Gönderen Konu: Yetkili Servis Kaporta İşlemleri ve Debriyaj Seti  (Okunma sayısı 3876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
Yetkili Servis Kaporta İşlemleri ve Debriyaj Seti
« : Mart 12, 2011, 23:15:11 »
Bugün TOYOTA Dumankaya plazaya gittik Eniştem  ve ben Auris 'indeki bazı vuruklar ve ufak tefek göçükler sıyırmalar,boya kalkmaları için  expetiz yapıldı ve Ön tampon sökümü  çiziklerin giderilmesi+komple tampon boyanması için,sağ ön çamurluktaki hafif göçük için + o parçanın komple boyanması,arka tampon ufak çizik giderme işlemi ve parçanın komple boyanması,sol arka çamurluktaki göçük giderilmesi+parçanın boyanması,sol arka ve sağ arka kapının ufak işlemleri +  komple boyanması + iç detaylı temizlik ve pasta cila (kaporta işlemleri sonrası olduğu için uygunmuş 300 tl) yani pasta-cila dahil  1.600 tl bir fiyat çıkardılar %5 indirim yapıyorlardıbizim ısrarımız ve bir üst yetkili kişi ile görüşerek %10 indirim yaptılar.

Araç bu işlemler için 1 hafta serviste kalacak  ve bu sırada da kampanya dahilinde ücretsiz olarak  yeni gelişmiş debriyaj seti takılacak daha verimli olması açısındanmış  yani eski 10.000 kmdeki debriyaj seti boşa çıkacak [:)]

Bu işten alayan ve daha önceleri yetkili serviste fln yaptıranların fiyat hakkında yorumlarını bekliyorum şuanda kararsız kaldık yaptırmak ve yaptırmamak arasında ama yaptırınca  sıfır gibi olacak  uzun bir sürede  aracı değiştirmeyip  kullanmayı düşünüyor  komple baskı balata bu 10.000 km öncesi değişmişti  sürekli servis bakımlı ve periyodik bakımları hiç aksatılmamış bir araç  biraz mantıklı geliyor ama fiyat konusu biraz  fazla galiba???

(Debriyaj seti 10.00 km dedir tertemiz orjinal  toyota parçasıdır Yetkili serviste  bu yaz değiştirilmişti yenisi takıldığı için boşa çıkmıştır  ilgilenenler özelden ulaşabilir...)

Resim temsilidir!!!
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Toyota Club Türkiye

Yetkili Servis Kaporta İşlemleri ve Debriyaj Seti
« : Mart 12, 2011, 23:15:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Yetkili Servis Kaporta İşlemleri ve Debriyaj Seti
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2011, 00:24:44 »
Bu debriyaj seti niye değişiyor? Benim bu duyduğum 3. değişen. Araç kaç model ve bir açıklama yaptılarmı? Multimodemu, düz vites mi acaba?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2011, 00:36:36 »
Bu debriyaj seti niye değişiyor? Benim bu duyduğum 3. değişen. Araç kaç model ve bir açıklama yaptılarmı? Multimodemu, düz vites mi acaba?
Araç 2007 model MMT şanzıman ve 70.000 km de bende merak ettim ve bu soruyu sordum aceba bir sıkıntı oluştuda bize  çaktırmadan bizim bilgimiz dahilinde çözüyorlar fln diye ama birçok aracın ki değişmiş orada çalışan diğer temsilcilerden öğrendiğim kadarıyla...

Değişme sebebi ise  Daha gelişmiş bir debriyaj seti takılarak bu geri kaydırma ve  geç tepkiyi aza indirmek içinmiş bakalım aracı salı günü bırakacağız değiştikten sonraki halini burada paylaşırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2011, 00:39:03 »
Benim açmış olduğum şu başlık incelendiğinde fiyatların oldukça uygun olduğunu görülecektir :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=13277.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2011, 00:40:53 »
Benim aracımda M/M birkaç kişiden daha duydum, servisi arayıp sormak lazım. Ama duyduğum araçlar da genelde 2007 model di, acaba model yılı ile bir alakası var mı? Acaba bu M/M şikayetlerinden sonra bir iyileştirme filan mı yapıldı?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2011, 00:54:43 »
2007 model multimode aurislerde iyileştirme kampanyası dedikleri bir kampanyayla şanzımanı değiştiriyorlar, toplam 1070TL tutarında malzeme ücretsiz olarak değişiyor, bu kampanya hakkı silinebilecek veya zaman aşımına uğrayacak birşey değil, o yüzden bence aracın debriyaj balatası bitmeye yaklaştığı zaman götürüp kampanya işlemini uygulatmak istediğinizi söyleyin.
şöyle bir de konu açmıştım bu olayla ilgili:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=30167.0

kaporta işine gelince:
Autoking'den de bir fiyat alın derim, eminim çok daha ucuza halledebilirler kaporta işlerini, üstelik ufak göçük, ezik gibi hasarlarda araç boyanmıyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2011, 00:57:40 »
Benim açmış olduğum şu başlık incelendiğinde fiyatların oldukça uygun olduğunu görülecektir :)
:) &10 indirim  mevcut  yani bir 300 tl gibi oluyor.
İstek üzerine  satılırken  sorun çıkarmasın diye  öncesinde ve sonrasında Expertz raporu+Fotoğraf verilecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2011, 01:03:56 »

kaporta işine gelince:
Autoking'den de bir fiyat alın derim, eminim çok daha ucuza halledebilirler kaporta işlerini, üstelik ufak göçük, ezik gibi hasarlarda araç boyanmıyor...
2007 model multimode aurislerde iyileştirme kampanyası dedikleri bir kampanyayla şanzımanı değiştiriyorlar, toplam 1070TL tutarında malzeme ücretsiz olarak değişiyor, bu kampanya hakkı silinebilecek veya zaman aşımına uğrayacak birşey değil, o yüzden bence aracın debriyaj balatası bitmeye yaklaştığı zaman götürüp kampanya işlemini uygulatmak istediğinizi söyleyin.
şöyle bir de konu açmıştım bu olayla ilgili:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=30167.0
Aslında kasko şirketi ile görüştük oda orayı  öne sürdü kaskodan  birkaç yerini yaptırabiliriz fln dedi belgeler fln verildi herşey tmm yılbaşıdanda yoğunuz biz sana dönelim dediler en kısa süre içerisinde  halaa dönmediler  + tanıdığımız  diğer firması ile  ticaret yapmaktayız babamında çok  yakından tanığı ve bizim burada  komşumuz  bir iki kere hatırlattık unutmuştur fln diye tmm kusura bakmayın fln dedi yine aradan 6 ay geçti halaa arıyacak lanet olsun dedik bir daha işin düşer de  görüşüz dedik  eledik zaten Autoking için bazıları kötü yorumda bulunuyor bazıları iyi yorumda bulunuyor bizde  vazgeçtik oradan yetkili servis tuzluda olsa garantili ve hiçbir sıkıntı olmadan halledelim dedik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2011, 01:04:56 »
Linki yazmayı unutmuşum, mesajı güncelledim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2011, 01:10:59 »
Benim aracımda M/M birkaç kişiden daha duydum, servisi arayıp sormak lazım. Ama duyduğum araçlar da genelde 2007 model di, acaba model yılı ile bir alakası var mı? Acaba bu M/M şikayetlerinden sonra bir iyileştirme filan mı yapıldı?
Tam olarak bilemiyorum pek detaya girmedim   ve onay verdik değişsin diye  herhalde güncelleştirme gibi durum söz konusu  tek dediği gelişmiş olduğu yani bir iyileştirme söz konusu MMt şanzumanın ömrünü uzatmak için yapılan bir uygulama buda ileride garanti dahilindeki araçların sorun çıkartmasını önlemek için yapılıyor gibime geliyor yoksa toyota  bu kadar masrafa boşu boşuna girmez .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2011, 01:16:24 »

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=13277.0
Bu fiyat listesi müşteriyle dalga geçmek gibi birşey olur :)
Çok abartı bir işçilik vs. söz konusu adam aklına ne gelirse yazmış resmen  şu 60 olsun şu 140 olur kafadan sallama fiyatlar  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2011, 01:21:01 »
Bu fiyat listesi müşteriyle dalga geçmek gibi birşey olur :)
Çok abartı bir işçilik vs. söz konusu adam aklına ne gelirse yazmış resmen  şu 60 olsun şu 140 olur kafadan sallama fiyatlar  :)

sökme takma ücretleri beni benden alıyor zaten.
tamponum değişti geçenlerde, 50tl: tampon sökme takma+ 70tl park sensörü sökme takma= 120 tl sökme takma parası.
toplasan yarım saatini almamıştır bu işlem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2011, 01:24:50 »
sökme takma ücretleri beni benden alıyor zaten.
tamponum değişti geçenlerde, 50tl: tampon sökme takma+ 70tl park sensörü sökme takma= 120 tl sökme takma parası.
toplasan yarım saatini almamıştır bu işlem...
Zaten her parça için değilde toplu bir işçilik alsalar belki daha fazla kişi yetkili servisi tercih eder ama bunların umrunda değil nasıl olsa kazanıyoruz diyorlar  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 13, 2011, 01:36:25 »
Zaten her parça için değilde toplu bir işçilik alsalar belki daha fazla kişi yetkili servisi tercih eder ama bunların umrunda değil nasıl olsa kazanıyoruz diyorlar  :)

çoğu hasar kaskodan karşılanıyor düşüncesiyle bence bu kadar yüksek işçilik tutarları veriliyor.
aynı şekilde kaporta parçalarının eskiye nazaran çok daha ufak hasarlarda değiştirilmesi gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2011, 18:10:44 »
(Debriyaj seti 10.00 km dedir tertemiz orjinal  toyota parçasıdır Yetkili serviste  bu yaz değiştirilmişti yenisi takıldığı için boşa çıkmıştır  ilgilenenler özelden ulaşabilir...)
Eğer ki kampanya kapsamında parça değiştiriyorlarsa garantiden değiştiriyorlardır. Bildiğim kadarıyla garantiden değiştirilen parçaların çıkanlarını geri iade etmiyorlar.
 Bu arada Auto King'i hiç tavsiye etmem. Çevremdeki kimse de memnun değil. Bir kez giden tekrar gitmiyor. İşi çok basite alıyorlar. Çok hızlılar ancak çok kötü işçilik çıkarıyorlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 14, 2011, 22:41:41 »
Eğer ki kampanya kapsamında parça değiştiriyorlarsa garantiden değiştiriyorlardır. Bildiğim kadarıyla garantiden değiştirilen parçaların çıkanlarını geri iade etmiyorlar.
 Bu arada Auto King'i hiç tavsiye etmem. Çevremdeki kimse de memnun değil. Bir kez giden tekrar gitmiyor. İşi çok basite alıyorlar. Çok hızlılar ancak çok kötü işçilik çıkarıyorlar...
Geri iade ediyorlar diye biliyorum çünkü eskisi ile değişim fln demedi isterseniz kampanya dahilinde  yeni bir debriyaj seti takıyoruz fln dedi  eğer öyleyse  ve süresiz kampanya ise  biraz daha kullanılır değişme aşamasında kampanyadan yenisi ile değiştirilir.