0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boyle bır arabanın otomatık vıtes olmaması zaten bır problem
Bayram bey merhaba, ilk kez mi kış geçiriyorsunuz aracınız ile? Önceki sene böyle birşey olmadımı ? ben geçen kış böyle birşey hatırlamıyorum , bu kış başladı. Sabah ve akşamları ilk km .ler çileli olmaya başladı. Benimde bundan 2-3 ay önce sağ arka fren balatası değişti. Aracınızda güç kaybı gibi birşey gözlemledinizmi acaba.Bir sorum daha olacak, 2 veya 3 viteste gaza yüklendiğnizde vites kutusunun çevresinden bir rüzgar üfleme sesi alıyormusnuz.Teşekkür ederim.Görüşmek üzere.
Sanzuman yagini degistirmeyi dusundunuz mu?
Bayram Bahadir kardes, duz vitese yabanciyim. Ama tum yaglarda oldugu gibi senkromec yagi da zamanla ozelligini/viskozitesini yitiriyor.Fabrikanin onerdigi viskozitede olan, sentetik senkromec yagi denerseniz kisin boyle bir problem yasamayacaginizi tahmin ediyorum. Atilla amcaya sormak lazim.
Merhabalar tekrar, bende geçen kış bu şekilde sorun olmamıştı onun için kafam karıştı. şu an bir gariplikde 1 ve 2 viteste sıkışık trafik aracı sabit hızda sürmek çok zor gaza bassan zıpplaya zıplaya gidiyor, ayağını gazdan çekincede aynı, üstüne sabah ve akşam vites değiştirmek çok zor korkarak vites atıyorum, aslında atamıyorum, havanın sorunu tetiklediğini düşünüyorum, toyota yetkililerine sorunu aktardım ve cevap bekliyorum sizinde sorununuz olunca genel bir şikayet olabileceği geldi aklıma.. 15.000 km dede baskı değiştirdiğim için artık şanzıman baskı neresinde ise bir sorun olduğunu düşünüyorum. Tekrar görüşmek üzere..
Marka tavsiye edecek bilgim yok, ama El kitabinda yazan fabrikanin onerdigi agirlik ozelliklerini karsiliyorsa Mobil 1'in urunu tercih edilebilir.http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Other_Products/Mobil_1_Fully_Synthetic_Gear_Lube_75W-90LS.aspxShell'in de mutlaka M1 kadar iyi bir urunu vardir. Burada Pennzoil adiyla satiyorlar. Castrol de ayni sekilde.Atilla amca bu konuyu okursa biz de aydinlaniriz.