Gönderen Konu: 2000 model corolla bilen biri  (Okunma sayısı 11859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beraber 250 bini devirdik.. daha nice 250'lere
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2000 model corolla bilen biri
« Yanıtla #20 : Mart 29, 2011, 00:02:10 »
hayırlısı olsun ancak benimde lpg zavoli ve daha 1 yılı dolmadan regilatür ve enjektörlerden biri bozuldu allahtan garantisi var garanti bittikten sonra ne yapacam onu düşünüyom.. bide zavoli ii die dünya para vermiştim ama bence brc yi tercih edin ve mutlaka işi bilen bir usta taksın benimde araç 1.3 km 20 krş yakıyor uzun yolda bana çok gibi geliyor ancak tam neet bir cvb alamadım formda herhalde bir tek ben varım 2000 model 1.3 toyotalı.

kararsızım işte.. brc-lavato-zavoli-tafarelli-tartarini tabiki brc ve lavato bu işin babası, haklısın 200-300 lira verip sıkıntısız binmek gerekir.
bugün ve yarın hep toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 29, 2011, 00:02:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Mart 29, 2011, 16:08:45 »
Bu gece rüyamda sizin arabanızın bujilerini , manifoldunu , subaplarını , sensörlerini vesaire söküp kontrol ettiğimi görürsem size sonuçları yazarım.. ;)

görmüşsündür inş. rüyanda ne sonuç çıktı :) bujiler değiştirdim hava filresi de yeni değiti yağ ve filtreside ancak subap sensör onlara baktırmadım hiç etki eder mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Mart 29, 2011, 16:10:23 »
Bu gece rüyamda sizin arabanızın bujilerini , manifoldunu , subaplarını , sensörlerini vesaire söküp kontrol ettiğimi görürsem size sonuçları yazarım.. ;)

bir de sizin değerlerinizde istiyorum ş.içi s.dışı ne kadar yakıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Mart 29, 2011, 16:12:39 »
kararsızım işte.. brc-lavato-zavoli-tafarelli-tartarini tabiki brc ve lavato bu işin babası, haklısın 200-300 lira verip sıkıntısız binmek gerekir.

tabi lovato da olabilir... belkide benim zavoli de şansızlığım vardı herkesin başına gelecek die bi şey yok... ancak sana bir tavsiye kesinlikle adanadaysan eğer fırat lpg den taktirim falan deme servis müşteri memnuniyeti sıfır tek dertleri her arızadan ne kadar para koparsak ve başımızdan bir an önce savmak benden sölemesi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 29, 2011, 16:22:21 »
bir de sizin değerlerinizde istiyorum ş.içi s.dışı ne kadar yakıyor?
Benim araba vvt-i motor olduğundan dolayı durum çok farklı
Lpgde sakin kullanıldığında Şehirlerarası kmde 9 krş yakıyor ,
Şehiriçi ise trafikte kaç saat takılı kaldığıma göre 20 - 50 krş arasında değişiyor.(ankara trafiği)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 29, 2011, 16:23:19 »
Sizinki karbüratörlümü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 29, 2011, 16:23:30 »
önümüzdeki ay zavolli taktırıyorum bakalım 1250'miş fiyatı, benimkide 1.4 vvti yakacak rakamı çok merak ediyorum ayrıca inşallah sorun çıkarmaz.. 177 çoook iyi rakam

aracım 2005 model corolla, 3 4 ay önce Atiker safe fast taktırdım 500 TL peşin + 400 lt si 10 taksit

Gazı Full den alıyorum 2.05TL litresi , hergün 90km işe gidip geliyorum gebze - Kadıköy arası iş saatlerinde trafik yoğun bağzı kesimlerde ,  tankım 38 tl lik

en son geçen pazartesi gaz aldım  69,50 lt lik  ve dün gazım bitti tam tamına 452 km yol yaptım  buda KM de 154 kuruş demektir ;)  performans tipi filtre kullanıyorum motordan kesinlikle sıcak hava almıyor, onun dışında standart bakımlarımı 3000km önce yaptırdım, debriyajım geçen hafta değişti Valeo marka ile , Oksijen fam sesnörümü yağsız kontak spreyi ile temizledim 2 hafta önce ve sonuç bu

KM de 152 kuruş , yok zavolli yok BRc yok tartarini falan hiç umurumda değil, Usta iyi olduktan sonra gerisi teferruattan öte değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 29, 2011, 16:24:37 »
Benim araba vvt-i motor olduğundan dolayı durum çok farklı
Lpgde sakin kullanıldığında Şehirlerarası kmde 9 krş yakıyor ,
Şehiriçi ise trafikte kaç saat takılı kaldığıma göre 20 - 50 krş arasında değişiyor.(ankara trafiği)

Oha Erdem :wacko: 9 kuruş mu ? daha neler :S
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 29, 2011, 16:27:36 »
Oha Erdem :wacko: 9 kuruş mu ? daha neler :S
Aynen öyle ercü , Bir depo gazla 850 km yol yapıyorum.

