Gönderen Konu: Yakıt Hesaplaması  (Okunma sayısı 2762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Yakıt Hesaplaması
« : Şubat 06, 2008, 14:13:39 »
Değerli arkadaşlar dün bakım için Anlatya'ya gidiş ve dönüşte ne kadar yakıt tüketebileceğini hesaplamak için Burdur çıkışında yol bil. ortalama tüketim konumunu sıfırladım. Bilenler bilir Burdur'dan Anlatya'ya giderken genelde iniştir ( Çeltikçi ve Çubuk belleri vardır ) Antalya nüfus ...... levhasının oarada baktığımda ortalama tüketim değeri 4,2 lt/100 km olarak gösteriyordu. Dönüşte gene aynı levhanın oarada tekrara sıfırladım Burdur nüfüs..... levhasının bulunduğu yerde baktığımda 5,1lt/100km olarak gösterdi. Ortalama aldığımızda 4,6 gibi bir rakam çıkıyor.  Tüketimi etkileyeceği için şehir girişinden servise kadar olan kullanımı hesaba katmadım.

Toyota Club Türkiye

Yakıt Hesaplaması
« : Şubat 06, 2008, 14:13:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Yakıt Hesaplaması
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2008, 12:53:42 »
Alıntı yapılan: BARIŞ ÖZER
Değerli arkadaşlar dün bakım için Anlatya'ya gidiş ve dönüşte ne kadar yakıt tüketebileceğini hesaplamak için Burdur çıkışında yol bil. ortalama tüketim konumunu sıfırladım. Bilenler bilir Burdur'dan Anlatya'ya giderken genelde iniştir ( Çeltikçi ve Çubuk belleri vardır ) Antalya nüfus ...... levhasının oarada baktığımda ortalama tüketim değeri 4,2 lt/100 km olarak gösteriyordu. Dönüşte gene aynı levhanın oarada tekrara sıfırladım Burdur nüfüs..... levhasının bulunduğu yerde baktığımda 5,1lt/100km olarak gösterdi. Ortalama aldığımızda 4,6 gibi bir rakam çıkıyor. Tüketimi etkileyeceği için şehir girişinden servise kadar olan kullanımı hesaba katmadım. [/quote]

antalyada da yol bilgisayarını sıfırlamadınız ise o zaten ortalama yakıt 5.1

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
Yakıt Hesaplaması
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2008, 01:51:42 »
Dün bir toyota aldım.2004 terra sd.İlk defa toyota kullanıyorum.10 yılıdır reno dokuz fairway a bindim, tüplüydü, yakıt yönünden çok ekonomikti.(km de 110-120 ykr)Yeni arabam benzinli olduğu için ilerde tüp taktırmayı düşünüyordum.Buğün depoyu fulledim, pompadaki arkadaşa da ölçüm yapacağımı, bir saat sonra tekrar gelip fulleyeceğimi söyledim.İkinci gelişimde yine aynı seviyede doldurması gerektiğini anlatım.O da depo kapağındaki beyaz kısımdan benzin görünene kadar doldurdu.(97 oktan).Şehirler arası bir yoda 53 km yapyım.(Tavas-Kale arası Deizli)Bunun yaklaşık 3 km si şehir içi.Tavas denizli arası çok düzgün ve güzel bir yodur.Ne trafik, ne kamyon, ne de sizi olumsuz etkileyecek  birşey bulabilirsiniz.Depoyu tekrar fullediğimde 7500ytl bezin aldı.7500/53=141,50 ytl/km.Arabada 4 kişiydik, yük yoktu 90-110 km/saat hızla gittim.Bece gayet güzel.Genel olarak kullandığım uzun yolları düşünecek olursam, ortalama 200 ykr/km yakacağını düşünüyorum.Sizce yanılıyormuyum?
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Yakıt Hesaplaması
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2008, 21:18:40 »
Yeni aracın hayırlı olsun,

Benzinli bir toyota 1.6 için normal bir tüketim gibi görünüyor. Ancak eski aracının o kadar az yaktığından eminmisin.

Ben de önceden benzeri bir reno 9 kullandım. Kamyon gibi yakıyodu:)