Gönderen Konu: 2011 corolla 1.6 elegant sizce nasıl?  (Okunma sayısı 50281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 corolla 1.6 elegant sizce nasıl?
« : Mart 13, 2011, 20:52:48 »
 merhaba arkadaşlar,

uzun bir aradan sonra yazıyorum.efsane kasa corollam ile vedalaştık.iki gün önce 2011 corolla 1.6 elegant test sürüşü yaptım.

geri görüş kamerası çok hoşuma gitti.6 ileri vites manuel seçeneğinde iyi olmuş.ancak biraz dar gibi geldi bana.sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.

almak istediğim corolla 1.6 elegant-benzinli,navigasyon ve xenon far olacak,siyah renk içi bej olacak ve otomatik vites olacak.

alıp kullanan tüm arkadaşlar fikir versin lütfen.

1)yakıt nasıl?
2)otomatik -manuel peformans farkı var mı?
3)otomatik mi tavsiye edersiniz?
4)LPG uygulaması halinde garanti kapsamının tamamen dışında mı kalacak?sırf garanti kapsamından çıkmasın diye taktırmamalımıyım?
5)ön konsol direksiyon vites el freni siyah olan var,bir de koltuklarla  aynı renk olan...sizce hangisi?
6)alan arkadaşlar fiyat indirimi hariç ne gibi talepleriniz oldu bayiden?

şimdiden teşekkürler.
saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla 1.6 elegant sizce nasıl?
« : Mart 13, 2011, 20:52:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla 1.6 elegant sizce nasıl?
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2011, 21:26:46 »
Öncelikle iyi bir seçim olduğunu söylemeliyim bende 3 aylık ve 2100 km de benzinli gümüş gri comfort extra bej döşeme çift renk ön panel (siyah-bej) manuel vites kullanıcısıyım araçdan her açıdan gayet memnunum özellikle direksiyonuna bayılıyorum çok şık ve fonksiyonel servisde alüminyum jant yan ve tampon koruma çıtaları kauçuk paspas bagaj havuzu kilitli bijonlar ve park sensörleri takıldı extradan jant hariç bedel ödemedim yakıtından ve performansından memnunum otomatik vites ve dizel araçları sevmiyorum ve lpg düşünmedim hayırlısı olsun kazasız belasız keyifle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2011, 20:09:06 »
Merhabalar...
1,5 aydır 1,6 elegant kullanıyorum. Çok memnunum.
Aracın performansı çok iyi, yüksek hızda yol tutuşu çok mükemmel, hissetmiyorsunuz o hızı.
Hiç korkmadan frene basabiliyorum, oto kliması süper,
İç döşeme bej rekli, araç metalik gri olduğu için aracın içine girince ferah bir hava yaratıyor.
Aracın içi oldukça geniş, alırken avensise de bindim, az bir fark var bence, aks genişliği fazla, rahat raht oturun, çelik jantları çok hoş,
şoför koltuğu yükseklik ayarı eşim sürerken çok büyük bir kolaylık sağlıyor,
far ve yağmur sensörü büyük kolaylık, geri görüş kamerası süper, park etmek çocuk oyuncağı vs. vs. hiç düşünmeden alın derim. Aractan inesim gelmiyor, uzun yolculuklar çok eğlenceli.
yakıt ise şehir içi: 7,5-8,0 litre,
şehir dışı 6,00 litre civarı,
uzun yolda ve otobanda hız sabitleyici çok büyük rahatlık.
Aracın yanından geçenler dönüp şöyle bir bakmıyor mu çok hoşuma gidiyor:-)
direksiyon ve vitesin deri kılıfı süper, direksiyon çok rahat,

