Gönderen Konu: Umre ye Gidiyorum  (Okunma sayısı 7011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Umre ye Gidiyorum
« Yanıtla #60 : Mart 16, 2011, 11:22:32 »
hayırlı yolculuklar...

anlamadığım;  orada cebinizden kağıt  çıkartıp 3 sayfalık  isimleri okuyup dua mı ediceksiniz ?
Aynen öyle Tunç :D. Hakikaten gidince isimleri tek tek okunuyor. :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 16, 2011, 11:22:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 16, 2011, 11:23:16 »
Hakan Abi, kusura bakma ama ben bu yazını anlamadım.

Konunun kapatılması gerektiğini mi söylemek istiyorsun?

ben sana anlatayım canım kardeşim....

her zaman söylerim inanç insanın içindedir ve öyle de olmalıdır.... din soyut bir kavramdır ve herkesin birbiriyle aynı şekilde düşünmesi beklenemez.... ha keza siyasette buna benzer işte bu sebepledir ki bazen çok çok sevdiğiniz insanlarla bile görüşleriniz sebebiyle ters düşebilirsiniz.... ve bu böyle bir dostluk kardeşlik platformunda istenmeyen bir husustur.... bazı konuların nerde ne düzeyde tartışılabileceğini kestiremeyeceğiniz için bir takım kuralları uygulamak zorunda kalırsınız...

bu konuya dönelim şimdi.... kardeşimiz hayırlı bi vazife için seyahate çıkacak herkes iyi dileklerini kendisine bildiriyor ve burda bile aslında konunun ne yönde ilerlediğini görmek zor değil....

dua edilecekler ve etmeye değmeyecekler olarak not alınması bana saçma ve benim inanç şeklime ters düşmekte iken ben bu konuda yorum yapmıyorum.... kendisine iyi dileklerimi ilettiğim halde nasıl bir cevap aldığımı (sonrasında silip bir smilie koymuştur) kendisine bir zahmet sorunuz....

sanki gidecek kişi dua konusunda otörmüş ve artık dualarının kabulü (ki bunu sadece Allah bilir benim inancıma göre) garanti edilmiş gibi bir tavırla "gel bakalım sen ne için dua istersin" haline dönüşmüş olan bu başlığı kapatmıyoruz ki....

kardeşimizin sağ salim gidip sağ salim dönmesini yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.... yani ben kendisi için dua ediyorum inşallah kabul olur...

ve tüm insanlık için dua etmesini döndüğünde iyi olan maddi gücünü vatanımız ve vatandaşlarımız içinde kullanmasını temenni ediyoruz.....

(Vedat senin zekanı biliyorum bilgine ve geniş açılı perspektifine güveniyorum biraz daha objektif olacağından eminim)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 16, 2011, 11:26:57 »
her zaman söylerim inanç insanın içindedir ve öyle de olmalıdır....

bence eşinle  aranda yaşadığın kadar  mahrem bir  konudur. :alkis:
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 16, 2011, 11:28:53 »
Aynen öyle Tunç :D. Hakikaten gidince isimleri tek tek okunuyor. :)
ilginç
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 16, 2011, 11:41:50 »
bu tarz mevzuları içeren konular açıldığı zaman neden tct de gerginliğe sebep oluyor,bunu bir türlü anlamış değilim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mart 16, 2011, 11:46:04 »
bu tarz mevzuları içeren konular açıldığı zaman neden tct de gerginliğe sebep oluyor,bunu bir türlü anlamış değilim...

1- sadece TCT için geçerli değil pek çok forumda bu böyledir...

2-önyargılar harekete geçiyor da ondan...

3-ayrıntılar gözden kaçıyor yanlış anlaşılmalar çok oluyor....

