Gönderen Konu: Auris 132 Hp Salı Günü Tüplü ve Öfkeli olacak:):)  (Okunma sayısı 8772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Auris 132 Hp Salı Günü Tüplü ve Öfkeli olacak:):)
« Yanıtla #40 : Mart 25, 2011, 22:01:41 »
karma yeni diyorsun dikkat et.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 25, 2011, 22:01:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 26, 2011, 20:56:38 »
25-30 kuruş yakacak olsa kimse taktırmaz bence. benzinde yakıyo nerdeyse 30 kuruş zaten...istanbul trafiği de olsa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #42 : Mart 26, 2011, 23:42:19 »
25-30 kuruş yakacak olsa kimse taktırmaz bence. benzinde yakıyo nerdeyse 30 kuruş zaten...istanbul trafiği de olsa...
aracın 1.6 ise ve istanbul daysan 40 krş tan aşağı yakmazsın yol bilgisayarına bakarak ölçüm yaparsan benzinde 25-30 krş yaktığını zannedersin.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 27, 2011, 08:09:33 »
Şuan ortalama kaç lira ya da litre yakıyorsunuz ve my10 sisteminden memnunmusunuz acaba? Hiç sıkıntı yaşadınız mı? 55 litre oluyorsa simitte çok güzel, gerçi fiyat farkı isterler birde ona:D Birde ruhsata daha sonra işletsem sıkıntı olur mu?

Sinan kardeşim hayırlı olsun LPG..
Ruhsata işletme süresi sana verilen fatura tarihinden itibaren 1 aydır. Eğer bu bir aylık süreyi geçersen yeniden proje fatura vb. bir miktar paralar ödemelisin. Ayrıca ruhsata işletmek artık zor değil. Sızdırmazlık raporu ve muayeneyi hallettikten sonra internetten trafikten randevu alıyorsun ruhsaını ve diğer evrakları bıraktıktan sonra 4-5 günde yeni ruhsatı veriyorlar.

Ayrıca ruhsata yakın zamanda işletmesen bile bence mutlaka sızdırmazlık testi yaptır. Yeride Dudullu DES sanayi sitesinde bildiğim kadarıyla.

Kolay gelsin...
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 27, 2011, 10:18:32 »
aracın 1.6 ise ve istanbul daysan 40 krş tan aşağı yakmazsın yol bilgisayarına bakarak ölçüm yaparsan benzinde 25-30 krş yaktığını zannedersin.

Abicim ne farkeder 1.6 1.4. Sakin kullandığında 1.6 daha ekonomik olur  ;) Sonuçta beygir daha yüksek ve torkta yüksek. 1.6 2500 devirde ATIYORUM 100 nm tork verirken 1.4 motor 2500 devirde 85 tork verir. Buda büyük oranda avantaj verir :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Mart 27, 2011, 10:52:58 »
ercüment bey bu forumda benimle aynı aracı kullanıp 7-8 lt benzin yakıyor deyip sonra aynı kişi ya benim aracım 10-11 lt benzin yakıyor acaba benim aracımda sorun mu var diyenleride görüyorum,acaba aracının değerini yükseltmek için mi böyle yapıyorlar,yoksa ölçüm yapmayımı bilmiyorlar?Adamın aracı 1.4 25 kuruş yakıyor diyor ve ben onu tebrik ediyorum doğru ölçüm yapıp doğru bilgi verdiği için,bir başkası aynı araçla 17-18 krş yakıyorum diyor pes yani pes.Ercüment kardeşim istanbul trafiğinde aynı model aynı bakımda aynı marka lpg kitine aynı motor gücüne sahip ben diyorum benim aracım istanbul trafiğinde 25-28 krş arası yakıyorum diyorum adam 17-18 yakıyorum diyor ya bu kadar fark olurmu,yanlış ölçüm yapıyorsun diyorum yok anlatamıyorum anlayan anlar anlamayan anlamaz kardeşim kimse aracının değerini yükseltmek için veya ölçüm doğru yapamadıkları için insanları yanlış bilgilendirmesin.Ben doğru ölçüm yapanları da takdir ediyorum dikkatini çekerim,boş beleşe bir şeyi idda etmem,bilmediğim konu hakkında da yorum yapmam bunu da bilmeni isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 27, 2011, 10:56:47 »
Peki Mustafa abi :)

Ama tekrar hatırlatıyım yazının başında Ercüment bey demişsin anlaşamadık bu konuda seninle :P :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 27, 2011, 18:28:18 »

Peki Mustafa abi sen haklısın. Yıllardır öğrenemedik nasıl hesap yapıldığını. Fulle boşalt bir daha fulle Km'ye böl, Öküz olsa yapar, biz yapamıyoruz. Peki Mustafa abi peki.
Not: İkinci Aurisim bu arada 2009'da sıfır almıştım onu satıp bunu almıştım, aynı motor, aynı şanzıman hala yakıtı hesaplıyamıyorum, kusuruma bakmayın:)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 27, 2011, 18:31:42 »
Sinan kardeşim hayırlı olsun LPG..
Ruhsata işletme süresi sana verilen fatura tarihinden itibaren 1 aydır. Eğer bu bir aylık süreyi geçersen yeniden proje fatura vb. bir miktar paralar ödemelisin. Ayrıca ruhsata işletmek artık zor değil. Sızdırmazlık raporu ve muayeneyi hallettikten sonra internetten trafikten randevu alıyorsun ruhsaını ve diğer evrakları bıraktıktan sonra 4-5 günde yeni ruhsatı veriyorlar.

