Gönderen Konu: Tittriyooo  (Okunma sayısı 1998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tittriyooo
« : Şubat 11, 2008, 02:11:38 »
selam abilerim aracımla ilgili canımı çoook sıkan bi durum var. arabam vites boşta iken anormal bi derecede hatta tarktör misali titriyor bunun nedeni ne olabilir? halbu ki dayımda aracın aynısından var ve aracın çalışıp çalışmadığı bile anlaşılmıyor? benimki niye böle  

Toyota Club Türkiye

Tittriyooo
« : Şubat 11, 2008, 02:11:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Tittriyooo
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2008, 08:46:22 »
Aracınızın rolanti ayarlarına bir baktırın. Bujileri kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Tittriyooo
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2008, 09:28:36 »
Ateşleme zamanlamasını da kontrol etsinler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Tittriyooo
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2008, 11:57:38 »
En basit ihtimalle ateşleme kablosu yerinden çıkmış veya gevşemiş olabilir. Distribütör den bujilere giden kabloların sıkılıklarını tek tek elinizle kontrol edin. Eğer elektrikçilik kabiliyetiniz ve imkanınız varsa bir ölçü aletinin ohmmetre kademesinde ateşleme kabloların iletkenliklerini tek tek kontrol edin. Arızalı kablonun yenisini alıp değiştirin. Eğer bunlar işe yaramazsa o zaman tamirciye gidin.

Kolay gelsin.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Tittriyooo
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2008, 12:47:41 »
Araç lpğ li mi? Eger öyleyse araç ecu su ölçümleri net yapamaz buda rölantide dengesizliğe sebebiyet verir. Eger lpğ yoksa Aracın hava yakıt karışımı dengesiz olabilir, bu nedenle direk servise gidip ayarlatın.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tittriyooo
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2008, 09:16:55 »
Herkese merhaba .Benim de 2004 corolla sol hb aracım var.Aracımı satın alıp tüp taktırdıktan (BRC Segurent 24 MY07) sonra ilk kez şehirlerarası yolculuğa çıktım.Arabanın ilk çalıştırma ölçüleri ideal.İlk marşda 1300-1400 zamanla 700- 800 devir.Fakat arabamla 250 km yolculuktan sonra şehir içine girip kırmızı ışıkta durduğumda devir saatinin oynadığını motorun titrediğini gördüm.Her kırmızıda durduğumda bunu yaptı.Devir 700-1000 devir arasında bi yükseliyor bi alçalıyor.Uzun yolda 4 yada 5 viteste araba bi anda ileriye atıyor kendini.Ama bunu bazen yaptı.Buna benzer bi sorun yaşayan var mı?Enjektörler mi tıkalı anlamadım valla.Herkese hayırlı işler arkadaşlar.
2004 Corolla Sol HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tittriyooo
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2008, 02:15:11 »
rolanti ayarı düşüktür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tittriyooo
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2008, 01:23:58 »
arkadaşım araç 1.3 se bu silkeleme oluyor normal çünkü onlarda
1 ve 4
2 e 3 nolu bujiler bir ateşliyor

eğer 1.6 ise gaz keleek boğazını temizlettir  

kesmez ise sırasıyla hava filtresi,buji,ateşleme başlangıç avans kontrolü ve buji kablolarını kontrol ettir  

lpg li ise yorum yapamam

LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: Tittriyooo
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2008, 15:15:35 »
şaban bey sorunu çözdünüz mü bu sorun benim kardeşimin arabasında da var avatardaki araba sizinkiyse aynı model arabadan bahsediyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2008, 16:23:33 »
benimkide titriyo aylardır  :( çözemedim .
sorunu halledersen bizide bilgilendirirmisin ?
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 13, 2008, 16:36:13 »
Benimki de titriyor, ama ayni marka/tip/yil bir aracla karsilastirma imkanim olmadigi icin ne kadar asiri titreme bilemiyorum.Hissettigime gore titriyor.Hareket halinde bir titreme falan yok, sadece durdugu yerde, park halindeyken oluyor.Kitaplarimdan baktim, cok farkli sebepleri olabilir diyor.Park halinde oldugun icin rot balans ayarinin sorunu cozecegini zannetmiyorum.Tekerleklerden, jantlardan olabilir mi diye dusunuyorum.Motorla ilgili de belki zamanlama/timing ayari gerekebilir.Insallah motor kulagi falan degildir.Pahali degistirmesi...

