Gönderen Konu: KAPI VE TAMPON KORUMA ÇİTASI  (Okunma sayısı 23851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Ynt: KAPI VE TAMPON KORUMA ÇİTASI
« Yanıtla #40 : Ocak 03, 2015, 23:48:52 »
Ben kendimden değilde ufacık yere illa park edeceğim diyen dall...lardan korkuyorum. Geçenler de geri vitese takmadan kaydırarak park edeyim derken ağaca geçirmiştim arka tamponu, böyle bir parça olsa belki çok etkilenmezdi tampon diye düşünmemden bu arayışa giriştim.

Bu arada benim araba siyah olunca o kırmızılı yer çizilsede pek fark etmiyorum :)
Hocam tamponlar bildiğiniz gibi çok esnek bir yapıya sahip. En ufak bir ezilmede sürtmede boya çatlakları oluşuyor. Geçen sene ışıklarda beklerken arkadaşın arabasına arkadan hafiften dokundurdum (bilerek). Boya çatladı.  >:(
Ağaca vurduğunuzda da mutlaka boya çatlağı oluşmuştur. Belki korumalar basıncı dağıtarak az etkilenmesini sağlayabilir ama tamponların toleransı düşük.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 03, 2015, 23:48:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 03, 2015, 23:54:18 »
Hocam tamponlar bildiğiniz gibi çok esnek bir yapıya sahip. En ufak bir ezilmede sürtmede boya çatlakları oluşuyor. Geçen sene ışıklarda beklerken arkadaşın arabasına arkadan hafiften dokundurdum (bilerek). Boya çatladı.  >:(
Ağaca vurduğunuzda da mutlaka boya çatlağı oluşmuştur. Belki korumalar basıncı dağıtarak az etkilenmesini sağlayabilir ama tamponların toleransı düşük.

Aynen bu dediğinden oldu malesef  :argh: :argh: Çatladı boyam, ağaç ta bilek kalınlığında birşey  :rofl: :rofl: Ne diyorsun şimdi Burak hocam , almamı diyorsun :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ocak 04, 2015, 00:00:52 »
Aynen bu dediğinden oldu malesef  :argh: :argh: Çatladı boyam, ağaç ta bilek kalınlığında birşey  :rofl: :rofl: Ne diyorsun şimdi Burak hocam , almamı diyorsun :)
40.68 dolar = yaklaşık 95 lira
Bence almayın hocam buna vereceğiniz paraya ön park sensörü taktırın.
Kaskonuza mini hasar servisi dahilse tamponları vurun vurun boyatın. Toplamda 4 parça tampon boya hakkım varmış. Komple tampon boyatmaya 2 hakkım gitti. Yani her yıl 2 defa tampon boyatabiliyorum. Bu yüzden çok fazla önemsemiyorum artık  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 04, 2015, 00:08:19 »
40.68 dolar = yaklaşık 95 lira
Bence almayın hocam buna vereceğiniz paraya ön park sensörü taktırın.
Kaskonuza mini hasar servisi dahilse tamponları vurun vurun boyatın. Toplamda 4 parça tampon boya hakkım varmış. Komple tampon boyatmaya 2 hakkım gitti. Yani her yıl 2 defa tampon boyatabiliyorum. Bu yüzden çok fazla önemsemiyorum artık  :saygi:

Yok o değil,
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-3M-auto-body-collision-strips-anti-rub-strip-bumper-strip-bumper-car-loaded-with/2013109244.html

Kaskoda varda kim gidecek oralara, mini hasar bilmem ne hasar, adamlar ne varsa işletiyorlarmış Tramer de görünüyormuş. Geçenlerde arkadaşım gitmişti Auto King mi neye, orada hatırlamıyorum şimdi bedelini kaskodan 500 almışlar bide üstüne arkadaştan 250 Tl almışlar sözde mini onarım adı altında ama Tramerde görünüyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ocak 04, 2015, 00:24:20 »
Hocam expertizde tamponlar dikkate alinmiyor bildigim kadariyla. Zaten plastik parca oldugu icin boyali olsa da onemli degil anlayisi var. Kasko yapan firmaya ve mini hasar servisine (RS) ozellikle sordum tramerde gorunur mu diye. Kesinlikle gorunmez bu kaskonun hediyesidir dediler. İki gun kadar once sase numarasindan sorgulattim. Birsey gorunmuyor. Ayrica musteriden para da alinmiyor ama arkadasinizda durum nedir bilmiyorum. 

15 dolar da pahalı hocam bunu alacağınıza 7-8 dolar daha ekleyip geri görüş kamerası+monitör alırsınız   :lol:
Tabi karar sizin :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 04, 2015, 00:31:41 »
Böyle şeyleri yaptırmadan önce iyice sormak lazım ? Hele de yer Auto King tarzı kasko firmaları ile anlaşmalı firmalar ise.  Mini onarım diyip para aldıktan sonra ne anladım bu işten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #46 : Mart 02, 2015, 11:41:24 »
2011 Corolla için gövde rengi tampon koruyucuları ve kapı bandları için ALJ 600 TL,  Toyan 580, EFE 650 TL fiyatları aldım.

Plastik malzemeler için çok pahalı biliyorum ama İnternette bulduğum malzemelerin montaj hariç fiyatı toplam 450-500 TL civarında. Perşembe (6 Mart) günü ALJ'de taktırmayı planlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 02, 2015, 12:04:17 »
Pazarlık yapın, yada bakımı bekleyin. Bakıma gidince alın daha çok indirim yaparlar :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 17, 2015, 22:20:08 »
Ben plastik kapı çıtaları+boya+montaj için 300 TL fiyat aldım, toyota servis'ten.. Nasıl?
2012 corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 18, 2015, 01:05:19 »
rav4 aracın bir tek sağ arka kapı bandı için 450 tl fiyat çıktı Toyan'da.. Japonya'dan geliyormjuş bir de 2 ay bekledik. tek parça.. 4ü birden değişse 1800 tl falan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 76 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 15, 2015, 10:57:17 »
Bugün Avcılar Sonkar dan her ikisi için 600 tl ( - ) indirim ( ne kadar kopartırsak ) fiyat aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 31, 2017, 09:21:28 »
Kapı için bende plastik bantlardan düşünüyorum boya dahil servisler ne önerecekler görecez.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.