Anket

34.000 TL bütçe ile hangisini tercih edersiniz?

Astra GTC 1.6 T sport
18 (58.1%)
Megane 2.0 RS
13 (41.9%)

Toplam Oy Verenler: 31

Oylama kapandı: Mart 31, 2011, 22:28:39

Gönderen Konu: Astra GTC 1.6 T sport mu Megane 2.0 RS mi ?  (Okunma sayısı 18566 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Astra GTC 1.6 T sport mu Megane 2.0 RS mi ?
« Yanıtla #20 : Mart 22, 2011, 00:18:52 »
teşekkürler, araştırim bi bunu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 22, 2011, 00:18:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 22, 2011, 00:34:46 »
Ben olsam meggy3RS tercih ederim , Alet süper yürüyo..
Ama kalite ve tasarım olarak Astra bomba makine..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 22, 2011, 00:43:14 »
İnternette ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz,sevgili devletimiz bizi çok sevdiği için gereksiz her şeyi haberlerde duyurur ama böyle vatandaşı kar ettirecek şeyleri gizli kapaklı halleder,sigorta firmanızlada görüşüp bilgi alabilirsiniz,her sene rakamlar değiştiği için bazı araçlar uygulamadan muaf kalabiliyor,

aracınızın yıllık vergisi kasko bedelinin %5 inden fazla ise bir alt silindir hacmi için gerekli olan vergi diliminden yararlanıp daha az vergi ödüyorsunuz.
hızlı bir araştırma sonucu megane için bu indirimden faydalanamayacağımı anlamış bulunmaktayım :) aracın resmi olarak belirlenen kasko değeri 2006 model için 42400 TL. %5 i de 2125 TL yapıyor. Ama vergisi 1490 TL yani %5 in altında kalıyor, dolayısıyla indirim olmuyor. ama verdiğiniz bu bilgi için teşekkürler. Çok faydalı oldu beinm için gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 22, 2011, 00:52:07 »
keşke işe yarasaydı daha çok sevinirdik.benimde haberim yoktu babamın aracının vergisini öderken önümdeki şahıs izah etmişti ozmn da 2004 volvo s60 2,4 t5 vardı babamda hemen halletmiştik,üste kalan parayıda benzine yatırıp biraz gazlamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 22, 2011, 01:23:36 »
Toyota olsun farklı olsun derseniz,gözlerimle görmüştüm bu aracı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-celica-turkiyede-tek-celica-1-8-ts-32761448/detay#

Peugeot 207 GT , 207 RC vs. daha alternatifler bence çok aslında :) Ama benzin fiyatları malum..1.4 TSİ motor golfte bakabilirsiniz. 1.4 TSİ :140 - 160 HP civarları sanırım.Ek olarak Chip tuningle 200 civarı beygirlere çıkarabilirsiniz.

pejo ya girilmez bence ama o celica ya ben kendi aracımı  takas sundum bile :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 22, 2011, 01:27:03 »
pejo ya girilmez bence ama o celica ya ben kendi aracımı  takas sundum bile :D

peugeot 308 gti geliyor,4 kapı olması bence en büyük avantajı olacak bunun dışında RC Z ten tanıdığımız 1,6 200Hp lik motor kullanılıyor,ama 207 gt veya rc fark etmez yüklenmek için güzel araçlar,güzel sonuçlar alınıyor.

bunların dışında henüz 2 eli olmasa da yakında sık sık karşılaşacağımız Polo Gti da biraz sabredilirse düşünüle bilinir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 22, 2011, 01:32:17 »
peugeot 308 gti geliyor,4 kapı olması bence en büyük avantajı olacak bunun dışında RC Z ten tanıdığımız 1,6 200Hp lik motor kullanılıyor,ama 207 gt veya rc fark etmez yüklenmek için güzel araçlar,güzel sonuçlar alınıyor.
abi isterse 400 hp olsun pejo benim için yine pejodur... mesela o RC Z in dışındaki pejo amblemini kaldırın yerine audi yada bmw tarzı birşey yapıştırın o tasarımla o aracın sıfırı en az 150.000 lira ederdi...ama işte pejo...bilmiyorum ben sadece bazı araçlarının tasarımlarını seviyorum onun dışında pek binilecek bir araba gibi gelmiyor açıkcası...tabi tutupta biri RC Z verse binmez miyim? koşa koşa binerim ama 207 ler filan çok ayağa düştü bence....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 22, 2011, 01:56:43 »
Peugeot araçları bence çok eğlenceli özellikle gti serileri (206gti hariç),özellikle bmw ile ortak motor üretip geliştirmeye başladıklarından bu yana bence peugeot eski peugeot değil,ele ayağa düşmesinde ikinci el fiyatı büyük etken,yıllarca peugeot kullandım ve marka öyle bir mimlenmiş ki ruhsat sahibinin yaşı 25 ve aşağısı ise kasko primi ve zorunlu  trafik sigortası fiyatları inanaılmaz değişiyor.

