0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mümkündür,lnblerde belli frekanslar için belli osilatörler var, biri giderse belli frekans veya frekans aralığındaki bir veya birkaç transponderden yayın yapan kanalların hepsi gider. Hangi uydu ve tam olarak hangi kanalların çıkmadığını bulmak sonra o uydudaki transponder listesi ile karşılaştırmak lazım.turkeyforum.com diye bir site vardı yanlış hatırlamıyorsam, ordan listeleri, frekansları ve uydu hakkında da birçok bilgiyi edinebilirsiniz.
Anlayamadım gitti şu uydu işini o sebepten de hiç bulaşmıyorum.
8 çıkışlı lnb'si olan eski bir uydu antenimiz var. 8 daireye ayrı ayrı kablo gidiyor, 8 aile izliyor.Son 6 ayda, star, kanal d ve show tv kanalları, tüm 8 dairede de göstermiyor. Nadir de olsa gösterdiği oluyor ama.Apartmanın anten işlerine bakan usta, lnb'nin bozuk olduğunu ve yerine santral kurulmasını önermiş.Ben inanmadım bu işe.En sonunda üşenmeyip, çatıya çıkaracaklar beni, antenin ayarı bozuk diye düşünüyorum.Forum kullanıcılar ne der bu işe, usta bizi yemeye mi çalışıyor. 8 çıkışın hepsi nasıl bozulur birden.
sizde merkezi sistem değil bunun yarine lnb si 8 çıkışlı olan sistemlerden var herhalde ... Lnb bozuk olsa sinyal yok yazar hiç bir kanal göstermez peki siz o göstermeyen kanalların frekanlarında hafif oynama yaptığınızda düzelme yapmıyor mu yani 11862 frekansını 11863 yaptığınızdada bozuk ise lnb de kayma olmuştur bence oynatma yapınca düzelecektir...
gördünüzmü ben haklı çıktım, sorun kablo (veya bağlantıların)daymış