Gönderen Konu: Hangi Marka Lpg En Uygun  (Okunma sayısı 3476 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Hangi Marka Lpg En Uygun
« : Şubat 11, 2008, 16:23:11 »
arkadaşlar arabama lpg taktırmayı düşünüyorum çünkü accayyip benzin yakıyor sanırım otomatik olmasından birde devamlı şehir içinde kullanıyoyorum.daha önce taktıranlar varsa en uygun marka hangisi acaba.(araç 2003 corolla 1.6 sol otm)

Toyota Club Türkiye

Hangi Marka Lpg En Uygun
« : Şubat 11, 2008, 16:23:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2008, 16:54:40 »
bizim araçlarımız lpg kitleri ile oldukça uyumludur. çoğu marka araçlarımızda sorunsuz çalışır. Benim size tavsiyem brc-tartarini-prins olacaktır.
bence lpg kiti takdırırken en önemli nokta; takan USTA dır.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2008, 18:12:42 »
Belki konuyla alakalı değil ama ,bende 98 model GLİ var.LPG takdırmak istediğimde sıralıya gerek olmadığını ve çok nokta enjeksiyonlu tüpün yeterli olduğunu söylediler.Ben de normal olanından takdırdım,malum fiyat sıralıda 3'e katlıyor.İnşallah yanlış bir iş yapmamışımdır      
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2008, 18:59:46 »
Alıntı yapılan: Berkay Hoca
Belki konuyla alakalı değil ama ,bende 98 model GLİ var.LPG takdırmak istediğimde sıralıya gerek olmadığını ve çok nokta enjeksiyonlu tüpün yeterli olduğunu söylediler.Ben de normal olanından takdırdım,malum fiyat sıralıda 3'e katlıyor.İnşallah yanlış bir iş yapmamışımdır      
[/quote]

yok sorun yaşamazsınız. bendede aynı sistem takılı

benim size tavsiye arabanın avans ayarınıda yaptırın, bu size %5 yakıt düşüşü olarak geri dönecektir. bilginize.

not : avans ayarını mutlaka avans tabancası ile yapsınlar.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2008, 19:58:18 »
ben bugün biraz araştırdım her marka uyar diyolar ama brc ve zavolli taktıranlar çoğunlukta.sizin önerbileceğinz başka marka varmı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2008, 07:50:23 »
Alıntı yapılan: oktay erdinç
ben bugün biraz araştırdım her marka uyar diyolar ama brc ve zavolli taktıranlar çoğunlukta.sizin önerbileceğinz başka marka varmı acaba
[/quote]

2004 corolla 1.4 vvti sedan aracımda tartarini sıralı sistem takılı. hiçbir sorun yaşamıyorum çok şükür.
kitin öneminin dışında montaj işçiliği çok önemli. atölye tarzı yerlerde taktırmayın. belki biraz daha pahalı oluyor ama profesyonelleşmiş servisleri seçin.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2008, 09:05:53 »
MERHABA ARKADAŞLAR BENDE ARANIZA YENİ KATILDIM 1998 MODEL XEİ ALDIM
TÜP TAKTIRMAK İSTİYORUM AYNI MODEL KULLANAN BİR KAÇ ARKADAŞ SIRALI SİSTEM DEĞİLDE NORMAL TAKTIRMIŞ PERFORMANS TA SORUN YAŞADIKLARINI SÖYLÜYORLAR.SIRALI SİSTEM TAKTIRAN BAŞKA BİR ARKADAŞ LA GÖRÜŞTÜM O DA BENZİNLİ İLE TÜPLÜ ARASINDA ŞEHİR İÇİNDE  YAKIT TASARRUFUNUN PEK OLMADIĞINI SÖYLEDİ.ŞU AN BENDE KARARSIZIM TASARRUF KONUSUNDA TECRÜBELERİRİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2008, 09:22:43 »
Hamza bey bendede sizin aracın üzerindeki motordan var ve BRC enjiksiyonlü tüp (Sıralı değil) var. Yakıt taarrufu yapıyor. % 40 civarlarında Şehir içi 180 ile 200 ykr arsı yakıyor . 2 yıldır tüpte kullanıyorum hiç bir sorunla karşılaşmadım Çekiş tabiki benzinli gibi değil ama aradaki çekiş farkı çok az seviyede eee yakıt tasarrufu bu farkı kapatıyor
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2008, 09:37:53 »
Bülent Bey yardımlarınız için teşekkür ediyorum.Sanırım sıralı sistem  lpg yi tercih edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2008, 10:18:08 »
brc pahalıdır daha uygun fiyata Atikeri de
göz ardı etmeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hangi Marka Lpg En Uygun
« Yanıtla #10 : Şubat 28, 2008, 22:37:25 »
Yerli üretim LPG sistemlerimiz bence kalite açısından gayet iyi durumdalar ben yerli bir sistem taktırmanızı tavsiye ederim.Bu işi uzun yıllardır yapan yerli markalarımız var gözardı etmeyin. Aldesa,Atiker bu iki markayı özellikle tavsiye ederim.Ben Aldesa kullanıyorum ve şimdiye kadar sorun yaşamadım.Atiker de aynı şekilde sorunsuz çalışan bir sistem ama tabiki montajı yapacak usta da önemli bir faktör ona göre değerlendirmeniz de gerekir.