Gönderen Konu: MMT Baskı mı Kaçırıyor ?  (Okunma sayısı 3990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
MMT Baskı mı Kaçırıyor ?
« : Mart 23, 2011, 01:43:18 »
Arkadaşlar daha önce farklı bir konuda yazmıştım ancak cevap veren çıkmamıştı. Şimdi kendi konu başlığımı açarak sormak istedim.
Aracımı 69bin Km'de aldım. Şu anda 72bin km'yi geçtim. İlk aldığımda arabanın huyunu suyunu bilmediğimden pek fazla zorlamadan sakin sakin kullanıyordum ancak son 1000km'den beri gaza fazla yüklendiğimde debriyaj kaçırıyormuş gibi devir yükseliyor fakat araba devirle orantılı hızlanmıyor.
1. ve 2. viteslerde hiç problem olmadı şimdiye kadar. 3,4 ve 5. viteslerde gaza haddinden fazla basınca devir 4bin civarına tırmanıyor ama araba sanki yarım debriyaj gidiyor.

Bu problemi ilk farkettiğimde belki tork koruma gibi bir sistem olabilir diye düşündüm ama bu kadar hissedilir derecede bir sistem olmaz heralde. 70bin bakımını biraz geç yaptırdık (yaklaşık 1000km önce) servise babam götürdü aracı ben müsait olmadığım için gidemedim. Sorunu babam anlattım ancak servis görevlisine yanlış aksettirmiş olacak ki, görevli devirli kullanırsanız vites değişimlerini daha üst devirde yapar gibi saçma bir cevap vermiş.
Bir de ara ara torpidonun oralardan tuhaf bir uyarı sesi gibi birşey geliyor. Park sensörü, kemer ikazı yada far açık uyarısından farklı olarak gelen bir ses.

Tahminimce baskı balatası bitiyor gibi ancak gene de sormak istedim. Bu arada baskı fiyatları ne kadar acaba serviste ?
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Toyota Club Türkiye

MMT Baskı mı Kaçırıyor ?
« : Mart 23, 2011, 01:43:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: MMT Baskı mı Kaçırıyor ?
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2011, 08:01:46 »
Bir de ara ara torpidonun oralardan tuhaf bir uyarı sesi gibi birşey geliyor. Park sensörü, kemer ikazı yada far açık uyarısından farklı olarak gelen bir ses.

Tahminimce baskı balatası bitiyor gibi ancak gene de sormak istedim. Bu arada baskı fiyatları ne kadar acaba serviste ?

Bu ses senin tahminlerini doğruluyor gibi görünüyor Yiğitcan. Büyük ihtimalle gelen ses MMT buzzerinden geliyor ve bu ses maalesef hayra alamet değil.
 Sen en iyisi aracını bir servise götür baktır. Umarım sadece baskı-balatadır. Bu km'lere kadar gelen baskı balata zaten artık ömrünü tamamlamış demektir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2011, 08:19:08 »
meslekdaşımın 65000 bakımına giden 2008 mmt dizelinde baskı balata değişmiş 900tl masraf çıkmış
kilometreleri çok yakın gerçi benim daha 17-18binken şavrole aveo nunda baskı balataları ve diskleri değişmişti:)
toyota bayağı bi iyi:) dayanıyor
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2011, 16:32:50 »
meslekdaşımın 65000 bakımına giden 2008 mmt dizelinde baskı balata değişmiş 900tl masraf çıkmış
kilometreleri çok yakın gerçi benim daha 17-18binken şavrole aveo nunda baskı balataları ve diskleri değişmişti:)
toyota bayağı bi iyi:) dayanıyor

Fiestamın baskısını 150bin'de bitirmiştim o da satarken kaçırmasın diye değiştirdik :)
Hala kullandığımız 2001 Transporter 220bin'i geçti daha baskısı değişmedi :)
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2011, 16:34:43 »
Bu ses senin tahminlerini doğruluyor gibi görünüyor Yiğitcan. Büyük ihtimalle gelen ses MMT buzzerinden geliyor ve bu ses maalesef hayra alamet değil.
 Sen en iyisi aracını bir servise götür baktır. Umarım sadece baskı-balatadır. Bu km'lere kadar gelen baskı balata zaten artık ömrünü tamamlamış demektir.
Hayra alamet değil derken başka sorun da çıkabilir mi yani onu mu kastedtiniz ?
Tekrar bir götürmem şart zaten. Güya bakıma gitti hiç kontrol yapmıyorlar herhalde arka sis lambalarından teki yanmıyordu hala yanmıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2011, 08:20:27 »
Fiestamın baskısını 150bin'de bitirmiştim o da satarken kaçırmasın diye değiştirdik :)
Hala kullandığımız 2001 Transporter 220bin'i geçti daha baskısı değişmedi :)

ama benim bahsettiğim corolla mmt, aveo tam otomatik.....

