Gönderen Konu: 2008 Yaris D4d Aldım Ama Sanırım çok Yakıyor Bilgisi Olan Varmı ? Yardım Lütfen  (Okunma sayısı 5128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Merhaba arkadaşlar , aralık ayının ortasında 2008 model yaris dizel aldım. Depoyu her zaman fulleyip yola çıkıyorum ve ortalama 477 km yol yapabiliyorum . Yol bilgisayarında kullanım tarzıma göre 6.6 lt. / 100 km gösteriyor , bu aracın fabrika verilerinde şehiriçi 5.4 lt. göstermesine rağmen bunda bir gelişme sözkonusu değil. Aracı çok yüksek devirli de kullanmıyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
aracınızı daha yeni almışsınız, biraz km yapın ileriki zamanlarda düşecektir.
Yinede kış mevsimleri için normal diye düşünüyorum
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Aracım şuan 2400 km de ama değişiklik yok , yinede ilginize teşekkür ederim.  
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Selam.
 Hangi şartlarda 6,6 Lt. tüketim gerçekleştirdiğinizi bilmiyorum ancak fabrika verisi tüketim değerlerini yakalamak hiçde kolay değildir. Bu değerler ideal şartlarda ve ideal sürüş tarzıyla elde edilirler. İdeal şartlar; hava sıcaklığı ve basıncı, nem oranı, lastik hava basınçları ve kullanım tarzı bunlardan bazılarıdır.
Burada önemli olan sizin kontrolünüz altında olan parametreleri nekadar ideal gerçekleştirdiğinizdir.
 Size maddeler halinde yardımcı olmaya çalışıyım.

1- Lastik hava basınçlarınızın kullanım şartlarınıza uygun olmasına özen gösteriniz.(Şehirler arası yolda ve özellikle araç yüklü iken lastik basınçlarının kullanım kitapcığınıza uygun şekilde artgtırılması yakıt tüketiminizde azalma yaratacaktır.)
 2- Gaz pedalını yumuşak kullanmaya çalışın.(Sollamalarda tehlike yaratmamak kaydıyla)
 3- Sanılanın aksine sadece yüksek devirli kullanım tüketimi arttırmaz, aynı zamanda idealden düşük devirlerde kullanımda tüketimi arttırır.
 4- Önünüzdeki aracın duracağını anladığınızda ya da kırmızı ışığın yanacağını anladığınızda önceden yavaşlayın ve eğer siz durmadan yeşil ışık yanarsa aracınız durmadan devam etmiş olursunuz ve duran aracıa ilk hareket vermenin gerektirdiği enerji sarfiyatından kurtulursunuz.(Nispeten boş yollarda uygulanabilirliği daha yüksektir)
 5- Eğer aracınızı günlük kullanıyorsanız ve gittiğiniz yol kısa ise ortalama tüketiminiz kesinlikle çok olur. Çünkü araç ilk çalışma anında ideal motor sıcaklığına gelene kadar zengin karışımla yanar.
 6- Aracınızı ilk çalışıtırdıktan 20-30 sn sonra yola çıkmış olun ve motor yağ ısı göstergesi sanırım sizin araçta olmadığından en azından motor ısı göstergesi ideal 90' gösterene kadar yüksek devirlere çıkmayın.

Not: Gaz pedalından motorun ekonomik devir bandını anlayabilirsiniz. araç istediğiniz hıza geldiğinde gaz pedalına basmakla basmamak arasında olup motorun yinede bağırmadan ve yumuşakça gitgmesi şeklinde anlatabilirim ama bunu sizin bulmanız lazım. Bu arada araç bakımlarıda tüketimde çok önemli bir unsurdur. Yeni araçta sürtünmeden (motor, aktarma organları vs.) kaynaklanan kayıplar, yine yeni lastik kullanılmasından kaynaklanan verim kayıpları doğaldır. Bunlar yavaş yavaş normal değerlerine gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
surekli sehir ici ve arac duz vitesse normal 6.6
ben corolla mmt ile surekli sehir ici olunca 6-6.2 yi buluyorum.
duz viteste ister istemez 1750-2000 devirde degisim yapamıyorsunuz her zaman.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
surekli sehir ici ve arac duz vitesse normal 6.6
ben corolla mmt ile surekli sehir ici olunca 6-6.2 yi buluyorum.
duz viteste ister istemez 1750-2000 devirde degisim yapamıyorsunuz her zaman.
[/quote]

