Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 03, 2026, 09:03:35
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
1.33 Corolla 3. Vitesteki Islık Sesi Sorunu ile ilgili yaşadıklarım..
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 1.33 Corolla 3. Vitesteki Islık Sesi Sorunu ile ilgili yaşadıklarım.. (Okunma sayısı 3243 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
«
:
Mart 17, 2011, 19:14:24 »
Merhabalar arkadaşlar... Yaklaşık 6 ay önce paylaşmış olduğum 3. vites ses sorunuyla ilgili bu süreçte yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=25465.0
üst kısımda vermiş oldugum linkte önceki paylaştığım durumu ve akıbetini görebilirsiniz..
Aracımla 2 hafta önce Toyota mühendisi Barış beyle yapmış olduğumuz testte arabamdaki sesin anormal olduğuna ve şanzumandaki rulman ve aynaların değişiminin yapılmasına karar verildi.Değişim servis tarafından yapıldı.Daha önce şikayet etmiş oldugum 4.vites 5. vites ve 6.vitesteki inleme sesi bi safha iyileşti fakat 3. vitesin 2800 lü devirlerden sonra yapmış oldugu ıslık sesinin frekansı bi hayli arttı. Muhattap oldugum servisin formeni Muharrem bey tamirat sonrası sesin malesef giderilemedigini açık yüreklilikle belirtip konuyu tekrar iletişim merkeziyle paylaştıgını söyledi. Servis kayıtlarından hesaplamam üzerine yaklaşık 1500 tl lik malzeme değişimi yapılmasına rağmen ses sorunum hala devam ediyor. Muharrem bey bir sonraki aşama da 3. vites dişlisinin değişimini talep edeceğini belirtti. Umarım sorun bu değişim sonrası çözülecek. En çok hoşuma giden yönü formen arkadaşın da bu sesi kabullenmesi ve kendimi senin yerine koydugumda bende böyle bir sesi kabul etmezdim demesiydi. Bu bana gerçekten güven verdi ve Toyota kalitesini sağlam çalışanlarıyla tekrar kanıtladı. 2 hafta içerisinde 3. vites dişlimin de değişmesi söz konusu olacak. Sonraki adımları da sizlerle paylaşacağım. Dişli değişiminden sonra da ses giderilemezse yeni şanzıman talebinde bulunulacak.
Eğer bilen ve ya yaşayan arkadaşlar var ise onlara bir sorum olacak. Eğer 3. tamirattan sonra da aracımda ki kabul edilen ses sorunu giderilemezse ne gibi bi yaptırım söz konusu olur? Bilen arkadaşlarım paylaşırlarsa sevinirim. Herkese kazasız belasız yolculuklar diliyorum iyi günler..
Toyota Club Türkiye
«
:
Mart 17, 2011, 19:14:24 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Ynt: 1.33 Corolla 3. Vitesteki Islık Sesi Sorunu ile ilgili yaşadıklarım..
«
Yanıtla #1 :
Mart 20, 2011, 17:28:08 »
bu konuda ki tek mağdurlardanım sanırım
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 257500
Model Yılı: '01
395 kere teşekkür etti
376 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Mart 20, 2011, 17:52:27 »
Televizyon aldığımızda bize şunu demişlerdi 3 kez arıza yapılırsa yenisi verilir o dönemde üretilmiyorsa aynı fiyata sahip bir üst modeli verilebilir demişlerdi bu toyota için geçerlimi bilmiyorum
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp
BENZİNLİYDİ
Artık Prins Technomaxlı
Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
Araç: ---
Kan Grubu: B+
17 kere teşekkür etti
41 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mart 21, 2011, 08:33:22 »
Geçmiş olsun Melih Bey, gelişmeleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Folgsamkeit macht frei...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Mart 21, 2011, 17:30:12 »
Sizde sağolun hakkı bey teşekkürler.. Önümüzdeki bir hafta içerisinde 2. bir operasyona maruz kalcak arabam bakalım hayırlısı artık..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Mart 25, 2011, 18:38:03 »
evet arkadaşlar sonunda sorunum çözüldü diyebilirim. şehirdışı görevim nedeniyle aracımı 2 gün önce servise bıraktım ve 3. vites dişlisi değişimi yapıldı. ilgili serviste ki favori elemanım muharrem bey bugün telefonla aradı ses ten eser kalmadı melih diye bilgi verdi. toyota yine müşterisine olan itimadını gösterdi. aynı sorun yasayan arkadaslarım icinde bulunmaz bir çözüm oldu. sakın aracınızın şanzumanındaki anormal sesleri normal diye sizi geçiştiren ustaların sözüne inanmayın.hakkınızı sakin şekilde servisle muhattap olarak arayınız. ters konuşmalar kimi zaman ters tepkiler verebiliyor.herkese teşekkür ediyorum herkese sorunsuz hatasız kazasız belasız yolculuklar diliyorum..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
e210 corolla vision multidrive S
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '19
1 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Mart 28, 2011, 23:37:07 »
sorununuzun çözüldüğüne sevindim. hayırlısı olsun..
0.00.cte0.00.cte.1974
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Nisan 07, 2011, 10:06:31 »
bugün aracıma kavuştum arkadaşlar sonunda
bizzat testinide yaptım canavar olmuş valla ne ses kaldı ne soluk
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
HeaVeN GoT A HiTMaN
«
Yanıtla #8 :
Nisan 07, 2011, 13:55:56 »
sorununun çözülmesine sevindim. bundan tam 1 yıl önce 2010 model benzinli auris comfort extra almıştık. sizin dediğiniz gibi ıslık sesi gelmeye başlamıştı. bir kaç kere arıza ikazı vermişti. servisi arayıp çektirdik aracı. aracın valfmatik ünitini komple değiştirdiler. bir kaç tetkik yaptılar ama çözülmedi. servis bu arızaya bakarken yanında bir kaç arıza daha buldu. uzun farlar çalışmıyordu, yol bilgisiyarı kilitlenmişti. üstüne bir de o zamanlar moda olan debriyaj pedalı sıkıntısı o araçta da mevcuttu. normal şartlar altında aynı arızayı 6 kez tekrar ederse aracı geri alıyolardı. ama farklı olarak 6 arıza oldugunda da geri aldılar ve parayı geri iade ettiler. Kocaeli Kaya plaza dan allah razı olsun. Müşteri memnuniyetinde 1 numaralar. velhasıl geçen şubat ayında gönlüm rahat bir şekilde gidip yine Kocaeli Kaya plazadan yeni bir araç aldım kendime. Toyota Corolla 2011 dizel comfort. 1 hafta araba almak için gezdim, diğer hiçbir marka Toyota gibi ilgilenmedi. Plazaya girdim, satış danışmanına şu kadar peşinim var auris veya corolla dizel istiyorum dedim. 15 dakika içinde Sözleşmeyi imzaladık, 1 saat içinde de kredim onaylattırdı. Her konuda iyi olduklarına garanti veririm. İyi günler..
imagination is more important then knowledge..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Nisan 07, 2011, 14:03:27 »
geçmiş olsun burak bey çok sevindim.güle güle kulanın..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
HeaVeN GoT A HiTMaN
«
Yanıtla #10 :
Nisan 07, 2011, 14:17:26 »
Bandırmalısınız galiba, memleketime selamlar
imagination is more important then knowledge..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #11 :
Nisan 07, 2011, 14:49:25 »
2 yıldır görevim sebebiyle Bandırmadayım aslen Aydınlıyım
İletirim selamlarınızı memleketinize
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu: