Gönderen Konu: Yaris : silecekler eskidi. Nasıl değiştirilir?  (Okunma sayısı 14010 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Yaris : silecekler eskidi. Nasıl değiştirilir?
« : Mart 18, 2011, 15:14:35 »
Sileceklerin lastikleri eskidi, artık camı düzgün silmiyor. Hele ön soldakinin köşesinden yırtılmaya başlamış. Artık değiştirmemin zamanı geldi.
Piyasada satılan sileceklerden mi alsam yoksa servisten orjinal silecek mi alsam?
Servisten orjinalini alsam kendim takabileceğim birşey midir? Söküp takarken bir püf noktası var mıdır?
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

Yaris : silecekler eskidi. Nasıl değiştirilir?
« : Mart 18, 2011, 15:14:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris : silecekler eskidi. Nasıl değiştirilir?
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2011, 15:34:21 »
yok bi numarası
orta bölgesinde halka gibi birşey var ordan çıkıp takılıyor
ben bosh servisten alıp takmıştım orjinal ürünün nadir gereksiz olduğu yer bence
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2011, 16:01:41 »
muz tipi silecekler var koçtaşta ve bilimum yerlerde satılan. benim tavsiyem SAKIN almayın :)
gidin aynı paraya veya 3-5 fazlasına klasik tip BOSCH silecek alın. gerçekten farkı farkediyor insan. değiştirmekte zaten çok kolay, sileceğin ambalajında tarif ediyor zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2011, 16:06:02 »
muz tipi silecekler var koçtaşta ve bilimum yerlerde satılan. benim tavsiyem SAKIN almayın :)
gidin aynı paraya veya 3-5 fazlasına klasik tip BOSCH silecek alın. gerçekten farkı farkediyor insan. değiştirmekte zaten çok kolay, sileceğin ambalajında tarif ediyor zaten...
Koçtaş gibi yerlerdeki silecekleri görmüştüm, hatta buraya mesaj yazıp sormasaydım onlardan alıp takacaktım, son anda aklıma foruma sormak geldi, iyi ki uyardınız.

BOSCH tipi silecek nereden alırız? Nerelerde satılır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2011, 16:15:28 »
aynı yerlerde onlarda satılıyor ama görülmesi belki biraz daha zor bi yere koymuş olabilirler. birde bosch'lar aynı uzunlukta iki adet sileceği bir paket yapıp satıyor, ama yariste mesela sağ silecek 350 mm sol silecek 500 mm olması lazımdı galiba. sanayide falan bu şekilde ayrı ayrı satarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2011, 17:28:05 »
Az önce Avcılar Sonkar servisi arayıp fiyat aldım. Ön silecekler ikisi 50TL, arka silecek 25 TL, toplam 75 TL dediler. Servisten almasam daha iyi olacak galiba. E5'ten kolay ulaşılan nereden bulabilirim silecek, yer tavsiye edecek var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2011, 17:49:27 »
Az önce Avcılar Sonkar servisi arayıp fiyat aldım. Ön silecekler ikisi 50TL, arka silecek 25 TL, toplam 75 TL dediler. Servisten almasam daha iyi olacak galiba. E5'ten kolay ulaşılan nereden bulabilirim silecek, yer tavsiye edecek var mı?

Toplu alımda indirim yapıyorlar mıymış ?! :) Şaka bir yana fiyatlar pek pahalı gelmedi bana sanki. Bosch silecekler de 50 liraya yakındır herhalde.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2011, 18:51:44 »
Ebayden alsaniz TR'ye gonderme ucreti dahil servisten daha ucuza gelir. Denso marka.
Ben oyle yaptim, 20 kusur dolara mal ettim 3 silecegi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2011, 01:13:44 »
Toplu alımda indirim yapıyorlar mıymış ?! :) Şaka bir yana fiyatlar pek pahalı gelmedi bana sanki. Bosch silecekler de 50 liraya yakındır herhalde.

Fiyat farkı çok değilse o zaman hiç uğraşmayayım, servis nasıl olsa yolumun üzerinde, geçerken uğrayıp alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2011, 01:16:14 »
Yani ben sadece tahmin ettim aslında. Normal silecekler de muz falan dedikleri de 20-30 liralarda. Madem Bosch bu kadar iyi o zaman o da 50 ye yakındır diye varsayımda bulundum.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2011, 01:37:10 »
sileceklerini taze değiştirmiş biri olarak hemen tecrübemi paylaşayım arkadaşlar :)
kasım ayında "kış geliyor yağışlar başlamadan silecekleri değiştireyim,hazır gitmişken bari muz tipi diye anılan sileceklerden alayımda ses yapmasın" diyerekten sanayinin yolunu tuttum. 25 liraya aldığım silecekler gayet kötü çıktı keşke değiştirmeseydim dedim,geçtiğimiz hafta yine sanayiye yolum düştü değiştireyim dedim yine 20 liraya yine muz tipi silecek aldım oldukça iyi çıktı bunlar şimdilik memnunum
tabi "başıma böyle bi iş geldi bunlarda iyi çıkmazda gelir..........." gibisinden konuşmamda etkili olmuş olabilir
yalnız adam şöyle bi şey dedi istersen 20 liraya çin üretimi standart kalite bosch silecekler var onlarıda verebilirim işini görür ama ses yapar bi yerden sonra dedi.birde 65 liraya yine bosch'un üst kaliteleri var ama satılmadığından getirtmiyoruz demişti
sonuç olarak şimdi kullandıklarım oldukça iyi tabi şimdilik :)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2011, 10:54:29 »
izmirde lokal bosh servisleri var oto elektrik rot balans ekzos pulu yıkama falan yapıyor pörtlek göz toyotama orda akü taktırdım hepsiburadadan bile ucuzdu, 30 a rot balans yaptılar ki başkası tekeri ellemez:) bende kış başı taktırdım 45 liraydı tekli paketlerde satılıyordu
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 19, 2011, 11:39:27 »
bende 2004 yarisime bosch marka sürücü tarafı 51 cm çiftli pakette 12 tl ye aldım.yolcu tarafı 35 cm bosch marka bulamadım henüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2011, 13:32:28 »
2006 sonrası Yaris'in silecekleri sol 60cm, sağ 35 cm(ama 38,5 olanı takarsanız arada hiç boşluk kalmıyor silgiler de birbirine değmiyor). Orijinali gereksiz pahalı, ben kış başında Bauhaus'tan muz tipi almıştım gayet memnunum. Ben alırken indirim vardı, çiftini 20-30 TL arasında bir fiyata almıştım şimdi en az 40-45 TL :)  Arka için de sanayiden bir tane normal silecek alıp (5 TL) kauçuk kısmı arka camdaki yerine göre kestikten sonra taktım. O da problemsiz, montajı da gayet basit zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2011, 13:54:24 »
Yapmayın, etmeyin, kavga çıkarıp da elinize ne geçecek, zaten dünya üzerinde yeterince kavga dövüş var, iyi geçinmek zorunda değilsiniz ama hiç olmazsa kavga etmeyin.

