Gönderen Konu: Sıfır Arabanın Dıreksıyon Kutusu 2 Kez Değişir Mi?  (Okunma sayısı 4151 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
slmlar,mayıs ayında aldığım yenı corolladan 2 ay boyunca cok memnundum fakat 2 ay sonra dıreksıyon kutusundan dusuk suratlerde gelen tıkırtı benı cok rahatsız ettı halıyle kavacık toyota plazaya göturdum arabanın dıreksıyon kutusunu değiştirdiler.ses kesildi fakat aradan 3 hafta gecınce aynı ses gene gelmeye basladı ...gene göturduğumde ve nedenını sorduğumda kesınlıkle net bı cvp alamadım hep gecıstırme cevaplar verıldı... 2.kez dıreksıyon kutusu değişti ve ses kesıldi...böle 1 ay daha kullandıktan sonra zamanla arabanın dıreksıyonunda durur vazıyetteyken sağ-sol yaptığımda tak tak dıye sesler gelmeye basladı ve bu ses zaman gectıkce çoğaldı 3.kez göturdum bu defada dıreksiyon masfalı değişti....su anda problem yok ama sıfır bı aracın 5. aydan bu kadar işlem görmesi ne derece normal kafamı cok karıstırdı....ılerıde garantısı bıtınce gene yaparsa dıye korkmaya basladım ve aractan soğudum arkadaslar,yalnız bunlarlada değil : mazot tüketımı gıttıkce artmaya basladı ve aracın yakıt enjektörü değişti daha 9000 km de ıken bunlar olacak iş mi aaklım almıyor :S dıreksıyon ıcın gıttığım zamanlarda bırde yakıt için uğrastım ve frenlerden gelen ses,,corollada kronık sorun olan kalıperler değişti fakat gene fren sesi su gunlerde gene gelmeye basladı gene göstercem bıktım artık.....bırde aynı ağır masraflı parcanın 3 kez değişmesi halınde arabayı yenısıyle değiştirdiklerini duydum böle bısey var mı arkadaslar bılgısı olan varsa ve paylasırsa cok sevınırım...arabamdan hıc memnun değilim :S

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Sıfır Arabanın Dıreksıyon Kutusu 2 Kez Değişir Mi?
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2008, 00:43:58 »
Toyotalar söylendiği gibi sorunsuz değil anlaşılan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2008, 04:24:53 »
Gittikçe kalite düştü sanırım. Benim aracım 1996 model problem yaşamıyorum. Açık söylüyorum sıfır alacak olsam honda alırdım kesinlikle. Nedir bu problemler böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2008, 15:52:16 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Gittikçe kalite düştü sanırım. Benim aracım 1996 model problem yaşamıyorum. Açık söylüyorum sıfır alacak olsam honda alırdım kesinlikle. Nedir bu problemler böyle.
[/quote]

hidayet sana katılıyorum eski kasalar daha saglam acaba yeni kasalar 200 binde olsa ne olurlardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2008, 19:22:55 »
Hayretle bu sorunları okuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2008, 00:36:50 »
toyotolar sorunsuz araba değil.Bir çok sorunu var ve kaliteden çok uzak.uzak doğu arabaları bile bunlardan daha kaliteli.Ben de yeni corolla aldığıma çok pişmanım.Ayrıca hondayıda fazla övmeyin.Dizayn dan başka bir şeyi yok.Onunda hataları var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2008, 10:12:20 »
Tuketici haklarına gore araçta aynı hata 2 den fazla tekrarlarsa yenisini vermek zorunda uretici firma.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2008, 10:28:36 »
yinede en az sorun çıkaran araç toyota
başka markalar ne sorunlar yaşıyor bi bilseniz
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2008, 12:13:34 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
yinede en az sorun çıkaran araç toyota
başka markalar ne sorunlar yaşıyor bi bilseniz
[/quote]

ben bir  toyota fanatiği olsam da bu söze fazla katılamıyorum. volkswagen lerin boraları golfleri de çok sorunsuz arkadaşlarımda var hiç bir şikayetleri yok ( birinin aks lalesi arzalandı bizimkinden 20 ytl pahalıymış şaşırdım hep çok daha pahalı zannederdim)
İnanın 2000 model boranını bagajında kullanılan malzeme kalitesi bizim araçların içinde yok gizli ilkyardım çantasından alında üçgem reflöktere kadar bagajda eşya sabitleme halkaları aracın bagaj kapagında kullanılan kaplama kumaşın kalınlığı inanın 1- 1.5 cm kalınlığında yeni corollalarınkine baktım incecik bir bez, altında da 3mm sert bir plastik var ki plastiğin kenarını kaplama gereği bile duymamışlar tırtırları görinüyor iki markanın iç mekanları arasındaki kalite farkını söylemek bile istemiyorum. fiyatları da bildiğiniz gibi birbirine çok yakın iki markanın arabalarını inceliyince çok morelim bozuldu desem yalan olmaz.
Alırsam 2005-2006 corollalardan alırım bu şikayetleri duyunca yeni kasaya hiç yaklaşmam zannediyorsam
zaten tipi de bizim kasa gibi bozuk bide bu sorunlar bizimkilerde hiç değilse sorun yok aman aman yaklaşmamak gerekli  
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2008, 13:03:30 »
Alıntı yapılan: Mete Türkoğlu
toyotolar sorunsuz araba değil.Bir çok sorunu var ve kaliteden çok uzak.uzak doğu arabaları bile bunlardan daha kaliteli.Ben de yeni corolla aldığıma çok pişmanım.Ayrıca hondayıda fazla övmeyin.Dizayn dan başka bir şeyi yok.Onunda hataları var.
[/quote]

