Gönderen Konu: AURIS FRENLEME SORUNU  (Okunma sayısı 3641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
AURIS FRENLEME SORUNU
« : Mart 14, 2011, 21:56:17 »
Merhaba,

Geçen hafta Aurıs Elegant otomatik 2011 model araç aldım. Daha önce volkswagen polo kullanıyordum. Aurıs ın frenleme mesafesi daha uzun olması beni tedirgin etti. Fren pedalı sert basışlarda frenlemeyi tam olarak kavramakta, acaba araç yeni olduğu içimi yoksa Toyota'larda hep böylemidir. Auris'lerde hangi fren sistemleri kullanılıyor?

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

AURIS FRENLEME SORUNU
« : Mart 14, 2011, 21:56:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: AURIS FRENLEME SORUNU
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2011, 20:04:52 »
Bende de 2011 auris d-4d MMT var, fren pedalının ilk 2-3 cm si boş geliyor sanırım, sanki araç yavaşlamıyormuş gibi. Bende de aynı durum var, ama bu benim aksine çok hoşuma gitti, dokununca küt diye duran fren sistemine önlem olarak yapılmış bir şey gibi duruyor. Ayrıca otomatiklerde de artık debriyaj balatası olduğu için yarım freni, bildiğimiz düz araç mantığıyla yarım debriyaj olarak algılayabilirsiniz. Sonuç olarak o boşluğun bende farkındayım ama benim hoşuma gitti =)) Arabamda henüz 300km'de şuana kadar değişmedi, yeniliğinden midir orasını da bilmiyorum.   
Kar beyazı 2011 Auris 1.4D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2011, 20:26:00 »

Nazım bey merhaba,

Konu hakkındaki yorumunuz için teşekkür ederim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2011, 20:37:50 »
hüseyin bey aracı sıfır aldıysanız haliyle balataların alışma süreci vardır,zamanla fren performansınız artar.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2011, 20:43:35 »
Bendede aynı don't panic

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2011, 22:01:47 »
Benim araç 2007 Auris Elegant düz, frene basar basmaz uçak freni gibi tutuveriyor tam aksine. Frenleri kontrol ettirin isterseniz servise garantide iken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2011, 22:07:01 »
valla benim auris'te frenlerden çok çok ama çok memnunum bugüne kadar en az 4-5 kere beni sticker olmaktan kurtardı başka bir araç olsaydı eyvah diyorum belki alışma süresidir.boşluk pek dikkatimi çekmedi
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2011, 11:34:51 »
2011 d4d kullanıyorum, benimki de aynı durumda. Panik yapılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Şu an 3000km de aracım. Nazım bey'in yorumuna katılıyorum açıkçası, benimde hoşuma gitti bu durum. =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2011, 16:00:26 »
Herkese merhaba,

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2011, 16:07:22 »
Hocam corolla'dan örnek vereceğim, umarım sorunuzu kısmen cevaplar. 2007 mmt corollada frene basınca hemen sert bir reaksiyon gösteriyordu. Fren pedalına alışana kadar herkes birkaç kez zıplatıyordu arabayı.

2010 AT corollayı aldığımızda araç hareket ettikten sonra ilk dikkat çeken nokta oydu. Pedala dokunduğumda fren sanki yok gibiydi. Frene bastıkça durma noktasını hissetmeye başladım. Biraz alıştıktan sonra güven veriyor. Biraz düşününce de durumu anladım. Klasik otomatik şanzımanlı araç freni. Freni gevşetince haraket etmeye başlayan şanzıman.

Hocam bunlara rağmen kuru yada ıslak zeminde sert frenlerle bile abs çalışmadı henüz. Ya lastikler iyi (yeni), yada frenler güçlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2011, 16:11:58 »
ben kar üzerinde test ettim, orada bile gayet başarılı bir frenleme performansı sergiledi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2011, 16:17:01 »
Otomatik ise vites düşürerek de frenlere yardım etmesi lazım, yeni modellerin fren performansı baya iyiydi 2007de test ettiğimde.

Almanların ise dokunmatik frenleri oluyor, Opelde de öyle. Dokunduğunuz an duruyor araç. Toyota'dan Opele geçtiğimde bir süre alışmam gerekmişti, o sırada herkesi torpido veya koltuk arkasına yapıştırıyordum :islik:
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2011, 01:12:28 »
Ben Auris kullanmıyorum ama çok benzer abisini kullanıyorum. Ford'dan sonra fren ve direksiyonuna alışamadım. Ara ara hala sert fren yapabiliyorum. Biraz hissiz sanırım.
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2011, 22:35:52 »
Ne tesadüf .. Aynı olay bende de oldu .. Bende test sürüşünde farkettim iyiki de farketmişim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2011, 13:42:54 »
İlk başlarda ben de baya tedirgin olmuştum fren konusunda, daha önce kullandığım grande puntonun fren mesafesi oldukça kısaydı, auriste uzun olunca biraz sıkıntı çektim. ancak zamanla alışınca aurisin fren konusunda daha kullanışlı olduğunu farkettim.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Mart 29, 2011, 18:18:58 »
arkadaşlar ve aranızdayım uzun zamandan sonra :) neyse japonlar biraz daha dünya göre aykırı düşünerek araç yapıyolar performans değilde komfor için araç üretiliyor. bende de auris var tek sorunu bana göre toyota 100 ve 100 den sonra frenlemeler de bana göre çuvallıyor. neden derseniz ani frenlemeler sanki diskler çok ısınmış ve duramama hissi veriyor insana... bunun içinde tornacıda delikli ve çizgili disk yaptırmak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #16 : Mart 29, 2011, 18:59:52 »
arkadaşlar ve aranızdayım uzun zamandan sonra :) neyse japonlar biraz daha dünya göre aykırı düşünerek araç yapıyolar performans değilde komfor için araç üretiliyor. bende de auris var tek sorunu bana göre toyota 100 ve 100 den sonra frenlemeler de bana göre çuvallıyor. neden derseniz ani frenlemeler sanki diskler çok ısınmış ve duramama hissi veriyor insana... bunun içinde tornacıda delikli ve çizgili disk yaptırmak...

Tornacıda mı ?  :blink:
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 30, 2011, 09:45:14 »
bu fren sorunu japon araçlarda kronik sanırım MAZDA 3 kullandım onunda frenleri hiç güven vermedi açık konuşmak gerekirse...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 30, 2011, 14:11:00 »
dediğim gibi yaa brembo marka fren sistemi almak ya da işinin ehli olan bir tornacı bulup bilgiyasarda diyazn ettirip cnc de yaptırmak...