gerçi 6 yıllık lastik değişmez 100km geçmeden sürün diyen arkadaşlarda var forumda...
siz demekki çok iyi şöförsünüz.... ama genel olarak baskı balatanın o kadar dayanamayacağını diğer arkadaşlar bilsin yanıltmıyalım insanları...
ben yıllarca hastanemde (ki ben geç araba sahibi oldum yaşıma göre (32 yaş) onların tüplü şahin kartalları benim 10da birim yakardı hep:)
ama nasıl hesaplıyorsunuz dediğimde uçarlardı:) len derdim sizinkiler iman gücüyle! mi gidiyor

tamam aveoninki uç örnek ama sizin 150000-220000 de uç örnek yanılmasın insanlar di mi
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2011, 13:13:03 »
MMT olupta 10 000 km de balatayı değiştiren de var 100 000 de hala kullanan da.  Araca, aracı kullanana ve kullandığı yere göre değişir.  Benim daha önceki arabam manuel di 180 000 de sattım hiç balata problemi yaşamadım. MMT Aurisim var ve genelde manual kullanıyorum. Ancak uzun yolda Cruser ile otomatik kullanıyorum. MMT bir arabayı çalışırken ve vitesdeyken el frenini çekip  duranları bile gördüm. Araba rolantide bile olsa fren basılı değilse kavrama noktasında duruyor. Bu nedenle balatayı ısıtabiliyor.
Arabayı yıkamaya verdim, araba çalışır vaziyette bekliyordu ama vitesteydi. Bu şekilde uzun süre beklerse balata 10000 km bile gitmez. MMT ye alıştım 20 derecelik bir yokuşta bile fren olmadan sadece gaz pedalıyla ayarlayabiliyorum ama balata gidiyor. MMT kolaylık sağlıyor ama pahalı da olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2011, 13:18:05 »
Düşündüğün şey var Yiğitcan. Bende de 08 mmt Yaris var, ikinci el almıştık 70 binde. Yılda 20 bin km yapınca 90 lardan sonra söylediğin şeylerle karşılaşmaya başladım. Sordum, okudum ve karar verdim, üzerine servisten de değiştirilmesi gerek denince işleme koyduk. 600 küsür gibi bir fiyata olduğu gibi debriyaj sistemini değiştirdiler ve sonrası harika! Araba resmen pamuk gibi oldu =) Vites geçişleri sert dediğim arabadan eser yok. Bazıları 93 bin erken dediler debriyaj değiştirmek için ama demek ki tiptroniklerde erken deforme oluyor =/
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2011, 21:25:30 »
ama benim bahsettiğim corolla mmt, aveo tam otomatik.....

gerçi 6 yıllık lastik değişmez 100km geçmeden sürün diyen arkadaşlarda var forumda...
siz demekki çok iyi şöförsünüz.... ama genel olarak baskı balatanın o kadar dayanamayacağını diğer arkadaşlar bilsin yanıltmıyalım insanları...
ben yıllarca hastanemde (ki ben geç araba sahibi oldum yaşıma göre (32 yaş) onların tüplü şahin kartalları benim 10da birim yakardı hep:)
ama nasıl hesaplıyorsunuz dediğimde uçarlardı:) len derdim sizinkiler iman gücüyle! mi gidiyor

tamam aveoninki uç örnek ama sizin 150000-220000 de uç örnek yanılmasın insanlar di mi

Tabiki...

Ben örnek olarak söyledim zaten. Ama manuel bir aracın baskısı 90bin km'den önce değişiyorsa ya özenli kullanılmamıştır yada parçada bir kalitesizlik söz konusudur diye düşünüyorum.
Tabi bu konuda bahsettiğimiz araçlar yarı otomatik araçlar olduğundan iş değişebilir. Ben daha önce kendi aracım olarak otomatik veya MMT tarzı hiç kullanmadım. Sadece eşin dostun arabasını kullanmışlığım olduğundan huyunu suyunu pek bilmiyorum. O yüzden burada bilenlerden fikir almak için soruyorum zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2011, 21:38:40 »
Hayra alamet değil derken başka sorun da çıkabilir mi yani onu mu kastedtiniz ?
Tekrar bir götürmem şart zaten. Güya bakıma gitti hiç kontrol yapmıyorlar herhalde arka sis lambalarından teki yanmıyordu hala yanmıyor :D
Hayra alamet derken, evet maalesef baskı balata dışında da başka masraflar açabilir demek istedim. Ancak umarım açmaz...
 Bu arada; senin arabanda arka sis sadece solda yanar, sağ tarafta sis lambası yoktur. Yani fabrikasyon böyle, servisin gözünden kaçırdığı bir durum değil.
 Umarım kolay ve ekonomik bir çözümle hallolur.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2011, 22:58:55 »
Hayra alamet derken, evet maalesef baskı balata dışında da başka masraflar açabilir demek istedim. Ancak umarım açmaz...
 Bu arada; senin arabanda arka sis sadece solda yanar, sağ tarafta sis lambası yoktur. Yani fabrikasyon böyle, servisin gözünden kaçırdığı bir durum değil.
 Umarım kolay ve ekonomik bir çözümle hallolur.

İnşallah açmaz yoksa satılık ilanlarında görürsünüz artık :)

Hasan İnanan'ın arabasında yanıyor bende istiyorum :) Sonradan yapılan birşey mi ki bu ?