0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şu motora zarar hikayelerini unutalım lütfen. NEDEN ?motorun ömrü 500.000 km olsun.aracımız 250.000 km de olsun. kullanacağımız bi 250.000 km kaldı. lpg ile %10 kısalsa. 225.000 km kalmış olur. 225.000 km x 0,10 ytl kar = 22.500 ytlyani ae92 den 3 tane alınır, elde edilen kar ile. Hadi onuda geçtim motor ömrü %50 kısalsa (değil ama hesaplamak için) 125000 km kalır. 125000 km x 0,10 ytl kar = 12.500 ytl kar yapar. yine arabanızı bedavaya getirir ve üstüne para bile kalır.Sizce bu hesapta motor ömrünü kısaltmasının bir önemi varmı?Üstelik araçlarımız lpg ile oldukça iyi uyum sağlar. Eğer yılda 10.000 km'den çok yapıyorsanız şiddetle tavsiye ederim.Bunu 7 senede lpg ile 200.000 km yol yapmış biri olarak söylüyorum[/quote]biz utkuyla cok tartıstık ben lpg karsıtıydım ama benide ikna etti sonunda utku sen ne marka kullanıyorsun
LPG ye en uyumlu araç kullanıyorsun hala taktırmıyorsun Erdem. Para bol galiba Bu arada ben BRC kullanıyorum. İlk benzinde çalışıyor sonra kendisi gaza geçiyor. Yakıtı km de ortalama 0,14-0,16 lira arasında değişiyor.Otobanda yapılan yolculuklarda yakıt daha da düşecektir.[/quote] yok be hidayet ne bolu ama taktıracam nasıl brc enjektörlü araclara uygun olanından taktrdın yani mikserliden demi ya ben sıralı taktırmayı düsünüyorum bakalım istanbulda cok güzel bir gazmontajı işi yapan tanıdıgınız varsa yardımcı olun bu erdem kardesinizin corollasıda gazlı olsun
biz utkuyla cok tartıstık ben lpg karsıtıydım ama benide ikna etti sonunda utku sen ne marka kullanıyorsun[/quote]voltran mikserlisanada mikserli tavsiye ederim, arabaya sürekli benzin koyma derdinden kurtulursun, ayda 10 ytlik benzin alsan yeter mikserlide, ama sıralıda ayda 40-50 ytlyi bulabilir