Gönderen Konu: direksiyon kiliti  (Okunma sayısı 2186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
direksiyon kiliti
« : Mart 22, 2011, 11:00:23 »
Arkadaşlar 2007 eski kasa corollam var yeni aldım, kontağı kapatıp anahtarı çıkarınca direksiyonu sağ ve sola çevirince kilitlemesi gerekiyor en azından diğer kullandığım arabalarda bu böyledi ancak corolla kitlemiyor bozulmuşmudur yoksa bütün corollalarda yokmu ? bozulmuşsa tamiri ne kadar tutar ve hangi parçanın değişmesi gerekir ?

Toyota Club Türkiye

direksiyon kiliti
« : Mart 22, 2011, 11:00:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon kiliti
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2011, 11:43:14 »
sanırım arızalı bizim corolla 2004 ve kilitliyor

Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2011, 11:49:17 »
  Normalde kilitlenmesi gerekiyor. Kilitleyen mekanizmada bir sorun olmuş olabilir ve sanırım sökülmesi vs. sonrası masraf net belli olur. Ama çok az tutacağını zannetmiyorum.
 Bence bir kaç değişik konumda ve şekilde bu işlemi deneyip gerçekten sorun olduğundan emin olmaya çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2011, 14:23:24 »
2001 corolla kilitliyor. Direksiyonu çeyrek çevirince kilitliyor.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2011, 14:38:02 »
96 corollada kilitliyor. iyice sağ sol yapıp denediniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2011, 14:48:34 »
sürekli direksiyon kilidine almak ve kontağı açıp direksiyonu sağ sol yaparak kilitten kurtarmak bana pek mantıklı gelmiyor direksiyon kutusuna zararı olabilir diye düşünüyorum ve tercih ettiğim bişey değil,dert etme bence :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2011, 20:15:37 »
sürekli direksiyon kilidine almak ve kontağı açıp direksiyonu sağ sol yaparak kilitten kurtarmak bana pek mantıklı gelmiyor direksiyon kutusuna zararı olabilir diye düşünüyorum ve tercih ettiğim bişey değil,dert etme bence :)

ama direksiyon kilidiyle alakalı bir sıkıntı varsa giderilmesi büyük önem taşır bence...
şimdi kilitlemediği gibi Allah korusun yarın birgün araç hareket halindeyken de kilitleyebilir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2011, 22:20:42 »
ama direksiyon kilidiyle alakalı bir sıkıntı varsa giderilmesi büyük önem taşır bence...
şimdi kilitlemediği gibi Allah korusun yarın birgün araç hareket halindeyken de kilitleyebilir...
ben böyle bir ihtimal ne gördüm ne duydum böyle bir ihtimal varsa tabiki baktırsın Allah muhafaza,böyle birşey duyan varsa yada başına gelen yazsın bilgimiz olsun.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2011, 22:51:19 »
ben böyle bir ihtimal ne gördüm ne duydum böyle bir ihtimal varsa tabiki baktırsın Allah muhafaza,böyle birşey duyan varsa yada başına gelen yazsın bilgimiz olsun.

ben de konuya hakim değilim, ama neticede bir mekanizma var ve bu mekannizma bozuk, her an her türlü şey olabilir, olmayacağının garantisi yok, o yüzden dedim, biraz felaket tellallığı oldu ama dediğim gibi, tehlike, ihmale gelmez...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2011, 23:30:37 »
yok yok, bildiğim kadarıyla anahtar kontakta takılı ve elektrik açık (on) modunda olduğu sürece kilit devreye girmez, yani hareket halindeyken olması imkansız,,
çevirince kilitlenmemesi durumu da anahtar aksamından da kaynaklanabilir, çünkü anahtarı çevirip çıkarınca klik diye bir ses gelir, direksiyonun devreden çıktığına dair, oraya da bir baktırın derim, o da değilse kilit aksamında olabilir sorun,,
5,0lt/100km
urban drive