0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Asimetrik ve yönlü ise o zaman çapraz değişemiyor galiba, çünkü onların iç ve dış kısımları farklı oluyor. Sadece önden arkaya alabiliyorsunuz. ER300 ler öyle mesela.
Vallahi abi bende bu günlerde lastik bakıyorum , iki tane lastik alıp arkaya takıp arkadakileride öne geçireceğim. Şu anda takılı olanlar şimdiye kadar bu arabada kullandığım 4. takım oldu.. Defalarca denedim ve böyle bir kanıya vardım. Genel olarak bilmem ama kendi arabam için emin olduğum tek şey arkadaki lastikler iyi olduğunda virajlarda gerçekten çok yüksek hızlarda dönebiliyorum. Virajlarda direksiyonu biraz gaz vererek çevirdiğimde ön tarafı kontrol edebiliyorum ama arka taraf için lastik şart oluyor.
Lastiklerin çapraz değiştirilmesi eski model (1970 öncesi) araçlar için geçerliydi. Çünkü eski araçlarda rot-balans atarları şimdikiler gibi iyi yapılmamıştı ve ayarlanması da kolay olmuyordu. Şimdiki araçlarda böyle çapraz değişime ihtiyaç kalmadı.
peki o zaman; araclarin kitapciklarinda ve lastik markalari bunu ne tavsiye ediyor olabilir? eger 70 den sonrasinda boyle bir ihtiyac kalmadi ise?