Aracı alırken;
park sensörü, paspas, motor koruma, koltuk koruma, sigorta, ekstra koltuk koruma ve kapı koruma kuşakları hediyelerini aldım.
Sevgiler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2011, 11:16:05 »
teşekkür ederim bilgiler için...
siz anlatınca sabırsızlandım valla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2011, 01:19:12 »
bende de aynı araçtan var...hiç düşünme hemen al...içi hiç te dar değil kullandıkça anlayacaksın...şimdiden hayırlı olsun....aracımı park ettikten sonra dönüp bakmaya doyamıyorum :D...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2011, 11:48:53 »
bendede 1.6 elegant a/t var gayet memnunum bence hıc dusunmeden al arkadaslarınn saydıgı gıbı hersey var ve zevk verıyor ama yakıt konusunda cokta ekonomık degıl belkıde daha yenı olmasından kaynaklanıyodur!!! ben aracı 6 bın tl ındırımlı aldıgım ıcın sadece kapı yanı cıtalar ve xenon farı 130tl ındırımlı olarak aldım baska hedıye vermedıler:( ama bıde su jettalara baksana ben bakmamıstım ama ınternette resımlerını gordum cok ıyı duruyo ama 1.2 motor nasıl olur bulemıyorum corolla 1.3 bana yetmemıstı o nasıl olur bılmem 11 bı bak hem bızımde merakımızı gıdermıs olursun :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2011, 12:59:49 »
Ben de 1,6 Corolla Comfort A/T kullanıcısıyım. Ankarada kullanıyorum. Henüz şehirlerarası yol yapmadım. Şehiriçinde 9.5 Lt yakıt harcıyorum. Aracım çok oturaklı. 1300 kilo civarında, Kullanımı çok rahat, direksiyonu çok güzel. Henüz almadıysanız almanızı tavsiye ederim. Ben aracımı alırken Extra garanti, yan kapı bantları, alaşım jant ve park sensörü aldım. Ben de aracımı park ettikten sonra dönüp dönüp bakıyorum ve hoşuma gidiyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2011, 04:58:47 »
Lacivert rengine bitiyorum. Bir arabaya bir renk bu kadarmı yakışır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2011, 12:39:30 »
aynı aracın manueli var gayte memnunum iyi bir seçim yapmış oılursunıuz.
ben almadan test sürüşümde hissettıgım bir kaç sey arasında ama otomatık şanzıman da vites geçişlerinin hissedilir olması ben ce A/T MODELİNİN dezavantajları oda işin zevk kısmı oldugu için renklerin ve zevklerin nekadar tartısılır kısmına dahil olur.şimdiden hayırlı ugurlu olsun..
EDğr__

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2011, 19:43:23 »
7.5-8.0 litre yakıyor şehirde. Sadece elegant jantlarını beğenmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2011, 12:36:59 »
Bende 10 günlük 1.6 comfort var ve çok memnunum elegant kat kat güzeldir
2011 1.6 corolla comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2011, 15:03:51 »
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ve kazasız belasız sürüşler dilerim.

aracımı aldım.corolla 1.6 elegant A/t +xenon+navigasyon

genel anlamda memnunum..sürüşü keyifli.dikkatimi çeken bir kaç hususu paylaşmak isterim:

1)amortisör-süspansiyon çok sert geldi bana.lastik havalarını 1000 km için servise gittiğimde kontrol ettirdim fazlaymış 34 olarak ayarladılar.tavsiye edilen bu mu bilgisi olan var mı? ancak hala sert...çukurlar içimden geçiyor sanki...lastikler yokohoma.

2)gözlük için yer yapmışlar iyi etmişler ancak ben gözlüğü sığdıramadım :)

3)geri görüş kamerası güzel.navigasyon tavsiye ederim.sadece navigasyon olarak değil dvd izleyebilmek çok güzel.

4)yan koltuğa çanta vs koyunca emniyet kemeri için uyarı sesi geliyor.güvenlik hat safhada yani. :)

5)sürücü tarafındaki düğmeleri gece el yordamıyla buluyorsunuz.fosforlu değil.

genel olarak söyleceklerim bunlar...sizlerinde fikirlerini almak isterim..

bundan sonra cam filmi yaptırıp birde bagaj havuzu almayı düşünüyorum.aklıma gelmişken,yangın söndürme tüpünü nereye koydunuz arkadaşlar_? bagajda sürekli zıplayıp takla atıp duruyor sinirlerim bozuldu valla:)

not:navigasyon taktırdığım için orjinal teybi kutusunda duruyor.ilgilenen arkadaş olursa mesaj atsın.satılıktır.

saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 05, 2011, 19:59:35 »
Tüp cırt bantla yapışıyor herhangi bir köşeye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2011, 20:02:57 »
Hayırlı olsun ,güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2011, 20:28:28 »
aracınız hayırlı olsun, oldukça şık bir tercih yapmışsınız.
uzun vadede daha da seveceğinize eminim, bizim auris'in lastik basıncı 32, eğer isterseniz bir de 32'yi deneyin, daha iyi olacaktır bence, öte yandan süspansiyonlar da biraz sert, lastik basıncı sebebiyle değil bu hissettikleriniz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 05, 2011, 22:23:20 »
teşekkürler arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #16 : Mayıs 06, 2011, 20:23:52 »
mehmey bey
oncedlik le hayırlı ugurlu olsun aracınız kazasız belasız kullanın
bahsettıgınız sorunları bızlerde yasıyoruz.ilerleyen modellerde onlarıda halledecekeler.iyi sürüşler
EDğr__