Sizce bu normal mi benim bu değerlerime göre şuan yaris 1.0 motor benzinliyle aynı sarfiyat sözkonusu , bence bu işte bir terslik var , yaris d4d terra modeli olan arkadaşlardan bilgi verirlerse çok memnun olurum .
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
surekli sehir ici ise normal.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
surekli sehir ici ise normal.
[/quote]

müsaitseniz eğer msn kullanıyor iseniz ordan görüşebilirmiyiz yaman bey benim adresim sahin_bilge@hotmail.com
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Bendede aynı aracın 2006 sı var sadece şunu söylemeliyim benimki 50000 km de ve basarsan en az 650 basmazsan en fazla 740 yapıyor şehiriçi ben aldığım günden beri fullerim sürekli tabiki bence en az 5000 km yapmamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alıntı yapılan: Serdar MAZİ
Bendede aynı aracın 2006 sı var sadece şunu söylemeliyim benimki 50000 km de ve basarsan en az 650 basmazsan en fazla 740 yapıyor şehiriçi ben aldığım günden beri fullerim sürekli tabiki bence en az 5000 km yapmamız gerekiyor.
[/quote]

ilginiz için çok teşekkür ederim
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Motor hacmi küçük olan daha ekonomiktir diye bir kaide yoktur. Hatta bazı durumlarda küçük hacimden dolayı aracın daha istekli hareketlenmesini istediğinizde gaz pedalına daha çok basmak zorunda kalırsınız oysa nispeten daha büyük hacimde ve daha güçlü bir araçta daha az gaz pedalı hareketiyle aynı momenti yakalayabilirsiniz ve bu da  bazı durumlarda büyük hacimli motorların küçük hacimli motorlardan daha ekonomik olmasını açıklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alıntı yapılan: Bilge Şahin
Merhaba arkadaşlar , aralık ayının ortasında 2008 model yaris dizel aldım. Depoyu her zaman fulleyip yola çıkıyorum ve ortalama 477 km yol yapabiliyorum . Yol bilgisayarında kullanım tarzıma göre 6.6 lt. / 100 km gösteriyor , bu aracın fabrika verilerinde şehiriçi 5.4 lt. göstermesine rağmen bunda bir gelişme sözkonusu değil. Aracı çok yüksek devirli de kullanmıyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
[/quote]
arkadaşım sabır diyorum çünki akdemirdeki servisteki arkadaşlarda bana 7500 km ile 10.000 km den sonra aracın yakış değerlendirmesini yapabilirsiniz diyorlar haa mutlaka bir bildikleri vardır diyorum. Bendede 2008 1,0 cc yaris var aynı dertten bende sıkıntılıyım ama servis sözü dinliyorum şimdilik bakalım zaman gösterecek belki bazı arkadaşlar kullanım  ile ilgili diyebilirler  ama  ben ilk defa sıfır araç kullanmıyorum  inşaallah onların dediği doğru çıkar ben yanılırım ama tamam rodaj dönemini kazasız belasız geçirelim bakalım sonucu ne olacak saygılarımla
2008 yaris terra
1,0 yakomoz gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alıntı yapılan: ergun küheylan
arkadaşım sabır diyorum çünki akdemirdeki servisteki arkadaşlarda bana 7500 km ile 10.000 km den sonra aracın yakış değerlendirmesini yapabilirsiniz diyorlar haa mutlaka bir bildikleri vardır diyorum. Bendede 2008 1,0 cc yaris var aynı dertten bende sıkıntılıyım ama servis sözü dinliyorum şimdilik bakalım zaman gösterecek belki bazı arkadaşlar kullanım  ile ilgili diyebilirler  ama  ben ilk defa sıfır araç kullanmıyorum  inşaallah onların dediği doğru çıkar ben yanılırım ama tamam rodaj dönemini kazasız belasız geçirelim bakalım sonucu ne olacak saygılarımla
[/quote]

