Gönderen Konu: Milano mu? Tartarini mi?  (Okunma sayısı 3565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Milano mu? Tartarini mi?
« : Mart 19, 2011, 00:19:32 »
Arkadaşlar aracıma sıralı sistem lpg taktıracağım. Forumları kurcaladıkça iyice kafam karıştı.Genel kanaat öncelikle iyi işçilik sonra marka yönünde sanırım. Bulunduğum şehirde çok iyi bir usta var ancak sadece milano takıyor. Milanoyu araştırdığımda pek tavsiye eden yok oldukça fazla sorun yaşayan var. Başka marka takılan yerlerdede işçilik kötü. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Pazartesiye kadar kararımı verip taktıracağım.

1. Tercih>>>> Milano(simit tank)+ iyi usta (iyi işçilik) = 1150 tl nakit
2. Tercih>>>> Tartarini(simit tank)+ sıradan işçilik    = 1300 tl nakit

1999 Corolla Terra 1.3 Special

Toyota Club Türkiye

Milano mu? Tartarini mi?
« : Mart 19, 2011, 00:19:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Milano mu? Tartarini mi?
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2011, 00:22:42 »
bence BRC
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2011, 00:29:11 »
bence BRC

Brc bütçemi çok fazla zorluyor ayrıca açıkladığım gibi Milano hariç diğer markaları takanlarda işçilik oldulça zayıf.Küçük bir şehir olduğu için fazla bir alternatifim yok ne yazıkki :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2011, 01:22:47 »
valla ankarada brc 1400 civarı birşeye kadar düştü diye biliyorum.o yüzden 100-200 lira daha bütçeyi zorlayıp bencede brc taktırın...birde bulunduğunuz şehirden çıkmanızın gerekeceğini ve en yakında sanırım trabzonun olacağını düşünürsek büyük şehir olarak , bi 300 lira civarı farkla bence brc için şansızı zorlamalısınız..netice çıkarabilecekleri hasarlar daha fazla tutacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2011, 01:32:34 »
tartarini 150 tl pahalıysa kesinlikle tartarini taktır.3 yıl önce 1,750 tl ye taktırmıstı arkadaş skoda aracına.sorunsuz bir şekilde kullanıyor.2009 da ben brc yi 1500 tl peşine taktırıken tartarini gene 1,750 lira idi.Kitin tartarini olduguna eminseniz milano dan  cok daha kaliteli oldugunu söyleyebilirim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2011, 02:33:53 »
Ben Milano sistem kullanıyorum.30bin km ye yaklaştı ve yakında 30bin bakımına gidicem daha sistemden yana hiç bir şikayetim yok.
İşçilikte de üzerine durduğum için ne bir arıza lambası ne de çat çat çat diye duyulan enjektör sesi.
Yani işçilik iyi olursa sisteminiz atiker olsun fark etmez sorun yaşamazsınız.İşçilik kötü olsun, isterseniz Prins taktırın sorun yaşamanız büyük olasılık.
Herhalde demek istediğim anlaşıldı. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2011, 02:50:28 »
Milano ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2011, 13:43:13 »
Ben Milano sistem kullanıyorum.30bin km ye yaklaştı ve yakında 30bin bakımına gidicem daha sistemden yana hiç bir şikayetim yok.
İşçilikte de üzerine durduğum için ne bir arıza lambası ne de çat çat çat diye duyulan enjektör sesi.
Yani işçilik iyi olursa sisteminiz atiker olsun fark etmez sorun yaşamazsınız.İşçilik kötü olsun, isterseniz Prins taktırın sorun yaşamanız büyük olasılık.

Emre bey gayet güzel anlaşıldı :)  Bugün milano takan ustanın yanına gittim onun taktığı sistemleri gördüm diğerlerinin taktıklarını gördüm. Bu ustanın taktığı sistemlerde ortalıkta ne kablo ne boru gereksiz hiç birşey görünmüyor. Diğerleri karman çorman acele ile özensiz yapılan işçilik olduğu anlaşılıyor. Aynı ustaya milano taktıran 2-3 kişi ile görüştüm sorunsuz kullanıyolar. Pazartesi Milano taktırmak için bırakacağım aracı hayırlısı olsun bakalım. Fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2011, 14:27:31 »

o değil de arada atikeri fena paylamışsın abi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2011, 17:14:44 »
ben aracımı 1-2 sene sonra satarım diyorsanız ne taktırırsanız taktırın ama ben aracımı uzun yıllar kullanıcam diyosanız kesinlikle BRC MY serilerini tavsiye ederim.Eğer ki ben aracımı uzun yıllar kullanıcam deyipte ucuz kitlerden taktırıyorsanız ustanız istediği kadar düzgün montaj yapsın malzeme den dolayı ilerde sorun yaşamanız olasıdır,bir kit 1.000 tl bir kit 1.500 tl ikisi hiç bir olurmu :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2011, 00:16:36 »
o değil de arada atikeri fena paylamışsın abi...
Genelde herkesin taktığı bütçe olarak pahalı olmayan sıralı sistem piyasa malı olarak aklıma o geldi. :) Garanti süresi parça fiyatları vs.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2011, 10:32:55 »
Dün milano marka sıralı sistemin montajını yaptırdım. Usta 20-25 dakika seyir halinde ayar yaptı. Yaklaşık olarak 50 km kullandım performansı çok iyi benzinle lpg arasında hiç bir fark hissetmedim özellikle çok dik rampalarda denedim.300-500 metrede gaza geçiyor. Tek şikayetim rölantide çalışırken pıt-pıt-pıt diye enjektör sesi geliyor içeriye oldukça rahatsız edici bir ses. Gaza dokununca ses kesiliyor. Normal bir durummudur? sesi kesme şansım varmı ? enjektörü sarıp bir nevi izolasyon yapsak zararı olurmu ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2011, 10:39:30 »
Hayırlı olsun Muzaffer Bey. Maalesef enjektör sesi konusunda yapşabileceğiniz fazla bir şey yok :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2011, 10:43:12 »
Hayırlı olsun Muzaffer Bey. Maalesef enjektör sesi konusunda yapşabileceğiniz fazla bir şey yok :(

Teşekkür ederim. Merak ettiğim şey şu bu ses milanoya has bir ses mi yoksa tüm Markalarda da var mı? Eğer daha sessiz bir enjektör varsa taktırabilirmiyim. Brc takan bir servise gösterdim sesi dinlediler brc dede bu sesi alırsın dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2011, 19:12:34 »
milano pıt pıt diyorsa da atiker çıt çıt çetene  diye devam ediyor.Benim aracımda brc var aracın içerisinde ses yok ama rolantide çalısırken dışardaykeen enjektör sesi duyuluyor.En sessiz enjektörler lovato ve tartarini de.Onlarda sesler daha az
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2011, 19:55:45 »
muzaffer bey kulaklarınız alışır o sese ben aracımda dikkat verdiğim zaman anca duyabiliyorum.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2011, 21:17:49 »
3,5 yıldır atiker kullanıyorum hiç bir problem cıkarmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2011, 00:00:51 »
İşin aslı aşırı bir ses yok daha önceki aracımda düz sistem takılı olduğu için böyle bir ses yoktu sıralıda bu olay normalmi onu merak etmiştim anladığım kadarı ile normal bu ses sadece rolantide çalışırken içeriden duyuluyor gaza hafifçe dokununca bile ses kesiliyor. Alışacaz artık başka çare yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2011, 00:38:27 »
Bir şıracı olarak bozacı komşumun şahidi olarak derim ki;

1.)Teleflex
2.)Prins