Ayrıca ruhsata yakın zamanda işletmesen bile bence mutlaka sızdırmazlık testi yaptır. Yeride Dudullu DES sanayi sitesinde bildiğim kadarıyla.

Kolay gelsin...

Cumhur Abi teşekkür ederim, şuan için LPG taktırdığım için memnunum, vakit bulur bulmazda muayeneyi yaptıracağım. Ruhsatı nereden değiştirmem gerekiyor? Alırken Bakırköyden almıştım ruhsatı, yine bakırköyden mi olması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #49 : Mart 27, 2011, 18:56:41 »
öncelikle hayırlı olsun  Sinan Bey..Ben de 2010 model verso aracım için baya bi araştırma yapmıştım..garanti konusunda afyon toyota bayi  ile görüştüğümde lpg  taktırıldığında motorla beraber soğutma ile ilgili sistemlerinde (pek anlam veremedim ama) garanti dışı kalacağını söyledi..Bende teleflex ankara bayisine yetkili servisle aramda geçen konuşmayı anlattığımda "bakımları yetkili servislerde yaptırdığınızda sizi garanti dışı bırakamazlar" dedi..bu durumu iyice araştırdıktan sonra sanırım bende taktıracağım..tekrar hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mart 27, 2011, 18:59:30 »
Motor kısmı garanti dışında kalıyor araştırmanıza gerek yok:( Fakat eğer yetkili servis motorda oluşacak hasar lpgden dolayı olur der ve bunu servis raporunda belirtirse, BRC 100bin km ve 2 yıl içinde ise bu hasarınızı karşılıyormuş muş  muş:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Mart 27, 2011, 19:06:28 »
stepneniz ince lastik miydi yoksa normal ebatlarda mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mart 27, 2011, 21:15:20 »
Normal ebatlardaydı. Sizinki ince lastik mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Mart 28, 2011, 17:21:42 »
evet ince lastiklerden..lpg firmasıyla görüştüğümde bunun sorun olmayacağını stepnenin olduğu yere takabileceklerini söylediler..herhalde hacmi biraz küçük olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #54 : Mart 28, 2011, 23:37:36 »
LPG ne kadar yaktığını anlamak çokta zor değil. Bu aracın şehir içi benzin tüketimi 8.5 lt.
LPG ile biraz fazla yakar hadi diyelim ki oda 10 lt yaktı.

LPG lt 2.26 x 10 = 22.60 TL / 100 : 0.22.6 kuruş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 29, 2011, 18:06:38 »
Evet bugün ruhsatada işlettim. Ruhsatta benzin ve lpg ile çalışır yazısını görünce insan ne kadar mutlu oluyor, anlatamam. Sabah başlayıp öglen ruhsatı aldım, muamelecimi olsam ne:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 29, 2011, 18:39:43 »
Evet bugün ruhsatada işlettim. Ruhsatta benzin ve lpg ile çalışır yazısını görünce insan ne kadar mutlu oluyor, anlatamam. Sabah başlayıp öglen ruhsatı aldım, muamelecimi olsam ne:D

hayırlı olsun sn sinan, iyi günlerde kullanın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mart 29, 2011, 18:43:35 »
Teşekkürler Muhammet abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 29, 2011, 18:48:54 »
Teşekkürler Muhammet abi

ruhsat işletmesini aracın bağlı bulunduğu trafiğe giderek mi hallettin? maliyeti ne kadara çıktı?... bu arada aurislerin fiyatlarını iyice uçurmuşlar... internette araç zor alınır, bu hafta pazara gideceğim bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mart 29, 2011, 19:15:45 »
Pazarda da fiyatlar çok farklı olmaz abi en fazla 2 lira ucuz olur. sızdırmazlık:25, ek-1:15, muayene: 136, ruhsat: 2yaprakta mecburen değişti 117 lira normalde lpg'de tek yaprak değişiyor. Benim aracı satın alırken Bakırköy emniyet yanlışlık yapmış fazladan 50-60 lira verdik.
İkametim Bakırköy'e, plaka Maltepe'ye bağlı. Ben Beykoz'da ruhsatı çıkarttım :):)