Gönderen Konu: 2009 avensis vites problemi  (Okunma sayısı 4976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
2009 avensis vites problemi
« : Mart 14, 2011, 23:26:54 »
Arkadaşlar son 2-3 aydır aracım soğukken vites geçişlerim sert ve kemikli. özellikle 5-10km hızla birinci vitese takmak için baya bi çabalıyorum. zorlamakta istemiyorum usulca 1.vitese takmak istiyorum ama bazen geçiyor bazense durmak zorunda kalıp takıyorum. Ama aracım ısındıktan sonra o sertlık gidiyor vitesler yumuşak ve rahat geçiyor.

diğer bir sorunum hareket halinde 1.vitesten 2. vitese atmak için debriyaja sonuna kadar bastığımda vitesin bulunduğu alt kısımdan vır vır diye ses geliyor, araba hızlandıkçada ses artıyor. ama bu esnada 2ye atmıyorum 1.vitese takılı şekilde debriyaja bastığımda bu ses geliyor.

sizce bu sorunlar neden kaynaklanıyor 30.000 kme bakıma daha 2500km var. bakım için servise gittiğimde başım çok ağrırmı sorun nedir sizce?
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

2009 avensis vites problemi
« : Mart 14, 2011, 23:26:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: 2009 avensis vites problemi
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2011, 09:19:46 »
Bir düşüncesi bir fikri bir bilgisi olan yok mu nu konuda?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2011, 16:34:06 »
boyle bır arabanın otomatık vıtes olmaması zaten bır problem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2011, 22:45:25 »
Bayram ben bende aynı sorunu yaşıyorum 6-7 aydır, artı 15.000 debriyaj baskı değiştirdim. garanti dışında. aracı incelemelerini bekliyorum, siz bir çözüm bulabildinizmi.
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2011, 01:24:55 »
30000 bakımdan yeni çıktım aracımda bir sorun yok şükürler olsun havaların soğukluğundan kaynaklanıyormuş öyle dediler ayrıcada baskı balatanız taş gibi iyi kullanıyorsunuz dediler.

teknik olarak bir problem yokmuş ama arka balataları yemişim değiştirmek zorunda kaldım. elektronik el freni kaynaklı dediler. rampalarda rahat olsun diye çok kullandım ayrıca arka balatalar önlere göre daha ufakmış oyüzden daha erken bitmesi normal dediler. ön balatalarda sağlıklıymış. 210 lira extra ücret verdim, 30000km bakım dahil 476.33 tl verdim...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2011, 23:28:33 »
Bayram bey merhaba, ilk kez mi kış geçiriyorsunuz aracınız ile?  Önceki sene böyle birşey olmadımı ?  ben geçen kış böyle birşey hatırlamıyorum , bu kış başladı. Sabah ve akşamları ilk km .ler çileli olmaya başladı. Benimde bundan 2-3 ay önce sağ arka fren balatası değişti. Aracınızda güç kaybı gibi birşey gözlemledinizmi acaba.Bir sorum daha olacak, 2 veya 3 viteste gaza yüklendiğnizde vites kutusunun çevresinden bir rüzgar üfleme sesi alıyormusnuz.Teşekkür ederim.Görüşmek üzere.
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2011, 23:47:39 »
boyle bır arabanın otomatık vıtes olmaması zaten bır problem
Kesinlikle katılıyorum.Otomatik vites seçeneği için 80 milyarı gözden çıkarmak delilik.Bu kasada otomatik seçeneğinin olmaması birçok markanın ekmeğine yağ sürüyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2011, 01:58:25 »
Bayram bey merhaba, ilk kez mi kış geçiriyorsunuz aracınız ile?  Önceki sene böyle birşey olmadımı ?  ben geçen kış böyle birşey hatırlamıyorum , bu kış başladı. Sabah ve akşamları ilk km .ler çileli olmaya başladı. Benimde bundan 2-3 ay önce sağ arka fren balatası değişti. Aracınızda güç kaybı gibi birşey gözlemledinizmi acaba.Bir sorum daha olacak, 2 veya 3 viteste gaza yüklendiğnizde vites kutusunun çevresinden bir rüzgar üfleme sesi alıyormusnuz.Teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