4-sürekli sebebi yazıldığı halde hala bu soruyu soran birileri varsa demekki bunun çözüm yolu kurallara uymak.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 16, 2011, 11:52:34 »

4-sürekli sebebi yazıldığı halde hala bu soruyu soran birileri varsa demekki bunun çözüm yolu kurallara uymak.....

burda tartışmaya girmek istemiyorum ama geçen günki konu kilitleme olayının hiçbi şekilde mazereti olamaz...halaa yaptığınız hareketi savunuyor olmanızda ilginç...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 16, 2011, 11:53:33 »
Ablacım, böyle düşündüğünüzü bilmiyordum ve asla kestiremezdim. Çünkü ben böyle bir anlam çıkarmadım. Hacca veya umreye gidecek kişiler, çevresindekilerin isminin orada da anılması için isim alırlar. Kim giderse gitsin. Burada bir otorite söz konusu değil. Her zaman, her yerde, herkes Allah'a dua edebilir.

Kâbenin islâm dinindeki yeri büyük. Oraya gitmek için gayret etmek çok güzel. Gidebilmek kısmet. Gidemeyenler için gönül tesellisidir bu. Gidemedim ama niyetliyim manasında yapılan bir şey. Yapmayan istemiyor diye durum söz konusu değil. Konuyu görmeyen var, görüp yorum yazmayan var. Burada bir ayrım söz konusu değil. Senin de dediğin gibi herhangi bir otorite de yok. Böyle bir şey benim aklımdan geçmediği giibi başka kimsenin de aklından geçmez.

Objektif olarak yazdım bunları. Daha öncekileri de öyle yazdım. Buradaki sorun şu. Toplum içindeki kutuplaşma, bireyleri önyargılı bir anlayışa itmiş.

Misâl; Cuma Namazı konusu kilitlendi. İlk başta "cuma namazı neden insanları bölsün? Yöneticiler neden bu konulara gösterilen hassasiyeti, siyasi yazışmalar için de göstermiyor" diye düşündüm. Sonra düşündüm ve önyargılarımızın buna sebep olduğunu farkettim. Bu konuda da olduğu gibi, konuyu "herhangi bir ayırıcı, belirleyici bir tursunal kağıdı" olarak görmüyorum. Görülemez.

Medyadaki siyasi atışmalar, kaba üslûplar vatandaşları kırıyor ve doğal bir gerginlik oluşuyor.

Çok kırılıyorum bazı yazılara. Mesela bir genç, "münafık mısınız?" diye soruyor gayet alaycı bir metin arasında. Ben üslubumu bozmamaya çalışıyorum ama ister istemez kırılıyor insanın kalbi. Ben burada kimseye ocusun, bucusun, osun, busun demedim. Dememde. Bana bunların hepsi söylendi. Hatta dengesizin biri beni mesajla tehdit etti, adres istedi, ne gelen ne giden. Bunlara tahammül ettim. Kimini gençtir, kanı kaynıyor. Kimini genelleme yaptığı için beni böyle görüyor diye düşünerek tahammül ettim.

Aynı tahammülü ve hoşgörüyü iletişim kurduğum insanlardan da bekliyorum. Önyargılarımızı bir kenara bırakarak bakarsak sorun kalmayacağına inanıyorum. Bir kaç kişi rahatsız olur diye hüküm verilmeyeceğini düşünüyorum zira forumda herkesin hemfikir olduğu az sayıda konu var.

Kaya ile kankayız :D ama kaya benim niteliklerimi baştan bilseydi mümkün değil yanaşmazdı yanıma. Şimdi diyorki bilseydim hiç alakadar olmazdım. Affına sığınarak yazıyorum bunları :D. Önceki tecrübeler ve duyumlar insanın yaklaşımını etkiliyor malesef.

Umarım kapatılan dini içerikli konunun art niyet taşımadığını, müslüman kültürünün bir parçası olduğu için paylaşıldığını anlatabilmişimdir.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 16, 2011, 11:57:09 »

eyvallah,
ama sorumun cevabı bu değil,çünkü algılanan soru yanlış.
genede eyvallah ben alacağımı aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 16, 2011, 13:00:49 »
selametle, Allah kabul etsin, Allah haccada gitmeyi nasip etsin.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 16, 2011, 13:33:34 »
ben sana anlatayım canım kardeşim....

her zaman söylerim inanç insanın içindedir ve öyle de olmalıdır.... din soyut bir kavramdır ve herkesin birbiriyle aynı şekilde düşünmesi beklenemez.... ha keza siyasette buna benzer işte bu sebepledir ki bazen çok çok sevdiğiniz insanlarla bile görüşleriniz sebebiyle ters düşebilirsiniz.... ve bu böyle bir dostluk kardeşlik platformunda istenmeyen bir husustur.... bazı konuların nerde ne düzeyde tartışılabileceğini kestiremeyeceğiniz için bir takım kuralları uygulamak zorunda kalırsınız...

