0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle selamlar arkadasım bendede aynı kasa var öncelikle ses ugultu gibi geliyorsa tekerler bilyalarına baktır derim saga veya sola tam manevralarda tak tak diye ses yapıyorsa oda dıs aks kafalarındandır bilginize[/quote]Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.Yaklaşık 100km/sa hızında giderken duyduğum ses uğultu şeklinde değil de cızırdamaya benzer bir ses,sürtünme gibi.Bir de dediğiniz gibi tam manevralarda tak tak diye hafiften bir ses gelmekte.Acaba masrafı aşağı yukarı ne tutar?Servise mi götürsem daha iyi olur,yoksa herhengi bir ustaya mı baktırsam iyi olur?
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.Yaklaşık 100km/sa hızında giderken duyduğum ses uğultu şeklinde değil de cızırdamaya benzer bir ses,sürtünme gibi.Bir de dediğiniz gibi tam manevralarda tak tak diye hafiften bir ses gelmekte.Acaba masrafı aşağı yukarı ne tutar?Servise mi götürsem daha iyi olur,yoksa herhengi bir ustaya mı baktırsam iyi olur?[/quote]arkadasım serviste orj aks sag 1000 ytl solda 950 ytl ama dısarıda alırsan önce hangi aks kafasının arızalı olkdugunu tesbit ettir ondan sonrada tanesi 50 ytl taiwan malı aks kafaları var piyasanda onlardan al taktır
Davlumbaza sürtme yok,ayrıca şu an kar lastiği takılı değil.İşin garibi de 95-100 km/sa hıza çıktığımda bu ses gelmekte.Görev yaptığım yer mahrumiyet bölgesi,işlerimden dolayı da şehir merkezine çıkamadım.Kafamda takıntı oldu haliyle.Sadece sağ taraftan o rahatsız edici sesi duymaktayım.İnşaallah fazla masraf çıkarmaz.İlginiz için tekrar teşekkür ederim ...[/quote]insallah ön poryaları bozmamıstır o zaman sen masrafı gör
Erdem bey ,afedersin "porya" ne?Dediğin şekilde bir arıza olursa masraf kaça malolur?Aslında bu başıma gelen bütün arkadaşlara da bir ders niteliğinde olsun.Alacağınız arabayı yüksek hızda kullandıktan sonra kararınızı verin.Ben daha geçen hafta aldım.Servise kaporta ve boyacıya gösterdim,ayrıca düşük hızda kullandım.O zaman arabada bir sorun yoktu.Fakat aldıktan sonra görev yerine gelirken o rahatsız edici sesi duyunca moralim sıfıra düştü.O yeni arabama binme heyecanım da bir anda bitti.Neyse hayırlısı bakalım.Allah kaza bela vermesin yeter ki.[/quote]porya ney acıklayayı ,m bilfigim kadarıyla bu tekerlek bilyalarının oturdugu yerdir yuvadır bilyaları degistirirken preste yanlıs bilya cakıyorlar ve porya hafif eziliyor buda hep bilya bozma arızasına geliyor simid assagıya yukarıya ön poryalar takım olarak 300 ytl civarıdır ön teker bilyalarıda cifti 60 ytl filan 10ytl de tornacıya verseniz en fazla 50 ytl işcilige verseniz kac etti 420 ytl toplam insallah poryalarda birsey yoktur zaten eger bir tornacı hatası yoksa birsey olmaz poryalara büyük bir ihtimal bilyalarla kurtulursunuz gecmis olsun