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hasta corollacı :)
« Yanıtla #17 : Mayıs 13, 2011, 01:18:33 »
merhaba arkadaşlar,

uzun bir aradan sonra yazıyorum.efsane kasa corollam ile vedalaştık.iki gün önce 2011 corolla 1.6 elegant test sürüşü yaptım.

geri görüş kamerası çok hoşuma gitti.6 ileri vites manuel seçeneğinde iyi olmuş.ancak biraz dar gibi geldi bana.sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.

almak istediğim corolla 1.6 elegant-benzinli,navigasyon ve xenon far olacak,siyah renk içi bej olacak ve otomatik vites olacak.

alıp kullanan tüm arkadaşlar fikir versin lütfen.
BENDE  1.4 DİZEL comfort var aracımdan son derece memnunum vites sorunu cevaplanırayım düz vites kullanıcısı olarak  alıcaksan eger otomatik öneriyorum malum şehir trafiği otomatik vitesin farkı 2.200 tl .. :nija:
1)yakıt nasıl?
2)otomatik -manuel peformans farkı var mı?
3)otomatik mi tavsiye edersiniz?
4)LPG uygulaması halinde garanti kapsamının tamamen dışında mı kalacak?sırf garanti kapsamından çıkmasın diye taktırmamalımıyım?
5)ön konsol direksiyon vites el freni siyah olan var,bir de koltuklarla  aynı renk olan...sizce hangisi?
6)alan arkadaşlar fiyat indirimi hariç ne gibi talepleriniz oldu bayiden?

şimdiden teşekkürler.
saygılarımla.
-------1907--------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2011, 17:07:29 »
hayırlı olsun aracınız.... lastik havaları 32 olmalı 34 değil..kitapçığında bile yazıyor..ben o kitapçığı hatim ettim:D..ha bir de blututla  tel.nu bağla ve ses tanımlamayla rehberi yükle aracına yolda giderken tel.i eline bile alma :D...hele hele arkadaşlar araçtayken hava atıyorum :D...basıyorum bip sesinden sonra eşim diyorum hemen ara tuşuyla arıyorum çok hoş bir özellik...bende gözlüğü sığdıramadım ruhsatı koyuyorum oraya :D...ha sana bir tavsiye uzun yolda sabitleyiciye aldığında eğer rampa çok dik ise sabitlemeden çıkart çünkü araç vitesler arasında kalıyor vuruntu gibi bir şey yapıyor ..ben gaz pedalına biraz destek vererek o sorunu çözüyorum...gerisinde ise vites artırıyor indiriyor ne yaparsa yapıyor..rahatlık bu...:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 15, 2011, 14:09:12 »
hayırlı olsun aracınız.... lastik havaları 32 olmalı 34 değil..kitapçığında bile yazıyor..ben o kitapçığı hatim ettim:D..ha bir de blututla  tel.nu bağla ve ses tanımlamayla rehberi yükle aracına yolda giderken tel.i eline bile alma :D...hele hele arkadaşlar araçtayken hava atıyorum :D...basıyorum bip sesinden sonra eşim diyorum hemen ara tuşuyla arıyorum çok hoş bir özellik...bende gözlüğü sığdıramadım ruhsatı koyuyorum oraya :D...ha sana bir tavsiye uzun yolda sabitleyiciye aldığında eğer rampa çok dik ise sabitlemeden çıkart çünkü araç vitesler arasında kalıyor vuruntu gibi bir şey yapıyor ..ben gaz pedalına biraz destek vererek o sorunu çözüyorum...gerisinde ise vites artırıyor indiriyor ne yaparsa yapıyor..rahatlık bu...:D

teşekkür ederim bilgiler için.
araca navigasyon taktırdım,flyaudio marka...bu ses ile arama sistemini kullanabilir miyim? biraz detaylı neler yapmam gerektiğini anlatır mısınız?
birde cd koyuyorum mp3 için ama hep dvd özelliğinden çalıyor mp3 özelliğini kullanamadım..servisten bilemediler,flyaudioyu aradım usb girişinden mp3 çalar veya bellek ile takarsanız ordan çalar dediler ama oda çalmıyor...