Gönderen Konu: Auris Vites değişimindeki motor sesi sorunu  (Okunma sayısı 4208 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Auris Vites değişimindeki motor sesi sorunu
« : Mart 21, 2011, 22:38:14 »
Selamlar;

Tanışma faslında da bahsettiğim gibi 2 hafta önce 2009 auris comfort benzinli bir araç aldım. Fakat aldığımdan beri aracımda neredeyse beni araç kullanımından soğutacak kadar büyük fakat arıza denmeyecek kadar ufak bir sorunum var. Aracım 1 nci vitesten 2 nci vitese geçme esnasında debriyaja basıp  daha sonra doğal olarak ayağımı gazdan çektikten sonra aracım 2-3 sanıye kadar motor sesi askıda kalıyor ve daha sonra düşüyor. Bu durum 2 nci Vitesten 3 ncü Vitese attığımda azda olsa duyuluyor. Daha önce dizel araçlar kullandım. Ayak alışkanlığı yada yüksek devirle kullandığım için dediler sorduğum arkadaşlar fakat ben buna inanmıyorum. Düşük devirde de kullanmama rağmen aynı bağırma sesini duyuyorum. Artı olarak bir kaç kişiye daha denettim aynı motor sesi Vites değiştirme esnasında oluyor. Kısaca özetlersem Vites değişimi sırasında gazdan ayağımı çekmeme rağmen motor bağırıyor. Sizce nedeni ne olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Ek bilgi olarak aracım 40000 km ve 40000 bakımı olarak yağ fitresi hava filtresi polen filtresi ve yağı değiştirilmiştir.

Toyota Club Türkiye

Auris Vites değişimindeki motor sesi sorunu
« : Mart 21, 2011, 22:38:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Fides değişimindeki motor sesi sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2011, 23:13:03 »
Kusura bakmayın ama merak ettim.

Fides nedir? :link:
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2011, 23:17:53 »
bildiğin fides işte fides fides bilmiyinmi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2011, 23:21:23 »
Kusura bakmayın ama merak ettim.

Fides nedir? :link:

Pardon aceleyle yazdım düzelttim bu sefer doğru olsa gerek  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2011, 23:33:05 »
abi estf.ne demek  ister fides ister vites yaz.Abi şimdi sizin aurşslerde gaz pedalı eski sistem gibi telli değil.sensörlü gaza bastıgında ona göre tepki veriyor.Sen bir ara servise göster bir ara gaz pedallarına müdahale etmişlerdi servisler bunlara auris dahilmiydi tam emin değilim ama corolla ve yarislerin gaz pedallarına inca bir somun koyarak senin dediğin gibi pedalın takılmasını engellediler.Az birşey takılıuyor senın dediklerine göre abi.devir yükseldikce seside az duyuyon herhalde
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2011, 23:35:54 »
Yüksek devir derken kullanım aralığınız nedir?
Başka bir auris de de deneme yaptınız mı?

Mesela yüksek süratte haliyle yüksek devirde seyrederken aracı boşa alsanız dahi devir bir yerden aşağıya hemen düşüş yapmaz. Mesela 4500 devirde 3-4 saniye (daha fazla veya eksik olabilir) kalır. Bu bir nevi hem araç içim hemde sizin güvenliğiniz içindir.Eğer demek istediğiniz bunun gibi ise.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2011, 23:36:29 »
gerçekten esprisine demiyorum yanlış anlamayın ama ben ingilizce bi terim sandım fides'i :D diyorum ne bu? araştırıcaktım nerdeyse :D

abi estf.ne demek  ister fides ister vites yaz.Abi şimdi sizin aurşslerde gaz pedalı eski sistem gibi telli değil.sensörlü gaza bastıgında ona göre tepki veriyor.Sen bir ara servise göster bir ara gaz pedallarına müdahale etmişlerdi servisler bunlara auris dahilmiydi tam emin değilim ama corolla ve yarislerin gaz pedallarına inca bir somun koyarak senin dediğin gibi pedalın takılmasını engellediler.Az birşey takılıuyor senın dediklerine göre abi.devir yükseldikce seside az duyuyon herhalde
abi birde devir yükseldikçe ses fazla duyulmazmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2011, 23:46:21 »
Yüksek devir derken kullanım aralığınız nedir?
Başka bir auris de de deneme yaptınız mı?

Mesela yüksek süratte haliyle yüksek devirde seyrederken aracı boşa alsanız dahi devir bir yerden aşağıya hemen düşüş yapmaz. Mesela 4500 devirde 3-4 saniye (daha fazla veya eksik olabilir) kalır. Bu bir nevi hem araç içim hemde sizin güvenliğiniz içindir.Eğer demek istediğiniz bunun gibi ise.

İlginiz için teşekkür ederim öncelikle. Yüksek devirden kastım daha önce kullandığım araçlarda 3000 devir civarlarında vites değiştiriyordum. Aurisde de aynı şekilde yaptım ilk hafta bu yüzden dedi arkadaşlar fakat 2,000-2,500 aralığında da kullanıp denedim yine aynı ses devam ediyor tabiki dediğiniz devirlerde yapması normal. Fakat 1 nci Vitesten 2 nci Vitese düşük devir 2-2,5 arası olmasına rağmen aracım bağırıyor. Auris dizelle ve 2007 corolla ile deneme yaptım hiç bir sorunum olmadı açıkcası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Ynt: Auris Vites değişimindeki motor sesi sorunu
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2011, 23:57:23 »
engin abi  gaz pedalın biraz takılı kalıyor gibime geliyor abi başka niye yapsın.sen servise bir sor abi onlar bilirler herhalde en azından öyle tahmin ediyorum  :D
Necati teesüf ederiz yani fides işte ayıp ya
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2011, 00:00:09 »
İlginç. Aracınız hala garranti kapsamında sanıyorsam. Servise gidip nedenine bir baktırabilirsiniz.Kocaeli desiniz herhalde. Kocaeli Kaya da eskisi kadar memnuniyet kalmadı gibime geliyor ama yinede bir gidin derim.

