0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Airbag hakkında bilgim yok ama koltukta airbagin ne gibi bir işlevi var.Sanırım direksiyonda airbag. Ama şu da olabilir kaza anında koltuğu geri alabilen bir elektrikli sistem yapmışlarsa o zaman airbag kablosudur. Veya emniyet kemeri ikaz için olabilir Serdar'ın da dediği gibi.[/quote]koltuğa montajlı yan hava yastıkları var
Airbag hakkında bilgim yok ama koltukta airbagin ne gibi bir işlevi var.Sanırım direksiyonda airbag. Ama şu da olabilir kaza anında koltuğu geri alabilen bir elektrikli sistem yapmışlarsa o zaman airbag kablosudur. Veya emniyet kemeri ikaz için olabilir Serdar'ın da dediği gibi.[/quote]Sürücü ve Yolcu yan hava yastığı ibaresi varsa, Aracın ön koltuklarının dış yan kısmındada airbağ mevcut. Omuzu korumaya yönelik.
Onlar airbag lerin kabloları arkadaşlar. Birde araç 2004 Haziranda makyaj yemişti ondan sonrada koltuklarda ağırlık algılayıcı sensörler konuldu o kablolarda orda.[/quote]Adil bey bu eklenen ağırlık algılayıcı sensör ne işe yarıyor?(merak ettim )
Adil bey bu eklenen ağırlık algılayıcı sensör ne işe yarıyor?(merak ettim )[/quote]Yolcu veya sürücüyü alğılayıp emniyet kemerini takması için ikaz veriyor.
corollarda şöfor tarafta emniyet kemeri ikaz, yan hava yastık ve cd çalar için bufur takma kablosu mevcut boşta olana birlikte,yolcu tarafında emniyet kemeri ikaz ve yan hava yastığı kablosu mevcut boş yok,sofor taraftaki boş kablo bufor takma için......[/quote]"Bufor" nedir?
"Bufor" nedir? [/quote] bufor halk arasında söylenir aslı WOOFER dır bass sesini veren hoparlördürhani sokaklarda araçlarda gençler sesi açınca bir ses olurya dum dum diye onu veren budur orjinalinde corollarda koltuk altına takılıyor ses sistemine o zaman 500 ytl istedilerdi bayide sıfır alırken orjinal aksesuar olarak taktırmadım bendeee
bufor halk arasında söylenir aslı WOOFER dır bass sesini veren hoparlördürhani sokaklarda araçlarda gençler sesi açınca bir ses olurya dum dum diye onu veren budur orjinalinde corollarda koltuk altına takılıyor ses sistemine o zaman 500 ytl istedilerdi bayide sıfır alırken orjinal aksesuar olarak taktırmadım bendeee[/quote]Woofer'ı biliyoruz da; bir elektronikçi olarak "bufor" tabirini ilk kez duydum. Araç güvenliği ile alakalı bir ekipman zanetmiştim ben de.