bu konuya dönelim şimdi.... kardeşimiz hayırlı bi vazife için seyahate çıkacak herkes iyi dileklerini kendisine bildiriyor ve burda bile aslında konunun ne yönde ilerlediğini görmek zor değil....

dua edilecekler ve etmeye değmeyecekler olarak not alınması bana saçma ve benim inanç şeklime ters düşmekte iken ben bu konuda yorum yapmıyorum.... kendisine iyi dileklerimi ilettiğim halde nasıl bir cevap aldığımı (sonrasında silip bir smilie koymuştur) kendisine bir zahmet sorunuz....

sanki gidecek kişi dua konusunda otörmüş ve artık dualarının kabulü (ki bunu sadece Allah bilir benim inancıma göre) garanti edilmiş gibi bir tavırla "gel bakalım sen ne için dua istersin" haline dönüşmüş olan bu başlığı kapatmıyoruz ki....

kardeşimizin sağ salim gidip sağ salim dönmesini yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.... yani ben kendisi için dua ediyorum inşallah kabul olur...

ve tüm insanlık için dua etmesini döndüğünde iyi olan maddi gücünü vatanımız ve vatandaşlarımız içinde kullanmasını temenni ediyoruz.....

(Vedat senin zekanı biliyorum bilgine ve geniş açılı perspektifine güveniyorum biraz daha objektif olacağından eminim)

Hande cok güzel aciklamissin. Benim düsüncelerim de ayni.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Mart 16, 2011, 14:25:17 »
Dua etmemi ve Medine-i Münevvere selam götürmemi isteyen arkadaşlar hepinizi not aldım. Türkay kardeşim deden için ve senin içinde dua edeceğim. Ömer Erdoğan,Seçkin Ünlüsoy sizlerede çok teşekkür ederim.
Hande Teyzeciiim. Sizede gülmeye devam ediyorum. :)
Vedat Abicim Açıklama yaparak kendini yorduğun için Allah razı olsun çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 16, 2011, 14:29:00 »
Dua etmemi ve Medine-i Münevvere selam götürmemi isteyen arkadaşlar hepinizi not aldım. Türkay kardeşim deden için ve senin içinde dua edeceğim. Ömer Erdoğan,Seçkin Ünlüsoy sizlerede çok teşekkür ederim.
Vedat Abicim Açıklama yaparak kendini yorduğun için Allah razı olsun çok teşekkür ederim.

Hıık mııkk zııık  :argh: :olu: :olu: :olu: :argh: :argh:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Mart 16, 2011, 14:57:50 »

mübarek bir iş yapıyorsun ama daha gitmeden kalp kırıyorsun seni Allah'a havale ediyorum.... yalnız bundan sonra bana cevap vermekten seni men ederim haddini bil ona göre davran hadi bakalım..... Vedat'ın açıklamaları onu bağlar seni yada bir grubu değil.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Mart 16, 2011, 15:02:55 »
mübarek bir iş yapıyorsun ama daha gitmeden kalp kırıyorsun seni Allah'a havale ediyorum.... yalnız bundan sonra bana cevap vermekten seni men ederim haddini bil ona göre davran hadi bakalım..... Vedat'ın açıklamaları onu bağlar seni yada bir grubu değil.....
Size gülmeye devam ediyorum. O kadar meşgulüm ki inanın sizle uğraşacak vaktim, halim yok. :) Daha bir sürü not almam gerekiyor. Umre ye gidiyorum diye birilerinin sinirleneceği hiç aklıma gelmezdi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mart 16, 2011, 15:13:29 »
konuyu kilitliyorum, isteyen üyeler özel mesaj ile size ulaşabilirler.

Yönetimi aşağılamak ve uyarıları kaale almamak nedeniyle 3 gün izin veriyorum. Ancak üyelerin size ulaşabilmesi adına izni ileti moderasyonu uyarısı olarak değiştiriyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler