0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
surekli sehir ici ve arac duz vitesse normal 6.6ben corolla mmt ile surekli sehir ici olunca 6-6.2 yi buluyorum.duz viteste ister istemez 1750-2000 devirde degisim yapamıyorsunuz her zaman.[/quote]Sizce bu normal mi benim bu değerlerime göre şuan yaris 1.0 motor benzinliyle aynı sarfiyat sözkonusu , bence bu işte bir terslik var , yaris d4d terra modeli olan arkadaşlardan bilgi verirlerse çok memnun olurum .
surekli sehir ici ise normal.[/quote]müsaitseniz eğer msn kullanıyor iseniz ordan görüşebilirmiyiz yaman bey benim adresim sahin_bilge@hotmail.com
Bendede aynı aracın 2006 sı var sadece şunu söylemeliyim benimki 50000 km de ve basarsan en az 650 basmazsan en fazla 740 yapıyor şehiriçi ben aldığım günden beri fullerim sürekli tabiki bence en az 5000 km yapmamız gerekiyor.[/quote]ilginiz için çok teşekkür ederim
Merhaba arkadaşlar , aralık ayının ortasında 2008 model yaris dizel aldım. Depoyu her zaman fulleyip yola çıkıyorum ve ortalama 477 km yol yapabiliyorum . Yol bilgisayarında kullanım tarzıma göre 6.6 lt. / 100 km gösteriyor , bu aracın fabrika verilerinde şehiriçi 5.4 lt. göstermesine rağmen bunda bir gelişme sözkonusu değil. Aracı çok yüksek devirli de kullanmıyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.[/quote]arkadaşım sabır diyorum çünki akdemirdeki servisteki arkadaşlarda bana 7500 km ile 10.000 km den sonra aracın yakış değerlendirmesini yapabilirsiniz diyorlar haa mutlaka bir bildikleri vardır diyorum. Bendede 2008 1,0 cc yaris var aynı dertten bende sıkıntılıyım ama servis sözü dinliyorum şimdilik bakalım zaman gösterecek belki bazı arkadaşlar kullanım ile ilgili diyebilirler ama ben ilk defa sıfır araç kullanmıyorum inşaallah onların dediği doğru çıkar ben yanılırım ama tamam rodaj dönemini kazasız belasız geçirelim bakalım sonucu ne olacak saygılarımla
arkadaşım sabır diyorum çünki akdemirdeki servisteki arkadaşlarda bana 7500 km ile 10.000 km den sonra aracın yakış değerlendirmesini yapabilirsiniz diyorlar haa mutlaka bir bildikleri vardır diyorum. Bendede 2008 1,0 cc yaris var aynı dertten bende sıkıntılıyım ama servis sözü dinliyorum şimdilik bakalım zaman gösterecek belki bazı arkadaşlar kullanım ile ilgili diyebilirler ama ben ilk defa sıfır araç kullanmıyorum inşaallah onların dediği doğru çıkar ben yanılırım ama tamam rodaj dönemini kazasız belasız geçirelim bakalım sonucu ne olacak saygılarımla[/quote]evet bana da akdemirden aynı şeyi söylüyorlar , ama en azından buradaki bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım almak ümidiyle sormak istedim . ilginize çok teşekkür eder kazasız belasız günler dilerim.
