Gönderen Konu: 2008 Yaris D4d Aldım Ama Sanırım çok Yakıyor Bilgisi Olan Varmı ? Yardım Lütfen  (Okunma sayısı 5127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Evet arkadaşlar biraz sabır diyorum ve emin olun yarisi rodaj dönemi bittikten sonra (extra trafik ve hava koşulları hariç) 650 km altına düşüremezsiniz aksine dediğim gibi sıkarsanız kendinizi 750 yi rahat görürsünüz yakıt ışığından sonrada 50 km yapar garanti.Ama ben bu konularda hassas olduğum için sürekli olarak 4 depoda bir enjektör temizleyicisini kullanıırım lastik havaları 10 günde bir kontrol ederim yağına bile bakarım birde yarisi de her dizel araç gibi çok sıkıştırırsanız yağ yakar bunuda göz ardı etmeyin bu konuyla ilgili emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim .
iyi forumlar...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Alıntı yapılan: Serdar MAZİ
Bendede aynı aracın 2006 sı var sadece şunu söylemeliyim benimki 50000 km de ve basarsan en az 650 basmazsan en fazla 740 yapıyor şehiriçi ben aldığım günden beri fullerim sürekli tabiki bence en az 5000 km yapmamız gerekiyor.
[/quote]

Merhaba Serdar Bey size ilk sorum ilk aldığınızdan beri basıyomusunuz yani arabaya rodaj yaptınız mı?

Sorumun nedeni bana toyotadan aracı aldığım zaman söylenen kelime ilk 2000km devirli kullanmanızı öneriyoruz normal dizellere benzemez devirli kullanım gerektiren bir dizeldir denmesiydi motorun sağır alışmaması açısından basmam söylendi yaris 3. dizel arabam tek problemi çok yakması diye düşünüyorum sizdeki verileri görünce ve 50000de olduğunu gayet iyi geldi gözüme yakıt durumu, vitesi nasıl kullanıyorsunuz yani kaç binde vites değiştiriyorsunuz?

Saygılar. . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar benim araç Yaris D4D Terra. Bugün 5000 oldu, sabah İstanbuldan Düzceye gittim gidişte biraz fazla bastım ortalama kmde 181 ykr yaktı. Dönüşte ise depoyu tekrar doldurup ortalama 108km hızla geldim ve 4.6lt ortalama yakıt tüketimi verisi elde ettim. Bu da benim hesabıma göre, 5.viteste 2200 devir ve 106-110-115km sürat ile kilometrede 125.1ykr yakıt tüketimi demek oluyor. Yani sonuçta, eğer basarsanız araç çok kaçıyor ama bir o kadar da çok yakıyor; basmayınca da adeta mazotu kokluyor  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
işte gaza basınca zamanı satın alıyoruz. yavaş gidince paramız cebimizde kalıyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Merhabalar,

Bence de özellikle Türkiye yol koşullarında 90-100 km/h her zaman aracı en az yoran ve en güvenli sürüş sağlayan hızlardır. Aracım şu anda 14000 km'dedir ve yukarıda belirttiğim hızlarda 10,8-13,5 YKr/km civarında tüketiyorum. 10000 km. öncesi bu değerler daha yüksekti (16-17Ykr civarı)

İyi günler,

2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
auris yazın aldığımda 676.3 tü kışın 6.7/6.8 değişiyor normal kullanım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '08
:) zaman oldukca  geçmiş ama ben bir depoyla 42 lt alıyor 850 km yapıyorum :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
:) zaman oldukca  geçmiş ama ben bir depoyla 42 lt alıyor 850 km yapıyorum :))

Ortalamanız 4.9 yapar, gayet iyi :)  Aynı motor 2008 model corolla ile bende şehirler arası yolda dikkatli kullanımda 4.5-4.6 yı rahat rahat görüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Dün çorlu-kırklareli yolculuğu yaptım klima hep açıktı.hava 28 derece ortalama 100 110 u geçmedim.Araçta yükte yoktu.Yol bilgisayarındaki veriler ortalama hız 88 ortalama yakit tüketimi 4.6 idi.Yakıt olarak total excellium kullandım.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Benim araçta 70.000 km ve 42 lt yakıt alıyor (euro dizel) ve 850 km yol yapıyorum sende bir yanlışlık var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
2008 dize 1,4 bende karma olarak ortalama 20 kr ile 24 kr arasında yakar bu çok iyi bir rakamdır bence senin araçta sorun olabilir