İyi akşamlar arkadaşlar. Artık bahar geldi Arabanın (1.6 XEİ 1998) kışlık lastikleri çıkarıp dört mevsim mich. energy saverleri taktırıp, yağ(castrol 10/40), filtre vs. değişimi yapılacak, rot balans ayarı yapılacak. Kafama takılan 2 şey var 1. Araç şuan 233.000 de triger kayışı 177.000 de değişmiş acaba değiştirsem mi yoksa bi 3-4 bin daha devam etsem mi? 2. Malumunuz daha önceden yazdığım gibi şanzumandan ses geliyor ustaların hepsi çıkma şanzıman takma mı söylüyorlar şuan sesten başka bir sıkıntı yok vites geçişleri vs. herşey normal bende şuan için 1500-2000 TL'lik masrafa girmeyi düşünmüyorum( 1yıl içinde araç değiştirme düşünüyorum.) bunun yanında şanzıman yağını değiştirsem çünkü aldığımdan beri(195.000 km) değişmedi içinde ne var ne yok bilmiyorum, bu işlem masraflımıdır, birde kaç lt. şanzıman yağı alıyor ve kaçlık yağ koyuyoruz bizim araçlara. Bunun dışında yapılacak bişeyler var mı ekleyebileceğiniz sizlerin yorumlarınızı bekliyorum.
Not: Fren balataları,hava filtresi 1 ay önce değişti.
Yağı değiştirdiğinde triger kayışını değiştir. Bujileri değiştir abicim. Şanzımandan ses geliyorsa bi yağı değiştirmeyi düşün hatta değiştir