Gönderen Konu: corolla 1,6 xei polen filtresi ve klima  (Okunma sayısı 6526 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
corolla 1,6 xei polen filtresi ve klima
« : Mart 17, 2011, 21:24:01 »
corolla 1.6 xei aracımda klima var yeni aldım ama klimayı çalıştıramadım.düğmesine bastığımda ışığı yanıyor ama normal kalorifer fanından gelen sesten ve havadan başka birşey gelmiyor soğutmuyor.motor bölümüne baktığımda klima radyotörüne giden iki adet ince borularda hortum kelepçesinden yırtılmış durumda onları yerine taksam soğuturmu yoksa klimanın gazı ordan boşalmışmıdır.
   ikinci sorum klima gazını kaça basıyorlar ve bizim bu tip araclarda polen filtresi varmıdır varsa aracın neresindedir
  cevaplarınız için teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

corolla 1,6 xei polen filtresi ve klima
« : Mart 17, 2011, 21:24:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: corolla 1,6 xei polen filtresi ve klima
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2011, 22:08:32 »
corolla 1.6 xei aracımda klima var yeni aldım ama klimayı çalıştıramadım.düğmesine bastığımda ışığı yanıyor ama normal kalorifer fanından gelen sesten ve havadan başka birşey gelmiyor soğutmuyor.motor bölümüne baktığımda klima radyotörüne giden iki adet ince borularda hortum kelepçesinden yırtılmış durumda onları yerine taksam soğuturmu yoksa klimanın gazı ordan boşalmışmıdır.
   ikinci sorum klima gazını kaça basıyorlar ve bizim bu tip araclarda polen filtresi varmıdır varsa aracın neresindedir
  cevaplarınız için teşekkür ederim
kardeşim geçmiş olsun şuanda karşında klimasına 1.000 tl harcayarak çalışır duruma getirmiş biri var,bu araçta polen filtresi yok,onun işini torpido kapağının altında bulunan evaparatör peteği görmekte umarım o petekte patlak yoktur,klimaya kendin müdahele edemezsin mutlaka klimacıya gidip kaçak tespiti yaptırman lazım sorun borulardansa yırttın demektir evaparatördense yandın demektir,klima gazını 50-60 tl ye basıyorlar adamın ocağını södürüyorlar,bastıkları gaz 10 tl lik gaz aldıkları para 50-60 tl nasılda güzel soyuyorlar insanı ben 2-3 kez gaz bastırmak durumunda kaldım150-200 tl ye yakın param gitti sadece gaza :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2011, 17:25:21 »
bizim sanayiideki tamircilerimiz çoğu zaten biri gelsede soyup soğana çevirsek diye bekliyo  (hepsini kastetmedim) gidiyorsun tamirhaneye en basitinden sinyal kolu atmıyo değişecek git yenisini al takalım diyor aslında içinde küçücük plastik bir parça var açıp o parçayı değiştirsen 10 kuruş ama kim uğraşacak yeni kol 50-60 lira 40 da işçilik 100 lira adı üstünde usta ben böyle ustanın taa....
  neyse benim  arabanın  dediğim gibi klima radyotörüne giden alttaki iki alüminyum  borunun hortumları çıkmış onları yerine taksam klima soğuturmu yoksa ordan gaz boşalmışmıdır.benim düşüncem gaz basınçlı geçtiği için oraya kauçuk hortumla alüminyum boruyu kelepçe ile bağlamazlar.yinede şansımı deneyip yarın hafta sonu tatilinde uğracam bakalım çalışacakmı.ben arabayı kış ayında aldığım için gerek duymadım daha öncede klimalı bir arabamda olmadı. bir sorumda klima düğmesine basıyoruz ışık yanmıyo fan düğmesini herhangi bir konuma getirdiğimde ışık yanıyor bu sırada normal fan sesinden hariç klimanın çalıştığına dair herhangi bir ses duyuluyormu .....?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2011, 17:34:16 »
kardeşim klima bağlantı borularında iğne deliği kadar bir delik olsa bir anda olmasada kısa bir süre sonra bu bazan 10 günüde bulabiliyor klima gazı mazı kalmaz ki sen boruların çıkmış olduğundan bahsediyorsun o gaz çoktan buhar olmuştur,klima düğmesinde ışığın yanmaması klimanın çalışmıyor olduğu anlamına gelmez benim arabamda da ışık yanmıyor bazen düğmenin üzerine parmağımla tık tık diye vuruyorum yanıyor.Klima çalıştığı anda çok hafif bir vınlama sesi duyarsın ve araç klima çalışırken çekişten düşer.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2011, 17:35:54 »
fan çalışmazken klima çalışmaz hiçbir araçta bizimkilerdede durum böyle bunda bir sorun yok...

ben klima borularından birini değişmek zorunda kaldım. klima ile en ufak birtamiratta bile parçayı dışarı çıkarmak gerektiğinden gazı kaçıyor ve yeni gaz basılması lazım..

zaten o aluminyum borularından biri gaz dolum borusu ve borular basınçlı oradan bir kaçak varsa kesin uçup gitmiştir gaz.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2011, 17:42:55 »
Birde adam 10-15 dk da klimaya gaz basıyor ver diyor 50-60 veriyosun için cız ediyor ya bu 50-60 nasıl oluyor ben anlamıyorum.Benim aracın evaparatör peteği patlamışştı zar zor büyük uğraşlar sonucu orjinal denso petek bulabildim onuda çıkma bulabildik yani sıfırnı bulma imkansız gibi çok araştırmalarıma rağmen bulamadım ve hemen hemen koltuk başlığı büyüklüğündeki peteğe 500 tl verdim ocağım söndü Allah birdaha göstermesin :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2011, 19:58:02 »
peki corollanın klimasından memnınmusunuz açar açmaz soğutmaya başlıyormu yakıtı ne kadar etkiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2011, 20:06:43 »
açar açmaz değilde benimki bie 20-30 saniye sonra baya bir serin üflemeye başlıyor. hava girişini içerideki havayı döndürme konumuna getirince ciddi soğuk üflüyor. bende de sw var 1.3 memnunum öyle tüketimede çok fazla yasıdığını görmedim.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2011, 20:12:32 »
peki corollanın klimasından memnınmusunuz açar açmaz soğutmaya başlıyormu yakıtı ne kadar etkiliyor

valla ben klimasından da kaloriferindende çok memnunum
yazın hep ilk kademede çalıştırıyorum yetiyor gayette güzel soğutuyor aracı alalı 5 sene oldu daha hiç klima gazı bastırmadım
ama dikkat ettiğim tek nokta var klimada kış bile olsa bir yokuşu inerken yani araç cut-off'dayken arada bir 1-2dk lığına açıyorum gazı bi devir daim yaptırıyorum. 5 senedir taş gibi oda çalışıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2011, 20:43:31 »
kardeşim klima varya hayat hayat araca inanılmaz konfor yolculuklara inanılmaz keyif katıyor ben arabanın camları açık hemen hemen hiç yolculuk yapmam dışarıdan toz toprak girmediği için aracımın içi pırıl pırıl tertemizdir dışarıdan otobüslerin ve diğer araçların egsoz dumaları içeri girmediğinden rahat nefes alırsın ayrıca ses de girmediğinden kafan şişmez :) yakıtta 3-5 krş fark ettirir yanı araban 25 krş yakıyorsa 28 veya 30 krş yakar ama o konfor un değeri 3-5 krş la kıyaslanamaz bile :) kısaca klima inanılmaz bişey faydası saymakla bitmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2011, 21:27:18 »
serhat bey klimaya gaz bastırma 50tl
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!