Peki debriyaja basığ ayağınızı gazdan çekiyorsunuz.Vitesi boşa hemen attığınızda mı geliyor yoksa atana kadar bu ses geliyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2011, 00:02:34 »
engin abi  gaz pedalın biraz takılı kalıyor gibime geliyor abi başka niye yapsın.sen servise bir sor abi onlar bilirler herhalde en azından öyle tahmin ediyorum  :D
Necati teesüf ederiz yani fides işte ayıp ya
cidden anlamamıştım abi :)

benim aracımda manuel ancak böyle bir sıkıntım yok yalnızzz depo doluyken çalkantı sesine dikkat edince harbiden duyuluyor onuda pek alakalı olmasada belirtmek istedim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2011, 00:39:20 »
Evet araç Toyota Kaya çıkışlı zaten ben şu an Gebze'deyim benimde aklıma gaz pedalı bir kaç saniyede olsa takılı kalıyor gibi geliyor ama sanırım servise göstermeyince olmayacak . Vites değiştirmeyle alakalı bir durum değil onuda gözlemledim. Tamamen debriyaja basıp gazdan ayağımı çektiğimde bağırıyor. Yeni sahibine alışamadığındanmı acaba bilmiyorum. Gül gibide bakıyorum ama  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2011, 21:10:05 »
abi senin sorununu çok iyi anlıyorum...yalnız bu sorun değil bence:) bende arabayı ilk aldığımda bunu yaşamamıştım. her vites yükselttiğimde debriyaja her bastığımda arabanın devri artıyodu dolayısıyla biraz bağırıyordu. meğer sorun bendeymiş arabaya alışamamışım. bence sende bunu yaşıyorsun. debriyaja basıp ayağını gazdan çekmek yerine  ayağını gazdan çekip debriyaja basarsan bi sorun olmadığını göreceksin diye tahmin ediyorum:) ayrıca kocaeli kaya'ya da laf söyletmem:) diğer firmalarda bu kadar ilgi bu kadar ciddiyet ve hizmet olabileceğine inanmıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2011, 00:42:38 »
abi senin sorununu çok iyi anlıyorum...yalnız bu sorun değil bence:) bende arabayı ilk aldığımda bunu yaşamamıştım. her vites yükselttiğimde debriyaja her bastığımda arabanın devri artıyodu dolayısıyla biraz bağırıyordu. meğer sorun bendeymiş arabaya alışamamışım. bence sende bunu yaşıyorsun. debriyaja basıp ayağını gazdan çekmek yerine  ayağını gazdan çekip debriyaja basarsan bi sorun olmadığını göreceksin diye tahmin ediyorum:) ayrıca kocaeli kaya'ya da laf söyletmem:) diğer firmalarda bu kadar ilgi bu kadar ciddiyet ve hizmet olabileceğine inanmıyorum...
Hayırdır servisle bu kadar mutlu olmanızın nedeni nedir? Merak ettim doğrusu.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2011, 13:49:43 »
öyle çok özel bişey yok yanlış anlamayın:) ama yaklaşık 1 yıldır gidiyorum kaya'ya. çok eski değilim ama ilk günden bugüne kadar en ufak bir tereddütüm şikayetim olmadı aksine her seferinde büyük memnuniyetle ayrılıyorum. en ufak şey için servise gidiyorum garanti kapsamında olduğu için artık telefonda sesimden tanıyorlar o derece:) ben alakasız bir şey için gidiyorum arabanın her noktası tekrar tekrar kontrol ediliyor. daha hiç baştan savma suçu kullanıcıya atma gibi bişey hissetmedim bile ne için gitsem didik didik ediliyor. ve en kısa sürede çözülüyor. geçen kar yağdığı zamanlarda arabayı kaydırdım kaldırıma vurdum önce sağ ön tekeri sonra da bir tur dönüp sol arka tekeri. kaportada hiçbirşey yoktu allahtan. neyse...aradım hemem ertesi güne randevu aldım bariz olarak yamuldu 2 orjinal blue jantım. eksperin tamir diyebileciğini söylediler ama biz değiştirmek taraftarıyız dediler. bıraktım arabayı 4-5 günü bulur eksperin gelmesi falan dediler. ertesi sabah aradılar aracınız hazır diye. eksper henüz bakmadan değiştirmişler 2 jantı da. bir örnek olarak söyleyim dedim. bu arada 2 jant 2700 tl fatura çıktı. 50 lira işçilik. şok oldum. 2 jantın 2700 tl olduğunu öğrenince:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Nisan 04, 2011, 22:18:21 »
Açıkcası hala devam eden sorunun sonucu yine bende çıktı sanırım: :D Geçtiğimiz c.tesi günü tekrar götürdüm Kaya'ya bilgisayara soktular üstüne test sürüşüne çıkarttık seninde dediğin gibi alışamamışım. Ama genel olarak aurislerde de gaz pedalı sorunu olduğunu ve gerekli işlemlerin araç çağırılarak yaptırıldığını öğrendim. Ama hala bağırıyor. Senin dediğini deneyeyim bakalım  ;)