Anket

34.000 TL bütçe ile hangisini tercih edersiniz?

Astra GTC 1.6 T sport
18 (58.1%)
Megane 2.0 RS
13 (41.9%)

Toplam Oy Verenler: 31

Oylama kapandı: Mart 31, 2011, 22:28:39

Gönderen Konu: Astra GTC 1.6 T sport mu Megane 2.0 RS mi ?  (Okunma sayısı 18563 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Astra GTC 1.6 T sport mu Megane 2.0 RS mi ?
« : Mart 21, 2011, 21:28:40 »
 Merhaba arkadaşlar,
 Yeni bir araba alma çabası içerisindeyim. Benim çoğu kişi tarafından bilinen auris namıdiğer takırtukuris için pazarlık aşamasındayım. İnşallah satacağım yakın zamanda. Yaşımız da genç ve bekarken en azından 1,5-2 sene spor arabaya binelim fikri ile ankette konu açtığım 2 araç arasında gidip gelmekteyim. bütçemi de aşağı yukarı belirttim. 2006-2008 arası bir araç alacağım kısmet olursa.
 İki araca da çok yabancıyım aslında ama megane daha ağır basıyor. Sizlerin de fikirlerini almak istedim, paylaşırsanız sevinirim.
 Şimdiden teşekkürler.

Astra GTC 1.6 T Sport
Kasa Tipi
    Hatchback3 Kapı
Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı)
    10,3 lt / 6,2 lt
Motor Gücü (hp)
    180 hp
Şanzıman
    Manuel 6 VitesÖnden Çekiş
0-100 Hızlanma (KM)
    8,2 sn

Megane 2.0 T Sport

Kasa Tipi
    Hatchback3 Kapı
Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı)
    11,5 lt / 7 lt
Motor Gücü (hp)
    225 hp
Şanzıman
    Manuel 6 VitesÖnden Çekiş
0-100 Hızlanma (KM)
    6,5 sn

Toyota Club Türkiye

Astra GTC 1.6 T sport mu Megane 2.0 RS mi ?
« : Mart 21, 2011, 21:28:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Ynt: Astra GTC 1.6 T sport mu Megane 2.0 RS mi ?
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2011, 21:35:44 »
astra derim ben :)
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2011, 21:42:07 »
Megane derim, çok beğeniyorum RS'i.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2011, 21:45:30 »
vergiler,yakıt,sağlamlık,konfor,dikkat çekme :) astrayı 1 adım öne çıkartıyor bence :)
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2011, 21:54:39 »
Bence hiç biri.bana kalırsa o paranın çok daha uygununa BMW E39 kasa 5.40 tavsiye ederim.Gerçek gücü hissedersiniZ.Turbo derdide olmaz.Atmosferikten şaşmayın.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2011, 21:58:45 »
valla görünüş olarak GTC derim benimde sevdiğim bir model ama gazlamakta işin içindeyseki RS dendiğine göre bu mevcut RS derim.vergi ve yakıt dezavantajınıda gözönünde bulundurmak lazım tabi.mantıklı olan aslında ama GTC 2.0 T olsaydı seçeneklerde onu al derdim açıkçası
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2011, 22:00:37 »
vergiler,yakıt,sağlamlık,konfor,dikkat çekme :) astrayı 1 adım öne çıkartıyor bence :)
vergiye katılıyorum, yakıt çok farklı değil, dikkat çekme tartışılır. sağlamlık hiçbirfikrim yok, dedğim gibi ikisine de çok yabancıyım :) 
Bence hiç biri.bana kalırsa o paranın çok daha uygununa BMW E39 kasa 5.40 tavsiye ederim.Gerçek gücü hissedersiniZ.Turbo derdide olmaz.Atmosferikten şaşmayın.
can bey vergileri hesaba katmak lazım ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2011, 22:02:49 »
valla görünüş olarak GTC derim benimde sevdiğim bir model ama gazlamakta işin içindeyseki RS dendiğine göre bu mevcut RS derim.vergi ve yakıt dezavantajınıda gözönünde bulundurmak lazım tabi.mantıklı olan aslında ama GTC 2.0 T olsaydı seçeneklerde onu al derdim açıkçası
belirttiğim bütçede gtc 2.0 yok malesef, alabilecek olsam ben de onu alırdım direk :)

