Gönderen Konu: Altyapı çalışmalarında kazalar  (Okunma sayısı 1397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '23
Altyapı çalışmalarında kazalar
« : Mart 22, 2011, 11:34:59 »
Şehiriçi altyapı ya da yol çalışmalarında başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum.

Akşam altyapı nedeniyle kanal bağlantısı yapılan kapağı korumak için beton dökülen yerin etrafı bant, şerit ya da duba yerine yaklaşık 15 cm lik kilitli taşlarla çevrilmiş. Maalesef ben de hızla girdiğim yolda sol tekerleğin ikisi de taş yığınının üstünden geçti. Gözle görünür bişey yok. Bu halde eve gittim. Ertesi gün arabayı servise çekici ile götürdüm. Rotbalans ayarları dahil kontrolde bişey çıkmadı.

Benim burda paylaşmak istediğim ve önemsediğim konu şu: Böyle birşey yaşarsanız hemen 155 i arayıp bir polis ekibine görgü tutanağı tutturun. Aynı trafik kazası gibi. Bu tutanak sayesinde belediye ya da işi yapan firma kendi risk sigortasından sizin hasarınızı karşılıyor. Aksi halde kendi kaskonuz devreye girecek ki bu da ayrı bir mağduriyet.

Yaşanmaması dileğiyle.
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Toyota Club Türkiye

Altyapı çalışmalarında kazalar
« : Mart 22, 2011, 11:34:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Altyapı çalışmalarında kazalar
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2011, 11:57:47 »
Geçmiş olsun Enver Bey. Ben polisin bu şekilde bir tutanak tutup tutmayacağı konusunda şüpheliyim. İşi yokuşa sürebilirler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2011, 12:04:45 »
geçmiş olsun Allah beterinden korusun
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2011, 12:08:14 »
Şehiriçi altyapı ya da yol çalışmalarında başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum.

Akşam altyapı nedeniyle kanal bağlantısı yapılan kapağı korumak için beton dökülen yerin etrafı bant, şerit ya da duba yerine yaklaşık 15 cm lik kilitli taşlarla çevrilmiş. Maalesef ben de hızla girdiğim yolda sol tekerleğin ikisi de taş yığınının üstünden geçti. Gözle görünür bişey yok. Bu halde eve gittim. Ertesi gün arabayı servise çekici ile götürdüm. Rotbalans ayarları dahil kontrolde bişey çıkmadı.

Benim burda paylaşmak istediğim ve önemsediğim konu şu: Böyle birşey yaşarsanız hemen 155 i arayıp bir polis ekibine görgü tutanağı tutturun. Aynı trafik kazası gibi. Bu tutanak sayesinde belediye ya da işi yapan firma kendi risk sigortasından sizin hasarınızı karşılıyor. Aksi halde kendi kaskonuz devreye girecek ki bu da ayrı bir mağduriyet.

Yaşanmaması dileğiyle.

ben 3 yıl önce opel vectra aracımla yolda giderken önümde iki araç arka arkaya çarpıştı sonra da ben onlara ve zincirleme kazada en son noktayı ben koydum :) tabi arkadan vurduğumuz için takip mesafesini koruyamadınız falan filan trafik 8 de 8 kusuru bana verdi..
gelelim kazanın asıl sebebine büyükşehir belediyesi bir rögar kapağı  açmış o kapağı da kapatmadan etrafına basitçe uyduruk iki bidon koymuş, yolda da hiç bir uyarı levhası ya da yavaşlatıcı levha ya da duba da yok. en öndeki araba aniden frene basıyor ortadaki araba ona ben de ortadakine.. kasko da olmayınca bütün masrafları ödedim.. belediyeden haasrınızın bedelini alırsınız falan dediler.. ama başvurdum sigortaya belediyeye naptımsa nafile.. paşa paşa ödedik cebimizden.. Allah bir daha göstermesin hiçbirimize arkadaşlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2011, 12:16:30 »
Burası Türkiye buradan çıkış yok.:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2011, 12:21:33 »
öncelikle çok geçmiş olsun böyle hatalar daha büyük sonuçlar doğurabilir Allah kimseye göstermesin. aslında böyle durumlarda mutlaka polise  dediğiniz gibi başvurmak lazım ama uğraşırlarmı konusunda şüphelerim yokta değil açıkçası
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2011, 12:26:34 »
geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Hakkı bey haklısınız bu konuda. Konuyu uygun şekilde ifade etmek şart tabi. Genel kanı da şu kaskodan faydalanmak için bunu yapıyorlar. Alakası yok kasko zaten beyan üzerine işlem yapıyor. Burada sözkonusu olan kasko değil işi yapan firma. Tabiki herşeye rağmen bizi neden çağırdınız tepkisine de hazırlıklı olmak lazım.
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2011, 12:35:45 »
ceza kesmesinlerde devlet malına zeval verdin diye :)
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2011, 13:21:55 »
polisin işi gücü yok tutanakla mı uğraşacak? eniştemin aracının camını kırdılar, içinden telefonu falan götürdüler, polis geldi arabadan bile inmedi karakola gelin sorununuzu iletin dedi, indik karakola tutanak tutuldu ordan olay yeri incelemeye gittik araçtan parmak izi alamayız araca binmişsiniz dediler, telefondan bi haber yok hani imei numarası yoluyla bulunuyordu ondanda haber yok. hırsızlık yaşandı polis gelip bakmadı kaza için gelip tutanak tutar mı onu bilmiyorum :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2011, 13:32:09 »
Arkadaslar aklınızda bulunsun herhangi bir kazada kamu malına zarar verdiyseniz kesinlikle tutanağı polise tutturmalısınız.kaska bu tur durumlarda sıkıntı yapıyor bizim bir arkadasın odemesını yapmadı kasko kamu malına zarar vermıssınız diye.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2011, 04:46:52 »
Geçmiş olsun, olay nerde başınıza geldi acaba ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 29, 2011, 10:08:49 »
Alperen Bey teşekkür ederim. Siz de Denizlide yaşıyorsanız bizim için doğal hale geldi! maalesef. Geçen hafta pazar akşamı Karaman pazar yeri civarında oldu.
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #12 : Mart 29, 2011, 18:39:22 »
Malesef hocam, sormayın, sayelerinde takır tukur giden bi arabamız oldu, bitirselerde kurtulsak artık..
SIU Corolla T-Sport