Merhaba;
Öncelikle bu başlığın bana ve diğer efsane kasa sahiplerine yardımcı olmasını umut ediyorum..
Bilindiği üzere efsaneler yere yakınlığıyla biliniyor.Fakat benim gündeme getirmek istediğim ana konu farklı ve müsade ederseniz bunun üzerinde istişare yapmak istiyorum...
Aracımın arka ve ön yükseklik simetriği konusunda olumsuz düşüncelerim var.
Etrafımda gördüğüm diğer efsane kasalarda farklı duruşlar gözlemliyorum.Yani arka biraz daha yere baskılı duruyor yada ön için de aynı şeyi söyleye biliriz.
Bu farklılıklar çeşitli nedenlerden dolayı olabiliyor.
Bunlar konusunda tecrübeli ve teknik bilgisi iyi olan arkadaşlardan bilgi almak isterim.
Arabanın orjinal Aerodinamik görünümünü nasıl sağlarız.
Amortisör seçimi ve helezyonların sağlık durumunu nasıl gözlemliye biliriz.
Herkeze şimdiden hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum...
başlıkta da belirttiğiniz gibi orjinal amortisör ve orjinal yaylarla, orjinal görünüm oluşacaktır. bagaj da fazla yük olmaması lazım, eğer 60lt. gibi lpg. tankınız varsa benzin ve lpg nizi çeyrek depo dolaylarında tutup bittikce almanızı tavsiye ederim (ş.içi)
yasin bey doğru cevabı vermiş size. katılıyorm
Aracın ön ve arka aks yerden yüksekliğini helezon yaylar belirler. Bunlar yanlış yüklü kullanımlarda ya da sadece zaman içinde üzerindeki yükten dolayı deforme olurlar. Bunları yeni ve kaliteli olanlar ile değiştirmek durumu düzeltir eğer araçta başka bir geometrik sorun olmamış (kaza vs. dolayısı ile) ise.
peki marka olarak ne önerirsiniz ve yaklaşık maliyet ne tutar ??
aslında banada lazım 4 tane amortisör...ama az daha beklesin...