hayırlısı olsun ancak benimde lpg zavoli ve daha 1 yılı dolmadan regilatür ve enjektörlerden biri bozuldu allahtan garantisi var garanti bittikten sonra ne yapacam onu düşünüyom.. bide zavoli ii die dünya para vermiştim ama bence brc yi tercih edin ve mutlaka işi bilen bir usta taksın benimde araç 1.3 km 20 krş yakıyor uzun yolda bana çok gibi geliyor ancak tam neet bir cvb alamadım formda herhalde bir tek ben varım 2000 model 1.3 toyotalı.
kararsızım işte.. brc-lavato-zavoli-tafarelli-tartarini tabiki brc ve lavato bu işin babası, haklısın 200-300 lira verip sıkıntısız binmek gerekir.
Bu gece rüyamda sizin arabanızın bujilerini , manifoldunu , subaplarını , sensörlerini vesaire söküp kontrol ettiğimi görürsem size sonuçları yazarım.. 
görmüşsündür inş. rüyanda ne sonuç çıktı

bujiler değiştirdim hava filresi de yeni değiti yağ ve filtreside ancak subap sensör onlara baktırmadım hiç etki eder mi acaba?
Bu gece rüyamda sizin arabanızın bujilerini , manifoldunu , subaplarını , sensörlerini vesaire söküp kontrol ettiğimi görürsem size sonuçları yazarım.. 
bir de sizin değerlerinizde istiyorum ş.içi s.dışı ne kadar yakıyor?
kararsızım işte.. brc-lavato-zavoli-tafarelli-tartarini tabiki brc ve lavato bu işin babası, haklısın 200-300 lira verip sıkıntısız binmek gerekir.
tabi lovato da olabilir... belkide benim zavoli de şansızlığım vardı herkesin başına gelecek die bi şey yok... ancak sana bir tavsiye kesinlikle adanadaysan eğer fırat lpg den taktirim falan deme servis müşteri memnuniyeti sıfır tek dertleri her arızadan ne kadar para koparsak ve başımızdan bir an önce savmak benden sölemesi..
bir de sizin değerlerinizde istiyorum ş.içi s.dışı ne kadar yakıyor?
Benim araba vvt-i motor olduğundan dolayı durum çok farklı
Lpgde sakin kullanıldığında Şehirlerarası kmde 9 krş yakıyor ,
Şehiriçi ise trafikte kaç saat takılı kaldığıma göre 20 - 50 krş arasında değişiyor.(ankara trafiği)
Benim araba vvt-i motor olduğundan dolayı durum çok farklı
Lpgde sakin kullanıldığında Şehirlerarası kmde 9 krş yakıyor ,
Şehiriçi ise trafikte kaç saat takılı kaldığıma göre 20 - 50 krş arasında değişiyor.(ankara trafiği)
Oha Erdem

9 kuruş mu ? daha neler :S
Oha Erdem
9 kuruş mu ? daha neler :S
Aynen öyle ercü , Bir depo gazla 850 km yol yapıyorum.
Edit ; pardon ya o eski fiyatlarlaydı

, şimdi hesapladımda lpgnin yeni fiyatıyla 13krş falan yakarmışım..
Aynen öyle ercü , Bir depo gazla 850 km yol yapıyorum.
senin tank 60 litreydi sanırım Erdem değilmi ? tank kaç TL ye doluyor peki fullediğinde ?
Sizinki karbüratörlümü?
hayır değil enjeksiyonlu. 9 krş mu vay be benim için hayal maşallah diyimde nazar değmesin baya bir az çünkü

lpg yi ne kadardan alıyorsun ki senin arabada var bi anormallik benim istediğim 1.6 astrası olan ve 2 tl lik lpg den aldığı zaman 135 krş yakan arkadaş kadar yakmasını bekliyordum hadi bilemedin 15 krş yaksın ancak 20 krş biraz çok gibi uzun yol için...
senin tank 60 litreydi sanırım Erdem değilmi ? tank kaç TL ye doluyor peki fullediğinde ?
Evet abi 60 litrelik depo , şamandırada sorun var sanırım bazen durmuyor 60 ltden fazla dolduruyorda , ben tehlike yaratmaması için durduruyorum..
Pardon , az önce eski fiyatlara göre 9krş yazdım , zam geldikten sonra hiç uzun yol yapmadığımız için tam bilmiyorum ama şimdi hesapladımda lpgnin yeni fiyatıyla 13-14krş falan yakarmışım..
Bizim teker çapı daha küçük ve bizim arabalar daha hafif olduğundan dolayı sizinkilerden az yakacağını tahmin ediyorum mesut abi..
Oksijen fam sesnörümü yağsız kontak spreyi ile temizledim 2 hafta önce ve sonuç bu
KM de 152 kuruş , yok zavolli yok BRc yok tartarini falan hiç umurumda değil, Usta iyi olduktan sonra gerisi teferruattan öte değil.
bu oksijen sensörü yeri nerdeki biz sökebilrimiyiz acaba omudur çok yakmaya neden olan... cahilliğime bağışlayın bilmiyorum da
Bide benim araba otomatik vites olduğu için şöyle bir durum var ;
4.vites - 3000devir - 130km/h
5. vites 110 3000 devir 
Evet manuellerinki o civarlarda bişey , ben 100km/h diye biliyordum.
bu oksijen sensörü yeri nerdeki biz sökebilrimiyiz acaba omudur çok yakmaya neden olan... cahilliğime bağışlayın bilmiyorum da 
Mesut abi hakikaten o konuyu bende bilmiyorum , bu oksijen sensörü hava akış sensöründen farklı bişeymi?
5. vites 3000 rpm 110 oluyo evet doğru

Ne yani 50 litre benzinle tamamen boşaltana kadar depoyu 950km gidiyo
Ben kaçırmışım bu konuyu yahu

LPG'yi taktırmış ve taktıracaklara hayırlı olsun
Bu işte şansın yanında düzgün montajla ustaya bağlıdır sistemin stabil çalışması

Netice kullanılan parçaların görevlerinin markadan markaya farklı amaçlar için çalışmadığını bilmek lazım

her markada beyinin görevi, enjektörü görevi, regülatör görevi aynı. Bunu doğru yerlerde mantıklı kalibrasyonla montajının yapılması yanında sağlıklı bakımlı bir motor ve kullanılan veya kullanılacak gazın kalitesi ile markanın çok büyük bir etkeni olmadığını söyleyebilirim. Tabiki zevk,renk, marka tartışılabilir bir kavram. Ben bolero kurşun kalem tercih ederken bir başkasının rotring tercih etmesi gayet doğal, neticede marka, renk, zevk söz konusu

Amaç aynı

Bakımlı sertifika sahibi her marka iyidir, çok takılmamak lazım

Yeterki koşullar sağlansın