evet bana da akdemirden aynı şeyi söylüyorlar , ama en azından buradaki bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım almak ümidiyle sormak istedim . ilginize çok teşekkür eder kazasız belasız günler dilerim.
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
benim aracım şuan 16 binde geçen sene bu zamanlarda km si 5 bin civarında idi...10 binden sonra düşer dediler. hiç bir değişiklik olmadı yakıtta...geçen sene 5 binde ikeb neyse şimdi 16 binde aynısı...
yakıt sadece yazın havaların iyice ısınması ile bariz bir şekilde düşüyor.
karma kullanımım yazın hiç 5 lt/100 km yi geçmiyor...şimdi karma 5,5 lt/100 km
araç eski kasa corolla d-d4
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
selamlar.benim aracım bugun 6900km. oldu.yajklaşık 1000 km lik bir uzun yol yaptım.xenonların sigortası attığı için yaklaşık 100 km ve 70-75 km/h hızla gelmek zorunda kaldım.ortalama yakıt 3.0 lt/100 km idi.sigortayı yaptıktan sonrada hızımı arttırdım yaklaşık 130-170 km/h bu seferde gösterge 5.7 ye çıktı.
ankara da şehir içinde ise benimde 6.6 ları görüyor.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
merhaba 2008 yaris d-4d mm sahibiyim çok sıkışık trafikte şehiriçi yolbilgsayarındaki değer 7,2 lt ortalama araç 850 km de ancak depoyu tamamen boşalttım 550 kmm yol yaptı. Yol bilgisayarının verdiği değer yanlış gibi. Ayrıca bazen anlık tüketim rakamları 68lt,95lt gibi rakamlara çıkıyorki bunuda 100 km bakımında servise danışacağım.Bu olay normalmi sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Caner bey , değerler normal gibi.
çok duşuk hızda ve duşuk viteste giderken 60-70lt degerler verebilir.
dizellerde depoyu tamamen bosaltmak oldukca cesaret istiyor, zira erken yanıyor lamba.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alıntı yapılan: Caner TÜMAY
merhaba 2008 yaris d-4d mm sahibiyim çok sıkışık trafikte şehiriçi yolbilgsayarındaki değer 7,2 lt ortalama araç 850 km de ancak depoyu tamamen boşalttım 550 kmm yol yaptı. Yol bilgisayarının verdiği değer yanlış gibi. Ayrıca bazen anlık tüketim rakamları 68lt,95lt gibi rakamlara çıkıyorki bunuda 100 km bakımında servise danışacağım.Bu olay normalmi sizce?
[/quote]