bence artık ön yargıları yıkmak lazım bu tüm markalar için geçerli,özellikle Skodanın Superb sinin audi a 4 ve yeni passatı testlerde al aşağı ettiğini gördükten sonra ön yargı olayı benim için bitmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 22, 2011, 03:49:26 »
gökmen bende tamamen type r type s taraftarıyım.Eger almam diyorsanda bari opel al abi ya..MEgane nın hali ne ya o arka kısmı öredek kı...ına be benziyor.yada temiz bulsan bizim araçların t sportları var 1,8 vvtl-i 192 hp ama türkiyede temizi yok işte.meganeden vazgeç be
Tuncay type-r bu paralara anca eski kasa ve patlak motorlular var. type-s dediğin araba zaten 1.8 140 hp lik tuğla, hani amacım beinm güçlü bi arabaya binmek o bakımdan mümkünese 200+ hp olsun diye uğraşıyorum. t-sport corolla düşünmedim değil ama yok o da !!
magenın görüntüsü bence de çok hoş değil ama inan motorun sesini duyunca görütnüyü unuttum :)))
dediğinizi tam anlayamadım Mehmet bey, kasko indirimi derken ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-boyasiz-hatasiz-192hp-t-sport-45285130/detay
Bence buna bakabilirsin.
Şahsen ne opel ne de megane.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 22, 2011, 10:37:09 »
Peugeot araçları bence çok eğlenceli özellikle gti serileri (206gti hariç),özellikle bmw ile ortak motor üretip geliştirmeye başladıklarından bu yana bence peugeot eski peugeot değil,ele ayağa düşmesinde ikinci el fiyatı büyük etken,yıllarca peugeot kullandım ve marka öyle bir mimlenmiş ki ruhsat sahibinin yaşı 25 ve aşağısı ise kasko primi ve zorunlu  trafik sigortası fiyatları inanaılmaz değişiyor.

bence artık ön yargıları yıkmak lazım bu tüm markalar için geçerli,özellikle Skodanın Superb sinin audi a 4 ve yeni passatı testlerde al aşağı ettiğini gördükten sonra ön yargı olayı benim için bitmiştir.

ama bir bak piyasaya abi  207 ler filan hep böle biraz daha farklı kullanılıyor :) ... birde primlerde o olay zaten müthiş önemli...kendi aracımı o yüzden babamın üzerine yaptık ki yaklaşık400 lira fark etmişti diye hatırlıyorum...

ama şimdi skodaya ön yargı oluşması çokda kolay değil zaten kaliteli bir marka çünkü vw in bünyesinde zaten ve vw skodayı alalı baaayaa bir zaman geçti...skodanın  fabrikasında da vw nin sistemi kullanılıyor...tabi parça kalitesindeki benzerlikler filan tatışılır ama benim için fransız araçları gerçekten yeri başka çünkü hala parça konusunda citroen den özellikle sorun yaşayan müşterilerimiz geliyor...birde sanayiinin içinde olduğumuzdan az çok kaliteden anlayabiliyorum..
a4 ile superb zaten aynı kategorinin araçları değiller ki? neye göre kıyaslamışlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 22, 2011, 14:01:58 »
ama bir bak piyasaya abi  207 ler filan hep böle biraz daha farklı kullanılıyor :) ... birde primlerde o olay zaten müthiş önemli...kendi aracımı o yüzden babamın üzerine yaptık ki yaklaşık400 lira fark etmişti diye hatırlıyorum...

ama şimdi skodaya ön yargı oluşması çokda kolay değil zaten kaliteli bir marka çünkü vw in bünyesinde zaten ve vw skodayı alalı baaayaa bir zaman geçti...skodanın  fabrikasında da vw nin sistemi kullanılıyor...tabi parça kalitesindeki benzerlikler filan tatışılır ama benim için fransız araçları gerçekten yeri başka çünkü hala parça konusunda citroen den özellikle sorun yaşayan müşterilerimiz geliyor...birde sanayiinin içinde olduğumuzdan az çok kaliteden anlayabiliyorum..
a4 ile superb zaten aynı kategorinin araçları değiller ki? neye göre kıyaslamışlar?

