Gönderen Konu: Corollama çarptılar :(  (Okunma sayısı 1420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Corollama çarptılar :(
« : Mart 15, 2011, 16:31:43 »
2 gün önce Optimun AVM otoparkına girerken aracıma arkadan çarptılar,stop kırıldı ve panel biraz içeri girdi.Kaza sonrasında tutanak tuttuk,kaza fotoğraflarını çektim,poliçelerin ve ehliyetlerin fotokopilerini çektim.Fakat diğer araç sahibinin sigortası geçersiz çıktı ihbar yapamadık.Sigortası aracın önceki sahibine aitmiş o kişide iptal ettirmiş.Aracın sahibin telefonu var fakat sürekli kapalı dükkanına giriyorum orda yok,evine gidiyorum yok.Bu durumda ne yapmam gerekir? Cevablarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

Corollama çarptılar :(
« : Mart 15, 2011, 16:31:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollama çarptılar :(
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2011, 16:44:15 »
geçmiş olsun..allah beterinden korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2011, 16:55:43 »
geçmiş olsun kaskon var mı bilmiyorum. bildiğim kadarıyla normalde kaskondan hasarı karşılayabilirsin ve karşı taraf kusurlu olduğundan kasko şahsın peşine düşer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2011, 17:07:15 »
Geçmiş olsun. Kanundaki boşluklar sebebi ile iyi niyet sahibi kişiler mağdur oluyor. Malesef araç sahibine dava açmaktan başka çareniz yok.

Aynısı benim başıma geldi. Hatta ben iyi niyetten öte saflık yaptım. Çarpan kişinin ehliyeti bile yoktu. "Abimin ehliyetini yazsak olur mu?" dedi. Olur dedim iç çekerekten. Akçakoca'da olmuştu kaza. Birdaha gitmeyeceğim bir yer olduğu için dava mava uğraşamadım. 1.250 tl cepten verdik, hesabımızı Allah'a havale ettim.

Umarım, benim bilmediğim başka kolay bir yolu vardır.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2011, 17:54:40 »
Kardeş bence sen karokola başvur aracın tarafikte sigortasız gezmesi gibi birşey zaten suçtur aracı çekerler .Hemde kazan konusunda dava açma hakkında kişi adına suç duyurusunda bulunma hakkın sahipsin.Banada geçenlerde tarafikte hafiften tıladılar .indik baktık brodway ci amcam kaydı yigenim kusura bakma dedi baktım karı koca yaşlı çift tamam amca pek birşey yok canın sagolsun paran varsa 50 lira ver yaptırayım dedim yok o kadar param dedi hadi iyi akşamlar dedim gönderdim.hafta sonu eski kaportacı olan babama başvurdum 2 dakikada halletti sizinkini cizgilarinden anladıgım kadarı ile 2-3 çekiçlik durumu var sto skülüp içten dışa dogru 2-3 darbe ile yerine gelir .Neyse bunla geçmiş olsun
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2011, 18:11:37 »
kardeşim benzer durum benimde başıma geldi mahkemelerde uğraşma tanıdık polis de varsa git hemen karakola şikayette bulun.geçmiş olsun.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2011, 18:22:49 »
geçmiş olsun... ilk başta tutanak tarihinden itibaren 10 gün içerisinde servise başvuru yapman gerek... sigortasız araç sahibi ile yaptığın tutanak + ruhsat fotokopisi+ poliçe fotokopisi ve ehliyet fotokopisi varsa sıkıntısız olur düşüncesindeyim... zamanın varsa yarın acentamdan konuyla ilgili bilgi alırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2011, 20:07:58 »
bu durumda öncelikle aracı kendi cebinizden yaptırıp, fatura vs alıp mahkeme yoluyla adamdan paranızı tahsil etmeye çalışın...
karakola başvurarak ihbarda bulunmanız da size yarar sağlar.
ayrıca aracın ruhsat sahibi ve sigorta poliçesinde yazan isimlerin aynı olmasına da bundan sonra dikkat etmekte fayda var.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2011, 22:30:34 »
Geçmiş olsun.:(
VW Golf 7 1.4 TSI Highline