Edit ; pardon ya o eski fiyatlarlaydı :D , şimdi hesapladımda lpgnin yeni fiyatıyla 13krş falan yakarmışım.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 29, 2011, 16:30:23 »
Aynen öyle ercü , Bir depo gazla 850 km yol yapıyorum.

senin tank 60 litreydi sanırım Erdem değilmi ? tank kaç TL ye doluyor peki fullediğinde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Mart 29, 2011, 16:31:25 »
Sizinki karbüratörlümü?

hayır değil enjeksiyonlu. 9 krş mu vay be benim için hayal maşallah diyimde nazar değmesin baya  bir az çünkü :D lpg yi ne kadardan alıyorsun ki senin arabada var bi anormallik benim istediğim 1.6 astrası olan ve 2 tl lik lpg den aldığı zaman 135 krş yakan arkadaş kadar yakmasını bekliyordum hadi bilemedin 15 krş yaksın ancak 20 krş biraz çok gibi uzun yol için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 29, 2011, 16:36:05 »
senin tank 60 litreydi sanırım Erdem değilmi ? tank kaç TL ye doluyor peki fullediğinde ?
Evet abi 60 litrelik depo , şamandırada sorun var sanırım bazen durmuyor 60 ltden fazla dolduruyorda , ben tehlike yaratmaması için durduruyorum..

Pardon , az önce eski fiyatlara göre 9krş yazdım , zam geldikten sonra hiç uzun yol yapmadığımız için tam bilmiyorum  ama şimdi hesapladımda lpgnin yeni fiyatıyla 13-14krş falan yakarmışım..

Bizim teker çapı daha küçük ve bizim arabalar daha hafif olduğundan dolayı sizinkilerden az yakacağını tahmin ediyorum mesut abi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Mart 29, 2011, 16:38:08 »

Oksijen fam sesnörümü yağsız kontak spreyi ile temizledim 2 hafta önce ve sonuç bu

KM de 152 kuruş , yok zavolli yok BRc yok tartarini falan hiç umurumda değil, Usta iyi olduktan sonra gerisi teferruattan öte değil.

bu oksijen sensörü yeri nerdeki biz sökebilrimiyiz acaba omudur çok yakmaya neden olan... cahilliğime bağışlayın bilmiyorum da  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 29, 2011, 16:40:10 »
Bide benim araba otomatik vites olduğu için şöyle bir durum var ;
4.vites - 3000devir - 130km/h

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Mart 29, 2011, 16:42:15 »
Bide benim araba otomatik vites olduğu için şöyle bir durum var ;
4.vites - 3000devir - 130km/h

5. vites 110 3000 devir :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 29, 2011, 16:47:21 »
5. vites 110 3000 devir :(
Evet manuellerinki o civarlarda bişey , ben 100km/h diye biliyordum. ;)

bu oksijen sensörü yeri nerdeki biz sökebilrimiyiz acaba omudur çok yakmaya neden olan... cahilliğime bağışlayın bilmiyorum da  :)
Mesut  abi hakikaten o konuyu bende bilmiyorum , bu oksijen sensörü hava akış sensöründen farklı bişeymi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 29, 2011, 16:57:41 »
5. vites 3000 rpm 110 oluyo evet doğru :)

Ne yani 50 litre benzinle tamamen boşaltana kadar depoyu 950km gidiyo :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Mart 29, 2011, 16:59:55 »
5. vites 3000 rpm 110 oluyo evet doğru :)

Ne yani 50 litre benzinle tamamen boşaltana kadar depoyu 950km gidiyo :D

ne yapim içimdeki canavara engel olamıyorum bassın diyorum ibre dönsün  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 29, 2011, 17:15:42 »
Ben kaçırmışım bu konuyu yahu :D

LPG'yi taktırmış ve taktıracaklara hayırlı olsun :)

Bu işte şansın yanında düzgün montajla ustaya bağlıdır sistemin stabil çalışması ;) Netice kullanılan parçaların görevlerinin markadan markaya farklı amaçlar için çalışmadığını bilmek lazım :) her markada beyinin görevi, enjektörü görevi, regülatör görevi aynı. Bunu doğru yerlerde mantıklı kalibrasyonla montajının yapılması yanında sağlıklı bakımlı bir motor ve kullanılan veya kullanılacak gazın kalitesi ile markanın çok büyük bir etkeni olmadığını söyleyebilirim. Tabiki zevk,renk, marka tartışılabilir bir kavram. Ben bolero kurşun kalem tercih ederken bir başkasının rotring tercih etmesi gayet doğal, neticede marka, renk, zevk söz konusu ;) Amaç aynı :) Bakımlı sertifika sahibi her marka iyidir, çok takılmamak lazım :) Yeterki koşullar sağlansın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Mart 29, 2011, 17:20:19 »
Ben kaçırmışım bu konuyu yahu :D

LPG'yi taktırmış ve taktıracaklara hayırlı olsun :)

Bu işte şansın yanında düzgün montajla ustaya bağlıdır sistemin stabil çalışması ;) Netice kullanılan parçaların görevlerinin markadan markaya farklı amaçlar için çalışmadığını bilmek lazım :) her markada beyinin görevi, enjektörü görevi, regülatör görevi aynı. Bunu doğru yerlerde mantıklı kalibrasyonla montajının yapılması yanında sağlıklı bakımlı bir motor ve kullanılan veya kullanılacak gazın kalitesi ile markanın çok büyük bir etkeni olmadığını söyleyebilirim. Tabiki zevk,renk, marka tartışılabilir bir kavram. Ben bolero kurşun kalem tercih ederken bir başkasının rotring tercih etmesi gayet doğal, neticede marka, renk, zevk söz konusu ;) Amaç aynı :) Bakımlı sertifika sahibi her marka iyidir, çok takılmamak lazım :) Yeterki koşullar sağlansın :)

rotring demek lisede efsane kalemde :D rotring kalem aldım die hava atardık  :alkis: vay be geçmişi hatırlattın bana