Aramıza hoş geldiniz Caner Bey aracınızı kazasız belasız kullanmanız dileklerimle. Gelelim ortak sorunumuza ben izmirde kullanıyorum aracımı benimde 2008 yaris ama düz vites şuan 2600 km de. Şehiriçinde yol bilgisayarım çok yoğun trafikte 6.6 lt ile 6.9 lt. civarında değişmekte ve çok fazla yakıyor gibi geldi bana da. geçtiğimiz hafta sonu şehirdışına çıktım ortalama 90- 100 km civarında hız yaptım ve yol bilgisayarı 4.2 ile 4.5 lt. gösteriyordu ki bu çok iyi rakamdı. forumdaki arkadaşlara da ilettim ve sizin gördüğünüz gibi herkes rodaj dönemini atlatmamı aracın 5000 ila 10000 kmler civarında mazotun düşeceğini söylüyorlar. Geçen hafta servise gidip bu sıkıntımı ilettim ve servisteki teknik arkadaşlarda aynı şeyi söylediler ama çok büyük düşüşlerde olmayacağını belirttiler. Bekleyip görmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Ama size tavsiyem depodaki mazotu sonuna kadar bitirmemeniz eğer bunu yaparsanız hava yaptığından dolayı aracınızda sorun yaşamanız olasıdır . ayrıca mazotun bittiğini gösteren yanıp sönen ışığı gördüğünüzde mazot bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü yol bilgisayarı ışık yanmaya başlayana kadar olan km yi gösteriyor halbu ki ışık yanmaya başladığında deponuzda tahmini söylüyorum 9-10 lt civarında mazot bulunmaktadır. Size tavsiyem arada sırada yol bilgisayarınızı sıfırlamanızdır o zaman net değerleri görüyorsunuz. bir de benim şuan yaptığım bir deneme var depoyu fulledim ve 100 km yol yapıcam sonra tekrar depoyu fulleyip şehiriçi tüketiminin ne kadar olduğunu net bir şekilde çıkarmaya çalışıyorum en mantıklısı bu . iyi akşamalar dilerim herkese
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alıntı yapılan: Bilge Şahin
Aramıza hoş geldiniz Caner Bey aracınızı kazasız belasız kullanmanız dileklerimle. Gelelim ortak sorunumuza ben izmirde kullanıyorum aracımı benimde 2008 yaris ama düz vites şuan 2600 km de. Şehiriçinde yol bilgisayarım çok yoğun trafikte 6.6 lt ile 6.9 lt. civarında değişmekte ve çok fazla yakıyor gibi geldi bana da. geçtiğimiz hafta sonu şehirdışına çıktım ortalama 90- 100 km civarında hız yaptım ve yol bilgisayarı 4.2 ile 4.5 lt. gösteriyordu ki bu çok iyi rakamdı. forumdaki arkadaşlara da ilettim ve sizin gördüğünüz gibi herkes rodaj dönemini atlatmamı aracın 5000 ila 10000 kmler civarında mazotun düşeceğini söylüyorlar. Geçen hafta servise gidip bu sıkıntımı ilettim ve servisteki teknik arkadaşlarda aynı şeyi söylediler ama çok büyük düşüşlerde olmayacağını belirttiler. Bekleyip görmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Ama size tavsiyem depodaki mazotu sonuna kadar bitirmemeniz eğer bunu yaparsanız hava yaptığından dolayı aracınızda sorun yaşamanız olasıdır . ayrıca mazotun bittiğini gösteren yanıp sönen ışığı gördüğünüzde mazot bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü yol bilgisayarı ışık yanmaya başlayana kadar olan km yi gösteriyor halbu ki ışık yanmaya başladığında deponuzda tahmini söylüyorum 9-10 lt civarında mazot bulunmaktadır. Size tavsiyem arada sırada yol bilgisayarınızı sıfırlamanızdır o zaman net değerleri görüyorsunuz. bir de benim şuan yaptığım bir deneme var depoyu fulledim ve 100 km yol yapıcam sonra tekrar depoyu fulleyip şehiriçi tüketiminin ne kadar olduğunu net bir şekilde çıkarmaya çalışıyorum en mantıklısı bu . iyi akşamalar dilerim herkese
[/quote]
Gerçekten çok haklısınız özellikle dizelde kesinlikle deponun boşalmasını beklememek lazım .Benim verdiğim 550 km ışık yanıncaya kadar olan km. Şehir içinde max 6,5lt/100km değerler alınabileceğini düşünüyorum şehir dışında da bu değer 4-4,5lt (100-110 ortalama hız ile) olacaktır. Sanırım 3000 km lere gelince herkezin tüketimi normale dönecektir. Herkeze keyifli kazasız yolculuklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
son yaptığım uzun yoldan sonra yakıtda düştü.ankara da şehir içi 5,6 yakıyor.7000 km de.
2010 toyota avensis 1.6 elegant