Gönderen Konu: Kıbrıstan nasıl araç getirebilirim  (Okunma sayısı 34908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Kıbrıstan nasıl araç getirebilirim
« : Mart 16, 2011, 00:35:17 »
Arkadaşlar kktc den 2005 model 1500 cc 150 bg toyota vitz getirmek istiyorum biraz internetten araştırdım stg diye bi para birimi kullanıyolar.Acaba bu kaç tl demek.
Asıl sorum bu aracı nasıl getirebilirim?Gümrük vergisi ne kadar öderim?
Bu araçlar sağdan direksiyonlu göğüsü çıkmacılardan hallederim ama direksiyonu halledebilir miyiz?Sola alabilir miyiz?20,000 tl ye kadar bu aracı alma niyetim var yoksa daha pahalıya mı gelir?

Toyota Club Türkiye

Kıbrıstan nasıl araç getirebilirim
« : Mart 16, 2011, 00:35:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Kıbrıstan nasıl araç getirebilirim
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2011, 03:28:03 »
niye böyle bişey düşündün anlamadım doğrusu :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2011, 05:54:26 »
O para birimi bildiğimiz Sterlin, yani ingiliz sterlini , öteki adıda Paund
Bireysel olarak araç ithal edemezsiniz,ancak italat hakkı olan birisi getirip size satabilir
ithalat hakkıda şöyle, kıbrıslı biri TC de yaşıyorsa getirebilir
ancak burada geçici yabancı plaka ile kullanılanı satamaz, ithel etmiş olması şarttır
veya  yurt dışında belli bir süre çalışarak parayı orada kazanmış olanlar ithal edebilir,
kişisel olarak ne yazıkki hiç bir türk vatandaşı araba getiremiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2011, 06:07:18 »
3 yaşından büyük araba getirmek yasak. Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2011, 10:37:36 »
getirilecek olsa ne getirilecek arabalar var beheey
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2011, 10:44:29 »
  Evet, para birimi İngiliz Sterlinidir.
 Direksiyon sola alınabilir ancak oldukça etraflı değişimler gerekir. Bu da büyük maliyetler demektir. Mesela soldan direksiyona göre bir yaris Dashboard'u uygulaman gerekir. Tabi tüm ön aks sistemi (sol ve sağ uzunlukları muhtemelen farklıdır) değişecektir. Bunlarıda hesaba katmanı öneririm. Onun yerine burada bir Yaris'e turbo uygulaması yapmak belki daha mantıklı olabilir. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2011, 10:52:16 »
hayal hayal :D :D :D   getirilebilse ben getirirm ;) avrupa vadatandaşlığım var , ama ben bile getiremiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2011, 10:58:00 »
hayal hayal :D :D :D   getirilebilse ben getirirm ;) avrupa vadatandaşlığım var , ama ben bile getiremiyorum .
abi çifte vatandaş mıydın sen ? çifte vatandaşlar ma plaka da kullanamıyor diye biliyorum.. ama sadece başka bir yerin vatandaşı olunca getirtebiliyorsun ama tr yapamıyorsun arabayı, ma plaka oluyor banaya teminat var saçma sapan prosedürler var var oğlu var
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2011, 11:11:43 »
abi çifte vatandaş mıydın sen ? çifte vatandaşlar ma plaka da kullanamıyor diye biliyorum.. ama sadece başka bir yerin vatandaşı olunca getirtebiliyorsun ama tr yapamıyorsun arabayı, ma plaka oluyor banaya teminat var saçma sapan prosedürler var var oğlu var