Bu 2. kışı geçen sene böyle bir sorun olmamıştı ayrıca performans kaybıda olmadı ilk aldığım günkü gibi.

ses konusunda vites yerinden değilde ön göğüsten gaza yüklendikçe garip basınçlı su sesi gibi bir ses oluşuyor...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2011, 02:01:28 »
Sanzuman yagini degistirmeyi dusundunuz mu?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2011, 02:05:11 »
Sanzuman yagini degistirmeyi dusundunuz mu?

benimde aklıma o ilk gelmişti yada senkromeç diye düşünmüştüm. şanzıman yağı 60.000km ve katlarında değişiyormuş...

AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2011, 02:10:14 »
Bayram Bahadir kardes, duz vitese yabanciyim. Ama tum yaglarda oldugu gibi senkromec yagi da zamanla ozelligini/viskozitesini yitiriyor.Fabrikanin onerdigi viskozitede olan, sentetik senkromec yagi denerseniz kisin boyle bir problem yasamayacaginizi tahmin ediyorum. Atilla amcaya sormak lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2011, 02:13:32 »
Merhabalar tekrar,

bende geçen kış bu şekilde sorun olmamıştı onun için kafam karıştı. şu an bir gariplikde 1 ve 2 viteste sıkışık trafik aracı sabit hızda sürmek çok zor gaza bassan zıpplaya zıplaya gidiyor, ayağını gazdan çekincede aynı, üstüne sabah ve akşam vites değiştirmek çok zor korkarak vites atıyorum, aslında atamıyorum, havanın sorunu tetiklediğini düşünüyorum, toyota yetkililerine sorunu aktardım ve cevap bekliyorum sizinde sorununuz olunca genel bir şikayet olabileceği geldi aklıma.. 15.000 km dede baskı değiştirdiğim için artık şanzıman baskı neresinde ise bir sorun olduğunu düşünüyorum. Tekrar görüşmek üzere..
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2011, 02:16:33 »
Bayram Bahadir kardes, duz vitese yabanciyim. Ama tum yaglarda oldugu gibi senkromec yagi da zamanla ozelligini/viskozitesini yitiriyor.Fabrikanin onerdigi viskozitede olan, sentetik senkromec yagi denerseniz kisin boyle bir problem yasamayacaginizi tahmin ediyorum. Atilla amcaya sormak lazim.

yardımlarınız için teşekkür ederim şu anda havalar biraz ısındığı için problemim yarı yarıya indi ama şimdiden önümüzdeki kışı düşünmeye başlar oldum allah bana ve araba ömürler verirse :)

dediğiniz senkromeç yağında marka model hakkında bilginiz var mı?

AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2011, 02:23:05 »
Merhabalar tekrar,

bende geçen kış bu şekilde sorun olmamıştı onun için kafam karıştı. şu an bir gariplikde 1 ve 2 viteste sıkışık trafik aracı sabit hızda sürmek çok zor gaza bassan zıpplaya zıplaya gidiyor, ayağını gazdan çekincede aynı, üstüne sabah ve akşam vites değiştirmek çok zor korkarak vites atıyorum, aslında atamıyorum, havanın sorunu tetiklediğini düşünüyorum, toyota yetkililerine sorunu aktardım ve cevap bekliyorum sizinde sorununuz olunca genel bir şikayet olabileceği geldi aklıma.. 15.000 km dede baskı değiştirdiğim için artık şanzıman baskı neresinde ise bir sorun olduğunu düşünüyorum. Tekrar görüşmek üzere..

cevabınızı alır almaz haberlerinizi bekliyorum bu konuda birlik olamk gerekiyor. 50000tl para verip araba alıyoruz daha 2.yılında debriyaj sertleşmesi ve vites geçişlerinde sorun yaşamaya başlıyoruz.