Film cekip size de gostermeyi isterim, ne kadar titrediginin gorulebilmesi icin. Gokhan imkan bulursan sen de cek ve karsilastiralim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 13, 2008, 16:58:57 »
benimki rahatlıkla hissedilebiliyor
özellikle soğuk havalarda ve sabahları
öğlen ve sıcakta da oluyor ama fazla değil
ben bu işi motor kulağına bağlıyorum ama kesinlestiremedim
ahmet abinin dediği gibi pahalı biraz
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #12 : Eylül 13, 2008, 18:53:25 »
giderken bi sorun yok ahmet bey dediğiniz gibi park halindeyken genel bi sorunu bu toyotanın ben yetkili servislere ve özel servislere bir çok defa sordum bunu düzeltmeyiz diyorlar o yüzden uğraşmıyorum artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 13, 2008, 23:57:05 »
rölantide çalıştığını hissetmemeniz gerek:) normal felan değil bilgilerinize. Rölanti ayarı düşük olsa yapar,motor kulağı kopmuş ise gaz verdiğinizde motor yerinden çıkacak gibi olur çok bariz hissedilir, ilk kalkışlarda acayip vurur, son olarak forumda açılan konulardan öğrendiğim kadarıyla debriyaj baskı balata takımı değiştiren arkadaşlarda titreme sorunu olmuş... Benim debriyaj orjinal olduğu için bu konuyla ilgili pek bir fikrim yok. hatta ne alakası olduğunuda çözemedim... Servislerde mantık yürütüp arıza tespiti yapabilecek kalifiye eleman sorunu var gibi...Bu böyle hepsi yapar demek çok bariz kaçış sözcüğü yani.Kolay gelsin...
kendi arabamdan örnek vereyim bazen ışıklarda durduğumda gaz verip çalışıp çalışmadığını konrtol etme gereği duyuyorum:) maşallah diyelim, bide lpg de yani :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2008, 01:19:48 »
Ilk calistirdiktan sonra parktayken hissediliyor benim arabada.Hareket ettikten sonra isiklarda falan durunca o kadar degil. Eyup, dediginiz gibi gaz verdigimde titreme hissedilmiyor.Ya geri planda kaliyor ya da kayboluyor.Dediginiz gibi rolanti ayarlarinda demek ki sorun.
Bu arada arabaniza masallah Eyup Bey :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 14, 2008, 11:38:14 »
Arkadaşlar bahsettiğiniz araçların motorları enjeksiyonlumu bunu pek anlayamadım ama. Enjeksiyonlu toyotalar da hava filitresinin muhafazasının üzerinde bir tane hava akışını ölçen sensör bulunmakta. Bu sensör motorun içerisine giden hava miktarını ölçüp ona göre enjektörlerden yakıt püskürtmesini sağlıyor.Eğer bahsettiğim sensörde aıza var ise motorun dengesiz çalışmasına neden olacak hushuslardan olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 14, 2008, 15:17:04 »
Benimki enjeksiyonlu.Dediginiz sensore de bakacagim Tolga Bey.Arabamin onceki sahibi performans diye cok oynamis arabayla.Timing ayarlarina da baktiracagim.Sagolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 15, 2008, 00:56:16 »
rölantide çalıştığını hissetmemeniz gerek:) normal felan değil bilgilerinize. Rölanti ayarı düşük olsa yapar,motor kulağı kopmuş ise gaz verdiğinizde motor yerinden çıkacak gibi olur çok bariz hissedilir, ilk kalkışlarda acayip vurur, son olarak forumda açılan konulardan öğrendiğim kadarıyla debriyaj baskı balata takımı değiştiren arkadaşlarda titreme sorunu olmuş... Benim debriyaj orjinal olduğu için bu konuyla ilgili pek bir fikrim yok. hatta ne alakası olduğunuda çözemedim... Servislerde mantık yürütüp arıza tespiti yapabilecek kalifiye eleman sorunu var gibi...Bu böyle hepsi yapar demek çok bariz kaçış sözcüğü yani.Kolay gelsin...
kendi arabamdan örnek vereyim bazen ışıklarda durduğumda gaz verip çalışıp çalışmadığını konrtol etme gereği duyuyorum:) maşallah diyelim, bide lpg de yani :)
sanırım doğru soyluyor
çünkü benimki baskı balata değiştikten sonra oldu
önceden çalıştığını hissetmiyodun bile :(
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 15, 2008, 07:56:05 »
  Selam.
 Arkadaşlar olabilecek birçok neden zaten sıralamışlar ve bence de bunların hepsi de ayrı ayrı kontrol edilmesi gereken hususlar. Ayrıca Supap ayar bozukluğuda düzensiz ateşlemeye sebeb olabilir diye biliyorum ve titreme önemli boyutta ise onada baktırmakta fayda var. Yine kimi marka benzinler de nispeten titreşimli çalımaya sebebp olabiliyor ve bu her marka ve model araçda olabiliyor. Eğer İstiridye'nin :) benzinini kullanıyorsanız (ki bende onu kullanırım hep) rölanti devirlerinde titreşimler oluşturabiliyor. Öğrendiğime göre ise bu benzine has zararsız bir olaymış.
 Arkadaşların dediği gibi daha hissedilir titreşimlerde ise öncelikle eski model yılı araçlarda Distribütör kapağına bakmakta fayda var ancak eğer değişmesi gerekiyor ise o kapağın oturtulma şekli önem arzeder ve yanlış oturtursanız sorun çıkabilir. Kapak açılmışken içindeki metal mili aksamınına temizlemekte fayda var.