evet Türkay avrupa (birliği) vatandaşlığım var .  ma plaka nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2011, 11:22:29 »
evet Türkay avrupa (birliği) vatandaşlığım var .  ma plaka nedir ?
mavi plaka diye bilen yabancıların plakası,
ma, mb, mc,mf vs vs plaka  atıyorum 34 mf 380 gibi. yabancıdan yabancıya araçların plakası yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2011, 16:09:50 »
Aslında aracımı turbolamak istiyorum ama bizim türkiyede ki yarisler böle turbo modifiye işleri için üretilmemişler yani doğuştan gelen bi özelliği yok bu yüzden sonradan turbo takmak çok pahalıya geliyor kaliteli parçalarla 12.500 tl gibi bi rakam ortaya çıkıyor benim sarı kız 2000 model satıp 2005 model abs li bi yaris almak lazım onlarda sanırım 18.000 tl felan gidiyor.yani 2005 model yarise 30,000-35,000 gibi bi mevlaya turbo biraz mantıksız geldi.Amaç öğrenmek ve 3 senedir kullandığım bildiğim arabamın üzerinde değişiklik yapmak ama dediğim gibi doğası gereği yapılamıyor.Yapılsada işlemler hondalara nazaran 3-4 katı daha maliyetli.En basit örneği eksozunda bile 2 tane oksijen sensörü var orjinal tuning parçası yok olsa bile çok pahalıya geliyor.Sanayi işi çakma işlerde bu güne kadar kullanmadım kullanmamda.30.000 tl ye yaris değilde czt daha binilebilecek bi araç hem sıkıntısız başımı ağrıtmaz o zaman mesut abinin dediği gibi hayal olucakturbolu yaris.
kk TÜRK cumhuriyeti neden tl değil de ingiliz para birimini kullanıyor ayrıca şaşırdım.İlginiz için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2011, 16:16:24 »
Aslında aracımı turbolamak istiyorum ama bizim türkiyede ki yarisler böle turbo modifiye işleri için üretilmemişler yani doğuştan gelen bi özelliği yok bu yüzden sonradan turbo takmak çok pahalıya geliyor kaliteli parçalarla 12.500 tl gibi bi rakam ortaya çıkıyor benim sarı kız 2000 model satıp 2005 model abs li bi yaris almak lazım onlarda sanırım 18.000 tl felan gidiyor.yani 2005 model yarise 30,000-35,000 gibi bi mevlaya turbo biraz mantıksız geldi.Amaç öğrenmek ve 3 senedir kullandığım bildiğim arabamın üzerinde değişiklik yapmak ama dediğim gibi doğası gereği yapılamıyor.Yapılsada işlemler hondalara nazaran 3-4 katı daha maliyetli.En basit örneği eksozunda bile 2 tane oksijen sensörü var orjinal tuning parçası yok olsa bile çok pahalıya geliyor.Sanayi işi çakma işlerde bu güne kadar kullanmadım kullanmamda.30.000 tl ye yaris değilde czt daha binilebilecek bi araç hem sıkıntısız başımı ağrıtmaz o zaman mesut abinin dediği gibi hayal olucakturbolu yaris.
kk TÜRK cumhuriyeti neden tl değil de ingiliz para birimini kullanıyor ayrıca şaşırdım.İlginiz için teşekkür ederim

yediği kaba pislemeyi seviyorlarda ondan ;)  heleki son olaylardan sonra KK benim için düşmandır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2011, 16:19:38 »
Kıbrıslı arkadaşım var kendisinde vitz var istediğim modelden ona bi sorayım turbo parçalarını orjinal trd çıkma bi araçtan bulabilirmiyiz diye bi araştırma yapayım aslında turbo işi biraz sıkıntılı sadece turbo ile bitmiyor fren bilmemneler o yüzden vaktim olsa uğraşmak istiyorum ama vakit ve nakit gerekli en iyisi ve sağlıklısı hazırını almak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2011, 16:22:11 »
yediği kaba pislemeyi seviyorlarda ondan ;)  heleki son olaylardan sonra KK benim için düşmandır ;)
İster hoşlarına gitsin ister gitmesin orası bizimdir ve öle kalacak mesut abi bizim dedelerimiz oraya boşuna kan dökmediler .Lakin düşman olmak onları kazanmak değil dahada kaybetmeye yol açar.O yüzden bizim daha duyarlı olmamız gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 16, 2011, 16:30:52 »
  Konu nereye gelmiş arkadaşlar? Bence konuyu dağıtmayalım ancak diğer fikirler için uygun bir başlık açılabilir. Tabi saygılı paylaşımlar beraberinde.

Not: Kıbrıs hakkında gerçekten söylenebilecek ve söyleyebileceğim çok şey var ancak hiçbir şey göründüğü gibi değil arkadaşlar, emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2011, 17:46:35 »
o kadar sırtımızda taşıyoruz, kahrını çekiyoruz ama asla bizi sevmez kıpsıslılar