0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir de ara ara torpidonun oralardan tuhaf bir uyarı sesi gibi birşey geliyor. Park sensörü, kemer ikazı yada far açık uyarısından farklı olarak gelen bir ses.Tahminimce baskı balatası bitiyor gibi ancak gene de sormak istedim. Bu arada baskı fiyatları ne kadar acaba serviste ?
meslekdaşımın 65000 bakımına giden 2008 mmt dizelinde baskı balata değişmiş 900tl masraf çıkmışkilometreleri çok yakın gerçi benim daha 17-18binken şavrole aveo nunda baskı balataları ve diskleri değişmişti:)toyota bayağı bi iyi:) dayanıyor
Bu ses senin tahminlerini doğruluyor gibi görünüyor Yiğitcan. Büyük ihtimalle gelen ses MMT buzzerinden geliyor ve bu ses maalesef hayra alamet değil. Sen en iyisi aracını bir servise götür baktır. Umarım sadece baskı-balatadır. Bu km'lere kadar gelen baskı balata zaten artık ömrünü tamamlamış demektir.
Fiestamın baskısını 150bin'de bitirmiştim o da satarken kaçırmasın diye değiştirdik Hala kullandığımız 2001 Transporter 220bin'i geçti daha baskısı değişmedi
ama benim bahsettiğim corolla mmt, aveo tam otomatik.....gerçi 6 yıllık lastik değişmez 100km geçmeden sürün diyen arkadaşlarda var forumda...siz demekki çok iyi şöförsünüz.... ama genel olarak baskı balatanın o kadar dayanamayacağını diğer arkadaşlar bilsin yanıltmıyalım insanları...ben yıllarca hastanemde (ki ben geç araba sahibi oldum yaşıma göre (32 yaş) onların tüplü şahin kartalları benim 10da birim yakardı hep:)ama nasıl hesaplıyorsunuz dediğimde uçarlardı:) len derdim sizinkiler iman gücüyle! mi gidiyortamam aveoninki uç örnek ama sizin 150000-220000 de uç örnek yanılmasın insanlar di mi
Hayra alamet değil derken başka sorun da çıkabilir mi yani onu mu kastedtiniz ?Tekrar bir götürmem şart zaten. Güya bakıma gitti hiç kontrol yapmıyorlar herhalde arka sis lambalarından teki yanmıyordu hala yanmıyor
Hayra alamet derken, evet maalesef baskı balata dışında da başka masraflar açabilir demek istedim. Ancak umarım açmaz... Bu arada; senin arabanda arka sis sadece solda yanar, sağ tarafta sis lambası yoktur. Yani fabrikasyon böyle, servisin gözünden kaçırdığı bir durum değil. Umarım kolay ve ekonomik bir çözümle hallolur.