merhaba arkadaşlar sizlere toyota avensis aksesuarları ile ilgili paylaşımda bulunmak istedim..2011 avensis aldım 1 ay önce ve almadan bayiye birkaç aksesuar siparişi verdim.Bu aksesuarlar alarm, xenon far, film cam, bagaj havuzu, ön kaput koruma ,kapı kuşakları ve park sensörü idi. DİKKAT ==== Arkadaşlar xenon far auto modunda iken tek taraflı veya çift taraflı (çoğunlukla tek taraflı

!!) kesmeye başladı direksiyondaki far açma kolunu çevirince farlar yanıyor ama otomatik far modunda iken xenon far hata veriyor

==== bayiyi aradım bana kendi orjınal farını takacaklarını ve parayı iade edeceklerini sonradan takılma xenon farın auto far modunda 3-4 araçta daha aynı hatayı verdiğini söylediler..diğer saydığım aksesuarlarda bir sorun yok şimdilik memnunum. (Bu arada bilgi olarak bu saydığım aksesuarlar ın toplam fiyatı 1300 tl idi ))
Arkadaşlar araç şu an 900 km de 132 hp lik gücü tam hissedemedim ancak uzun yola çıkmadım daha onu belirteyim.Normal kullanımda aracın ses yalıtımı çok güzel ve yüksek hızı araçta hissetmiyorsunuz aracın güçlü olduğu belli ama bu gücü rampada ve araç sollamada görmek lazım..Direksiyon mükemmel diyebilirim inanılmaz hafif ve ergonomik.Eski avensislerde ön yan dirsekler sanki görüşü kısıtlıyordu ve yeni avensiste bu görüş açısını oldukça artırmışlar bana göre yeni dizayn ile..
Müzik sistemi önceki avensislere göre zayıf geldi bana ..bundan önce avensis 2004 comfort vardı bende onda 8 hoparlör vardı bunda ise 6 hoparlör var. Philips in İpod unu aldım ve aux bağlantısı ile kullanıyorum bu şekilde ipod un ekolayzer ayarlarını kullanıp daha güzel bir ses alıyorum tavsiye ederim..
Orta kol dayama yeri eski avensis de daha kullanışlımıydı ne?? bu göreceli bir değerlendirme ....
Yakıt anlamında söyleyeceklerim ; sadece şehir içi kullandığım için yakıt 100 km de 10 civarı gösteriyor.Araç şu an yeni olduğu için ilerleyen zamanda motor açılınca bu rakam düşermi veya uzun yolda ne olur onu da sizlerle daha sonra paylaşmaya çalışacağım

((Bu arada şunu da belirteyim aylık yaptığım km 400-450 civarı olduğu için dizel araba düşünmedim ))))
Arkadaşlar araç genel olarak bana göre üst seviyede.Kullanım ve konfor çok güzel yukarda saydığım eski avensis ile kıyaslama örnekleri eski avensis teki alışkanlıklarımdan dolayı

Bu araca da alıştıkça o kıyaslamaların ortadan kalkacağını düşünüyorum......
Arkadaşlar bir nokta da şu ;aracı alırken orjınal aksesuarlar içinde ön far koruma da istemiştim bayideki arkadaşım bana ön far korumanın yağmurda ve aracın yıkanmasında buhar yaptığını ve far şiddetini azalttığını söyledi o yüzden ondan vazgeçtim..Bukonudaki görüşlerinizi duymak isterim.....!
Arkadaşlar naçizane birkaç tecrübemi sizlerle paylaşmaya çalıştım umarım aydınlatıcı bilgiler olmuştur herkese kolay gelsin.
Saygılarımla.....