Gönderen Konu: D4d Sesli çalışma  (Okunma sayısı 3206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
D4d Sesli çalışma
« : Şubat 04, 2008, 17:45:50 »
Bilemiyorum belkide psikolojiktir ama bi sorup danışayım dedim.
2008 corolla D4D aracım var ve ilk aldığımda aracıma binenler aracımı benzinli sanıyorlardı, okadar sessiz çalışıyordu.
Hatta başkaların Diesel araçlarınla dalga geçiyordum Dodge kamyon gibi ses çıkartıyorlar diye  
Son zamanlarda aracım  bir diesel otomobil gibi sesli çalışmaya başladı, bunun sebebi acaba ne olabilir, fikri olan arkadaşlar yorumda bulunurlarsa sevinirim. Birde gaza basıldığında ivmelenme esnasında sanki avans vuruntusu gibi bir ses geliyor gerçi birçok diesel araçta bu böyle ama toyota D4D motorda bunun olduğunu hatırlamıyorum.
Özellikle 1000 Km kontrolünden sonra böyle oldu , aracımın şuanki Km si 8000 Km.

ilgilenip cevapta bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekürler.

2008 Corolla 1,4 d4d

Toyota Club Türkiye

D4d Sesli çalışma
« : Şubat 04, 2008, 17:45:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
D4d Sesli çalışma
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2008, 17:58:00 »
Havaların soğuması buyuk bir etki. Sıcak havada cok daha sessiz oluyor, sogukta ozellikle ilk calısma sonrası bir sure ses oluyor dizellerde.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
D4d Sesli çalışma
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2008, 19:10:33 »
eurodiesel kullandığınızı tahmin ediyorum fakat yine de sorayım dedim.eurodiesel kullanılmazsa da bir zaman sonra yapıyor bu şekilde fazla ses.öylesine de şahit oldum çünkü.yada aracı aldığınız ilk zaman daha fazla bir ses bekliyordunuz ve sessiz motorla karşılaşınca hoşunuza gitti.fakat daha sonra kulak alışınca sessizliğe,artık göze batıyor olabilir mi?
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
D4d Sesli çalışma
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2008, 23:45:26 »
öncelikle toyotanın halen jetta fsi dahil birçok benzinliden sessiz olduğunu söyleyim. arabanızın yağ değişim zamanı gelmek üzere ve daha ilk yağı değişecek, içinde mikro düzeydede olsa metal çapakları yağı bozuyor tabiki bu capaklar filtrede tutuluyor, benimki 25000 km doğru yanaşıyor ilk yağ değişiminede kadar o sesler normal ondan sonra yakıt ve ses azalıyor, ama unutmayalım ki eksi sıcaklıklarda ilk 2 dk dizel sesi mevcut sadece ilk 2dk ısınınca kesiyor,(ve piyasada vw,peugeot,ford vs den dahi en sessizi toyotadır.test edip deneyebilirsiniz.)sadece bu noktada benzinliyle dizeli ayırt edebilrisiniz toyotada,

benim aracım 2007 d-4d iş arkadaşım yeni 2008 jetta 1.6 fsi aldı benimki fark edilir derecede ondan sessiz birde ani hızlanmalarda gereksiz yüksek devir kullanmayın hızlı kullnacaksanızda en fazla 4000 devirden sonra üst vitese gecerseniz aracınzın hem daha cok ivmelendiğini hem de benzinliye göre bu işi daha sessiz becerdiğini farkedeceksiniz.....

mesala cok rampa yukarı 1 vitesle 3000 deviri gecmek yerine  2 ye cekip gaza yüklenin tay gibi atlayım sesizce ivmeleniyor.

benzinlide hızlanma prensibi bağırtarak( devirlendirip )üst vitese çıkmakla....

dizelde en yüksek torku verdiği max devirde  vites büyütmekle ivmelenmeyi max düzeyde yaparsanız aslında ara hızlanmalarda benzinliye göre daha sessiz.. dizel

dizelde toyota için 4000 deviri gecmek sadece motor bağırtma ,ne hızlanmaya  nede yakıta faydası var max 4000 devirde üst vitese gecin idaili 3000 devirdir.

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
D4d Sesli çalışma
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2008, 20:43:02 »
Havaların soğuk olamasından kaynaklanıyordur. Yazın yine sessiz motora kavuşursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
D4d Sesli çalışma
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2008, 16:28:33 »
yakıt istasyonunu değiştirip deneyin birde.