Gönderen Konu: Aracı ikinci el aldım bakımı hakkında soru.?  (Okunma sayısı 1899 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Aracı ikinci el aldım bakımı hakkında soru.?
« : Mart 20, 2011, 18:40:03 »
Merhabalar

135 binde 2004 corolla sol hb aldım. üç ay önce debraj seti bakımı alt bakımlar vs. nin yetkili serviste yapıldığını söylediler. güvenerek aldım. yalnız bir kaç ay sonra bakıma girip kontrol ettirmek ama fiyatların yüksekliğinden dolayı yetkiliye değilde özele gitmek istiyorum.

satıcı faturaları bulmaya çalışıyor ama bulursa verecek. yani neye baktırdığını bilmem açısından.

tanıdık vasıtası ile motor ustasına gitsem önceden neye bakılmış ve neye ihtiyaçlarını olduğunu anlarmı.

yetkili servise gidipte fiyat alsam olurmu. yani sonra yaptırırım vs. diye çıkıp gitsem. :)

yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Aracı ikinci el aldım bakımı hakkında soru.?
« : Mart 20, 2011, 18:40:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracı ikinci el aldım bakımı hakkında soru.?
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2011, 18:45:16 »
Bence yetkili servisten aracın tam olarak eksikleri ve ihtiyaçlarını öğrenin ona göre eğer yaptıracaksanız özel servise yaptırın.Ben yetkili servis tercih ederdim en azından ilk bakımınızda.Daha detaylı olur.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2011, 18:52:38 »
Can bey doğru söylüyor check up'a sokun eksikler bulunsun güvendiğiniz bir ustaya yaptırırsınız. Hatta profilinizde nerde ikamet ettiğinizi belirtirseniz bazı arkadaşlar usta tavsiyesindede bulunurlar :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2011, 19:36:20 »
Can bey doğru söylüyor check up'a sokun eksikler bulunsun güvendiğiniz bir ustaya yaptırırsınız. Hatta profilinizde nerde ikamet ettiğinizi belirtirseniz bazı arkadaşlar usta tavsiyesindede bulunurlar :)

profil düzenlenmiştir :) izmir

yani yetkili servise ne kadar tutar diye fiyat isteyebilir sonra işime gelir ise yaptırıp yoksa dışarı güvenilir işi bilen bir ustaya yaptırabilirim. teşekkür ler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2011, 19:40:50 »
eğer yapılan işlemler yetkili serviste yapılmışsa hepsinin serviste kayıtları vardır zaten, aracımın servis kayıtlarını görmek istiyorum dediğinizde yetkili servisler yardımcı olacaktır, hem yetkili servisten de fiyat alın, bazen çok fark olmuyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2011, 08:34:49 »
eğer yapılan işlemler yetkili serviste yapılmışsa hepsinin serviste kayıtları vardır zaten, aracımın servis kayıtlarını görmek istiyorum dediğinizde yetkili servisler yardımcı olacaktır, hem yetkili servisten de fiyat alın, bazen çok fark olmuyor...

Aracın geçmişini sorgulamak istediğinizde servisler ücret talep edebilirler diye biliyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2011, 19:28:00 »
Aracın geçmişini sorgulamak istediğinizde servisler ücret talep edebilirler diye biliyorum.
biz daha önce götürdüğümüzde herhangi bir ücret talebinde  bulunmadılar ama servisten servise farklılık gösterebilir, zaten yaptığı bir iş de yok, plakayı giriyor ve karşısına çıkıyor tüm bilgiler...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2011, 19:35:36 »
servis bilgilerini ücretsiz aktarıyorlar diye biliyorum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2011, 21:42:07 »
biz daha önce götürdüğümüzde herhangi bir ücret talebinde  bulunmadılar ama servisten servise farklılık gösterebilir, zaten yaptığı bir iş de yok, plakayı giriyor ve karşısına çıkıyor tüm bilgiler...

İşte yorulmadan para kazanmak bu olsa gerek :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2011, 23:07:15 »
izmirde tavsiye edebileceğiniz toyota ustası varmı?