merhaba 2008 yaris d-4d mm sahibiyim çok sıkışık trafikte şehiriçi yolbilgsayarındaki değer 7,2 lt ortalama araç 850 km de ancak depoyu tamamen boşalttım 550 kmm yol yaptı. Yol bilgisayarının verdiği değer yanlış gibi. Ayrıca bazen anlık tüketim rakamları 68lt,95lt gibi rakamlara çıkıyorki bunuda 100 km bakımında servise danışacağım.Bu olay normalmi sizce?[/quote]Aramıza hoş geldiniz Caner Bey aracınızı kazasız belasız kullanmanız dileklerimle. Gelelim ortak sorunumuza ben izmirde kullanıyorum aracımı benimde 2008 yaris ama düz vites şuan 2600 km de. Şehiriçinde yol bilgisayarım çok yoğun trafikte 6.6 lt ile 6.9 lt. civarında değişmekte ve çok fazla yakıyor gibi geldi bana da. geçtiğimiz hafta sonu şehirdışına çıktım ortalama 90- 100 km civarında hız yaptım ve yol bilgisayarı 4.2 ile 4.5 lt. gösteriyordu ki bu çok iyi rakamdı. forumdaki arkadaşlara da ilettim ve sizin gördüğünüz gibi herkes rodaj dönemini atlatmamı aracın 5000 ila 10000 kmler civarında mazotun düşeceğini söylüyorlar. Geçen hafta servise gidip bu sıkıntımı ilettim ve servisteki teknik arkadaşlarda aynı şeyi söylediler ama çok büyük düşüşlerde olmayacağını belirttiler. Bekleyip görmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Ama size tavsiyem depodaki mazotu sonuna kadar bitirmemeniz eğer bunu yaparsanız hava yaptığından dolayı aracınızda sorun yaşamanız olasıdır . ayrıca mazotun bittiğini gösteren yanıp sönen ışığı gördüğünüzde mazot bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü yol bilgisayarı ışık yanmaya başlayana kadar olan km yi gösteriyor halbu ki ışık yanmaya başladığında deponuzda tahmini söylüyorum 9-10 lt civarında mazot bulunmaktadır. Size tavsiyem arada sırada yol bilgisayarınızı sıfırlamanızdır o zaman net değerleri görüyorsunuz. bir de benim şuan yaptığım bir deneme var depoyu fulledim ve 100 km yol yapıcam sonra tekrar depoyu fulleyip şehiriçi tüketiminin ne kadar olduğunu net bir şekilde çıkarmaya çalışıyorum en mantıklısı bu . iyi akşamalar dilerim herkese
Aramıza hoş geldiniz Caner Bey aracınızı kazasız belasız kullanmanız dileklerimle. Gelelim ortak sorunumuza ben izmirde kullanıyorum aracımı benimde 2008 yaris ama düz vites şuan 2600 km de. Şehiriçinde yol bilgisayarım çok yoğun trafikte 6.6 lt ile 6.9 lt. civarında değişmekte ve çok fazla yakıyor gibi geldi bana da. geçtiğimiz hafta sonu şehirdışına çıktım ortalama 90- 100 km civarında hız yaptım ve yol bilgisayarı 4.2 ile 4.5 lt. gösteriyordu ki bu çok iyi rakamdı. forumdaki arkadaşlara da ilettim ve sizin gördüğünüz gibi herkes rodaj dönemini atlatmamı aracın 5000 ila 10000 kmler civarında mazotun düşeceğini söylüyorlar. Geçen hafta servise gidip bu sıkıntımı ilettim ve servisteki teknik arkadaşlarda aynı şeyi söylediler ama çok büyük düşüşlerde olmayacağını belirttiler. Bekleyip görmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Ama size tavsiyem depodaki mazotu sonuna kadar bitirmemeniz eğer bunu yaparsanız hava yaptığından dolayı aracınızda sorun yaşamanız olasıdır . ayrıca mazotun bittiğini gösteren yanıp sönen ışığı gördüğünüzde mazot bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü yol bilgisayarı ışık yanmaya başlayana kadar olan km yi gösteriyor halbu ki ışık yanmaya başladığında deponuzda tahmini söylüyorum 9-10 lt civarında mazot bulunmaktadır. Size tavsiyem arada sırada yol bilgisayarınızı sıfırlamanızdır o zaman net değerleri görüyorsunuz. bir de benim şuan yaptığım bir deneme var depoyu fulledim ve 100 km yol yapıcam sonra tekrar depoyu fulleyip şehiriçi tüketiminin ne kadar olduğunu net bir şekilde çıkarmaya çalışıyorum en mantıklısı bu . iyi akşamalar dilerim herkese[/quote]Gerçekten çok haklısınız özellikle dizelde kesinlikle deponun boşalmasını beklememek lazım .Benim verdiğim 550 km ışık yanıncaya kadar olan km. Şehir içinde max 6,5lt/100km değerler alınabileceğini düşünüyorum şehir dışında da bu değer 4-4,5lt (100-110 ortalama hız ile) olacaktır. Sanırım 3000 km lere gelince herkezin tüketimi normale dönecektir. Herkeze keyifli kazasız yolculuklar dilerim.