bir diğer şikayetim ise direksiyonda. artık pamuk gibi yumuşak değil belli oranda bir sertliği var. ilk 10000kmden sonra sertleşti defalarca servise götürmeme rağmen sonuç alamadım...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2011, 02:30:22 »
 Yaşadığım illedeki servise giderek bir çözüm bulamadım zaten, sizinde bulacağınızı sanmıyorum.Bende direksiyondan gelen ses var özellikle parke yolda. tıkır tıkır yıkılıyor. Ama bu vites ,şanzıman konusunu takip edeceğim. İnşallah bir çözüm önerileri gelirse sizi de bilgilendireceğim. Sizden uğraşırsanız sevinirim. 5-6 adet şanzımanı değiştirdiklerini duydum. Burda isim vermeyim ama, bunu duymak insanı dahada rahatsız ediyor. Sorunsuz sürüşler dilerim..
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2011, 02:37:16 »
Marka tavsiye edecek bilgim yok, ama El kitabinda yazan fabrikanin onerdigi agirlik ozelliklerini karsiliyorsa Mobil 1'in urunu tercih edilebilir.

http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Other_Products/Mobil_1_Fully_Synthetic_Gear_Lube_75W-90LS.aspx

Shell'in de mutlaka M1 kadar iyi bir urunu vardir. Burada Pennzoil adiyla satiyorlar. Castrol de ayni sekilde.

Atilla amca bu konuyu okursa biz de aydinlaniriz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2011, 02:41:56 »
Marka tavsiye edecek bilgim yok, ama El kitabinda yazan fabrikanin onerdigi agirlik ozelliklerini karsiliyorsa Mobil 1'in urunu tercih edilebilir.

http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Other_Products/Mobil_1_Fully_Synthetic_Gear_Lube_75W-90LS.aspx

Shell'in de mutlaka M1 kadar iyi bir urunu vardir. Burada Pennzoil adiyla satiyorlar. Castrol de ayni sekilde.

Atilla amca bu konuyu okursa biz de aydinlaniriz. :)

yardımlarınız için çok teşekkür ederim ahmet bey
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2011, 02:43:33 »
Ahmet bey bilgiler için teşekkür ederim . Bir sorum olacak araç üzerinde fabrika çıkışı sentetik yağ oluyormu , oluyorsa bizim yağlardamı sıkıntı var neden sentetik yağ koymamız gerekiyor, herkes bu sorunu yaşayacakmı. Aydınlatırsanız sevinirim.teşekkürler.
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 03, 2011, 02:45:15 »
Yardim edecek bilgim yok, dedim ya. :)
Mantik yurutmeyle kisin akiskanligini madeni yaga gore daha iyi koruyabilecek yag vites gecilerini rahatlatir diye dusundum.Yanlissa duzeltin arkadaslar. :)

Ilkay Bey,
http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil1_Synthetic_Gear_Lubricant_LS_75W-90.aspx  burada sentetik yagin ozellikleri siralanmis. Sogukta madeni yaglara gore akiskanligini daha iyi korur diyor, yuksek sicakliklarda da yag bozulmaya karsi daha direnclidir diyor.Kopurmeye karsi dayaniklidir diyor.Siraliyor ozelliklerini.

Bildigim kadariyla fabrikada konulan yaglar mineral/madeni yaglar. Sanzuman yagi da buyuk ihtimalle madenidir. Otomobil ureticileri yag sirketleriyle anlasiyor, cok ucuza, hatta bedavaya fabrika dolumlari yapiliyor. Karsiliginda fabrikanin onerdigi bir marka varsa o da o sirketin markasi oluyor. Ya da serviste satilan yag o yag sirketince araba markasi adi altinda pazarlaniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 03, 2011, 02:50:19 »
Merak ettiğim bunu toyota düşünemedi demi biz düşündük, neden std. olarak bu yağ koymuyorlar. Biz sorunun etrafındanmı dolanmış olacağız. Bunun için yazmıştım size..
2009 avensis