Skoda octavia sı olan komşumuzun neler çektiğini görünce bize de kesinlikle tavsiye etmemesi üzerine corolladan önceki fikrim Yeti idi çok garip bir araba ama bence çok sevimli,wv bünyesinde olaması side bilirsiniz ki wv kalitesinde olacağı anlamına gelmez daihatsu da toyotanın mış ama yanii pehhhh.Birde araba konusu şans işi diyorum ben yıllarca kapımızın önünde bir peugeotumuz hep oldu onun dışında gerek ben gerek babam imkanlar el verdikce araba değiştirdik.Her markanın kendine has karakteristik özellikleri oluyor işte mesela bildiğim araçlardan corolla da ayrıntı çok fazla bulamazsınız ama bir fransız böyle ufak tefek özellikler konusunda wv bile geride bırakabilir,ha japon arabaları yağsız susuz gider deriz hep ama bi fransızın bakımını aksat bakalım ayar tutturana kadar canın çıkar :)

testlerinlinklerini buluncada eklerim ama youtube de falanda video ları vardı bence yeni passat ile superb nin adını değiştirmeliler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 22, 2011, 14:32:47 »
50'ye kadar çıkabilirseniz bir s2000 tavsiye ederim. atmosferik motorda 240hp arkadan itiş, 2005 öncesi olursa vsa'sız modeli kontrolsüzce seviyorum s2000i :D ayrıca fn2 type_R'ı 45 civarıda bulabilirsin.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 22, 2011, 19:02:54 »
rs daha güzel geliyor bana
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Volkswagen.Aus liebe zum automobil
  • Kan Grubu: ---
Lord of the Passat :)
1999 Passat 1.8 20v Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 22, 2011, 19:35:36 »
50'ye kadar çıkabilirseniz bir s2000 tavsiye ederim. atmosferik motorda 240hp arkadan itiş, 2005 öncesi olursa vsa'sız modeli kontrolsüzce seviyorum s2000i :D ayrıca fn2 type_R'ı 45 civarıda bulabilirsin.
s2000 i param olsa bile almam daha dorusu alamam çünkü sığmıyorum. bütçemde max 34-35 le sınırlı olduğu için bu iki araca bakıyorum, daha fazlasını veremem.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-boyasiz-hatasiz-192hp-t-sport-45285130/detay
Bence buna bakabilirsin.
Şahsen ne opel ne de megane.
2002 model :) direk elenme sebebi yoksa aracı beğenmediğimden değil. 2005 altına inecek olsam direk wrx alacam ama güvenemiyorum o kadar eski arabaya.

son gelişmeyi söyleyim bu arada :)
bugün 2006 model bir megane için uzunca bir süre telefonda sahibiyle görüştük, aracı internetten de görmüştüm gayet güzel ama tüm hayallerimi hevesimi kıran sahibinin araca 6 ay önce lpg takması :S tüm hevesim kaçtı arabaya karşı. lpg olmasa gün içinde gidip alacaktım.. arayış halen sürüyor. auris halen satılık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 22, 2011, 19:53:06 »
o zaman megane öneririm stock megane turbo sayesinde birçok arabayı ayırırsın
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 22, 2011, 20:15:47 »
Vti prelude de düşünülebilir biraz da doldurursunuz sonra tutana aşk olsun :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-prelude-72-000-km-prelude-2-sahibi-doktordan-36371368/detay
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 22, 2011, 20:23:52 »
Vti prelude de düşünülebilir biraz da doldurursunuz sonra tutana aşk olsun :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-prelude-72-000-km-prelude-2-sahibi-doktordan-36371368/detay
Berkcan gökmen 2002 corolla t sporta eski diyor.Sen bunu dersen şimdi gökmen buna tarihi eser der olmaz olmaz daha yeni araçlar lazım bize
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 22, 2011, 20:29:16 »
:)