aslında 3. bir seçenek daha var ama o da eski kalıyor diye pek düşünmüyorum.   2002 impreza wrx mesela.
ama işin açıkçası 2002 model bir arabaya da gidip 30-32 bin tl vermek istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2011, 22:08:42 »
subaru ile başa çıkılmaz ya :)parça sıkıntısı,parça pahalılığı,aşırı yakıt sarfiyatı derken.. sizin ilk 2 seçenek çok daha mantıklı bence :)
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2011, 22:09:56 »
sahibinden de 2005 model 80000 km'de 2.0 T var amagaleriden fiyat 31.750 belki galeriye pek sıcak bakmazsın ama bakmaya değer
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2011, 22:30:55 »
1.4 TSi Sportline VW Scirocco
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2011, 23:09:19 »
vergiye katılıyorum, yakıt çok farklı değil, dikkat çekme tartışılır. sağlamlık hiçbirfikrim yok, dedğim gibi ikisine de çok yabancıyım :)  can bey vergileri hesaba katmak lazım ama :)
EEE hamam giren terler :)) Gönlünüzce olsun herşey.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2011, 23:13:55 »
İki araba arasında olursa Megane RS tabiki. Ama şahsi olarak Honda Civic TYPE-R EP3 derim ben. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2011, 23:24:27 »
valla aynen bende aracımın dün ilanını verdim sahibinden.com a ve bayaaa bi çok takas teklifi geldi banada  ama en çok ilgimi bir tane type-s ile bi tane coper s çekti...eğer tam anlamıyla megane veya astradan biri olacak demiyorsanız   honda civic type-r veya type-s düşünebilirisniz en azından kasası hala yeni...gtc nin önümüzdeki aydı sanırım yeni kasası piyasalarda olacak...megane rs deseniz zaten yenisi var...bence honda :) tabi tercih sizin en azından ben o yönde kullanmayı düşünüyorum tercihimi çünkü coper s tarzı araçlar biraz fazla küçük geliyor bana...

bir güncelleme , bu kadar yakın zamanda gelmesi mümkün gözükmüyormuş yeni gtc...ama resimleri gördüm süper....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2011, 23:35:25 »
gökmen bende tamamen type r type s taraftarıyım.Eger almam diyorsanda bari opel al abi ya..MEgane nın hali ne ya o arka kısmı öredek kı...ına be benziyor.yada temiz bulsan bizim araçların t sportları var 1,8 vvtl-i 192 hp ama türkiyede temizi yok işte.meganeden vazgeç be
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2011, 23:53:43 »
RS den yana benimde fikrim,vergi konusunda zaten hamama giren terler demişsiniz ama vergide kasko değer indirimi uygulaması var biliyosunuzdur onuda bir araştırmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2011, 00:00:30 »
gökmen bende tamamen type r type s taraftarıyım.Eger almam diyorsanda bari opel al abi ya..MEgane nın hali ne ya o arka kısmı öredek kı...ına be benziyor.yada temiz bulsan bizim araçların t sportları var 1,8 vvtl-i 192 hp ama türkiyede temizi yok işte.meganeden vazgeç be
Tuncay type-r bu paralara anca eski kasa ve patlak motorlular var. type-s dediğin araba zaten 1.8 140 hp lik tuğla, hani amacım beinm güçlü bi arabaya binmek o bakımdan mümkünese 200+ hp olsun diye uğraşıyorum. t-sport corolla düşünmedim değil ama yok o da !!
magenın görüntüsü bence de çok hoş değil ama inan motorun sesini duyunca görütnüyü unuttum :)))

RS den yana benimde fikrim,vergi konusunda zaten hamama giren terler demişsiniz ama vergide kasko değer indirimi uygulaması var biliyosunuzdur onuda bir araştırmakta fayda var.
dediğinizi tam anlayamadım Mehmet bey, kasko indirimi derken ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2011, 00:05:30 »
valla aynen bende aracımın dün ilanını verdim sahibinden.com a ve bayaaa bi çok takas teklifi geldi banada  ama en çok ilgimi bir tane type-s ile bi tane coper s çekti...eğer tam anlamıyla megane veya astradan biri olacak demiyorsanız   honda civic type-r veya type-s düşünebilirisniz en azından kasası hala yeni...gtc nin önümüzdeki aydı sanırım yeni kasası piyasalarda olacak...megane rs deseniz zaten yenisi var...bence honda :) tabi tercih sizin en azından ben o yönde kullanmayı düşünüyorum tercihimi çünkü coper s tarzı araçlar biraz fazla küçük geliyor bana...

bir güncelleme , bu kadar yakın zamanda gelmesi mümkün gözükmüyormuş yeni gtc...ama resimleri gördüm süper....
valla Necati ben de cooper s e sığmıyorum zaten :) o yüzden aklımdan bile geçmiyor ki sığsam da almam, zengin kolejli kız arabası yorumu yaparım her zaman o arabaya ;) type-r dediğim gibi pahalı ya da bu paraya eski, type-s aklımdan geçmiyor bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 22, 2011, 00:14:59 »
İnternette ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz,sevgili devletimiz bizi çok sevdiği için gereksiz her şeyi haberlerde duyurur ama böyle vatandaşı kar ettirecek şeyleri gizli kapaklı halleder,sigorta firmanızlada görüşüp bilgi alabilirsiniz,her sene rakamlar değiştiği için bazı araçlar uygulamadan muaf kalabiliyor,

aracınızın yıllık vergisi kasko bedelinin %5 inden fazla ise bir alt silindir hacmi için gerekli olan vergi diliminden yararlanıp daha az vergi ödüyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 22, 2011, 00:17:06 »
Toyota olsun farklı olsun derseniz,gözlerimle görmüştüm bu aracı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-celica-turkiyede-tek-celica-1-8-ts-32761448/detay#

Peugeot 207 GT , 207 RC vs. daha alternatifler bence çok aslında :) Ama benzin fiyatları malum..1.4 TSİ motor golfte bakabilirsiniz. 1.4 TSİ :140 - 160 HP civarları sanırım.Ek olarak Chip tuningle 200 civarı beygirlere çıkarabilirsiniz.