toyota birçok markadan sorunsuz ve kaliteli.siz sorunlu araba görmemişsiniz.siz bi araştırın rakip firmalrın ne gibi sorunları var.aklınzı atarsınız.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2008, 13:07:45 »
ALINTI
toyota birçok markadan sorunsuz ve kaliteli.[/quote]
son çıkan kasaya kadar bu soylenen dogru gibiydi, ama yeni kasa çok aceleyle çıkartılmış gibi görünüyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2008, 14:00:20 »
ben son kasa ile ilgili hiç sorun duymadım
bi bildiğim tıkırtı sorunu var ön konsolda,  başka da bişey yok. arkadaşın başına gelen bence şans işi, neticede garanti var ve bu gibi durumlar için var.
Yeni kasada kronik sorunlar çıkarsada zamanla giderilecektir, bundan eminim. zaten bi kasayı ilk çıktığında almamak lazım, biraz zaman geçtikten sonra almak hem fiyat hem sorunsuzluk açısından daha iyi.
zaman zaman grande punto sitesini takip ediyorum, gpuntonun ilk çıktığında birçok sorunu vardı ve yaklaşık 1-1.5 sene sonra alanlar bu sorunları yaşamamış, bu da sorunların zamanla çözüldüğünü gösteriyor.
Sanırım firmalar bazı sorunları araçlar yola çıkmadan farkedemiyorlar ve servislerden gelen şikayetlere göre düzeltme yoluna gidiyorlar. bir örnek vermek gerekirse opel astrsa hb h kasanın ilk çıkanlarının marş motorları sorunlu idi ve sonradan bu sorun düzeltildi, üstelik eski müşterileride serviside başvurmaları durumunda ücretsiz marş motorlarını değiştirdiler.
Benzer bi durum VVT-i motorlar içinde geçerli olmuştu. İlk çıkanların yağ yakma sorunu vardı, bir zaman sonra düzeltildi ve o zamanlar servise başvurunların sorunları giderildi
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2008, 14:29:16 »
Evet arkadaşlar bir çoğunuz söylemlerinde haklı. Ben bir Toyota çalışanıyım sizden biraz daha fazla bu işin içindeyim. Sayın Kutay TÖZÜN'e Garanti extra yaparak aracının garantisini uzatmayı tavsiye edicem ve diger arkadaşlara kaıtılıyorum. Siz dua edin beterin beteri var duymuşsunuzdur ya peugeotmagdurlari.com internet sitesi vardı? Benim bir müşterim renault la mahkemelik. Boyasız golf, aırbag ışıgı yanan ( Yani çalışmayan ) golf. Marşpiyeri boyasız jetta. Bunları hepiniz duymuşsunuzdur. Yapmayın biraz sağduyu lazım. Ve  Utku beyin söylediğine biraz hak vermiyor değilim hemen almamak bazen iyi oluyo. Size özel bir bilgi şu ana kadar araca ufak tefek eklemeler veya değişikler yapıldı zaten.
Saygılarımla.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2008, 18:53:49 »
"Bin Paran Varsa Alman, Hiç Paran Yoksa Japon al" demişler

Özünde Alman olan araçların işciliği ve kalitesi rahatlığı tarşılmaz, ama japon araçlarınında uzun ömürlüğü tartışılmaz.. meraklı arakadaşlar vardır ısuzu kamyonların motorları hiç kapak açmadan 1.000.000 km Türkiye koşullarında yapmaktadır.bu kadar solventli ve kaçak yakıtlara rağmen...

Japon araçları sağlam ama emsal rakiplerine göre rahatlık ve konfordan uzak.. Ergonomisini kendileri gibi ufak tefek adamlara göre yapmışlar.. tıkırtılar hasır husur sesler onlar için önemli değil tank gibi gitsin yeterki.

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2008, 23:43:37 »

Bu kasa corolla'larla ilgili çevremde ki kişilerden de sürekli şikayetler duyuyorum bir önceki kasalarda bu sorunlar yok.İşcilik kalitesine gelince 1.6 class benzinli modelini inceleme fırsatım oldu ön konsol dizaynı dışında kullanılan malzeme kalitesini de yetersiz buldum.Aracı alan kişi de aracı aldıktan sonra 2 defa sorunlar nedeniyle servise gitti bence sorunları dikkate almamlılar