinize ulaşan güç iyice azalıyordur ve sizde bunu daha belirgin hissediyorsunuzdur klima açıkken. Baskı balata bitik ise ve bunu kaliteli olanla değiştirir iseniz aracınızın değişik bir kimliğe büründüğünü göreceksiniz. :) Ama dikkat edin eğer baskı balata bitik olarak uzun süre ya da zorlayarak aracı kullanır iseniz bu sefer Volan'a da zarar verebilirsiniz ve bu durumda maliyet kat ve kat artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Aralık 26, 2011, 01:46:02 »
Sorunum çözüldükten sonra başlığa yazmayı unutmuşum.

Hava akış sensörü değiştikten sonra araçta problem kalmadı. Boşu boşuna hem arabaya hem kendimize eziyet etmişiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 26, 2011, 07:00:54 »
merhaba sabri bey,

aynı model, aynı marka, aynı sorunu aynen yaşadım.   hatta boğaz kelebeği temizliği bile yaptım olmadı. sonunda dediğiniz gibi
hava akış sensörü denen ve HAVA filtresinin hemen yanında olan küçük bi alette sorun olduğunu anladım sorun çözüldü.
Uyari!
Ağzınızı Kullanmaya Baslamadan Önce Beyninizle Baglantisini Kontrol Ediniz!