Bu arada Sonkar Avcılar'a uğrayıp ön silecekleri aldım. Çiftine 40.81 TL verdim. Servis kalabalıktı, yedek parça müdürü kendisi ilgilendi, hatta park yerindeki arabama kadar gelip montajını da yaptı.

Telefonla aradığımda 50TL demişlerdi dedim, telefona bakan arkadaş tam hangi model anlamamıştır dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2011, 15:01:52 »
sileceklerini taze değiştirmiş biri olarak hemen tecrübemi paylaşayım arkadaşlar :)
kasım ayında "kış geliyor yağışlar başlamadan silecekleri değiştireyim,hazır gitmişken bari muz tipi diye anılan sileceklerden alayımda ses yapmasın" diyerekten sanayinin yolunu tuttum. 25 liraya aldığım silecekler gayet kötü çıktı keşke değiştirmeseydim dedim,geçtiğimiz hafta yine sanayiye yolum düştü değiştireyim dedim yine 20 liraya yine muz tipi silecek aldım oldukça iyi çıktı bunlar şimdilik memnunum
tabi "başıma böyle bi iş geldi bunlarda iyi çıkmazda gelir..........." gibisinden konuşmamda etkili olmuş olabilir
yalnız adam şöyle bi şey dedi istersen 20 liraya çin üretimi standart kalite bosch silecekler var onlarıda verebilirim işini görür ama ses yapar bi yerden sonra dedi.birde 65 liraya yine bosch'un üst kaliteleri var ama satılmadığından getirtmiyoruz demişti
sonuç olarak şimdi kullandıklarım oldukça iyi tabi şimdilik :)

Bosch Evolution marka Cin mali silecekleri neredeyse 3 yildir kullaniyorum, problemsiz calisiyorlar. Hayret ediyorum.Normalde Cin malllarina alerjim var. :D
Demek Bosch'un Cin mali olmayan bir ust sinif silecekleri de varmis, yeni ogreniyorum. Belki de onlar Alman malidir.

Yapmayın, etmeyin, kavga çıkarıp da elinize ne geçecek, zaten dünya üzerinde yeterince kavga dövüş var, iyi geçinmek zorunda değilsiniz ama hiç olmazsa kavga etmeyin.

Bu arada Sonkar Avcılar'a uğrayıp ön silecekleri aldım. Çiftine 40.81 TL verdim. Servis kalabalıktı, yedek parça müdürü kendisi ilgilendi, hatta park yerindeki arabama kadar gelip montajını da yaptı.

Telefonla aradığımda 50TL demişlerdi dedim, telefona bakan arkadaş tam hangi model anlamamıştır dedi.

Hayirli olsun yeni silecekleriniz Timucin Bey. Gule gule kullanin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2011, 01:26:14 »
Timuçin abi rahat ol yahu kavga falan yok :) öyle bi niyetimizde yok.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 20, 2011, 07:32:52 »
Timuçin abi rahat ol yahu kavga falan yok :) öyle bi niyetimizde yok.

Kavga çıkmak üzere olan bir iki tartışmalı mesaj vardı, sonra moderatör müdahale edip onları silmiş bu yüzden benim mesaj da tuhaf kalmış.

Silecekleri değiştirdikten sonra dün akşam yağmur vardı, İstanbul'un saçma sapan yağmurlarından, hani ne ıslatıyor ne de rahat bırakıyor öyle ince ince yağıyor, görüşü bozup yollar kayganlaştırmaktan başka işe yaramıyor, işte o yağmurda ve sisli havada yeni sileceklerimin farkını anladım, keşke daha önce değiştirseymişim. Camdaki en ufak su damlası bile karşıdan ışık gelince parlayıp görüşümü engelliyordu, pırıl pırıl camla gitmek ayrı keyifmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2011, 00:56:09 »
aslında silecek değiltimek yerine sadece silecek lastiklerini değiştirmek daha mantıklı geliyor bana. annemin arabasına öyle yapmıştım 5 lira verdim 3 silecekte sıfır oldu :)