Gönderen Konu: eski plaka sahibinden kalma ogs kaçak geçiş  (Okunma sayısı 6336 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
eski plaka sahibinden kalma ogs kaçak geçiş
« : Mart 11, 2011, 11:26:58 »
2009 Tarihinde sıfır aracımı aldığımda hoşumuza giden eski plakalardan bir tanesi ni secip plaka işlemlerini öyle yaptırmıştım.Ama bugün gıb.gov.tr deki tahsilat sorgulamalarına baktığımda 25.08 kr bir ödemenin 2004 olan 17/09/2004 00:57 saatli İstanbul-Ankara Otoyolu Akyazı OGS 2,27 tl asıl  25,00 tl cezas ı kaydi olarak yatırıldığı gözüküyor.Anladığım kadarıyla son torba yasasından böyle yapıldığını sanıyorum .Benim anlamadığım şimdiye kadar bu cezayı eski sahibine nasıl ödetemedikleri ayrıca yeni araca verilen bu plaka cezasının ilişik kesilirken borcu yoktur yazısı nasıl alındığı  fikiri olan varsa paylaşırsa sevinirim. !!!

Toyota Club Türkiye

eski plaka sahibinden kalma ogs kaçak geçiş
« : Mart 11, 2011, 11:26:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: eski plaka sahibinden kalma ogs kaçak geçiş
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2011, 21:28:52 »
valla çok problemli bi durum. bildiğim kadarıyla bugünün teknolojisinde çaresini bulamadılar hala malesef....
çok komik dimi....? aynısı benim eski bi aracımda vardı.....
borcu şöyle halloluyo...: aracı 2004 te tescil ettirdim... ceza 2002 den geliyor...ben dedim ki bu ceza benim değil.... doğru dediler temiz kağıdı verdiler ama plakadan silemiyor kimse.....:( ,   dolayısıyla kim o plakaya araç kaydı yaptırırsa bu ceza ile yaşamayı öğreniyor....
KOMİK HEMDE ÇOK KOMİK.....:(  gülermisin ağlarmısın....
muhtemelen sizinki de aynı.....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2011, 21:31:02 »
ben alıştım artık böyle aksaklıklara...
ama geçen baya bir aramama rağmen internet üzerinden trafik cezası sorgulama kısmını bulamadım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2011, 21:40:07 »
benzer olayı çeşme otoyolu için yaşadım. 9.00 tl. borç. üşenmedim narlıdere çıkışındaki merkeze gittim. kart satan delikanlı bilgisayardan bakarak cezanın beyaz hyundai ye ait olduğunu söyledi. istanbulua mail attı cezanın kaldırılması için ama şans hatlarda aksaklık olduğundan sildiremedi bana ceza zaptıyla dilekçeyi postalamamı söyledi.beceremessem ertesi gün uğramamı ve kendisinin halledeceğini söyledi. ceza 2003 den 2010 kadar 9.00 tl olmuş. en azından bi rakı parası olsun bakarız çaresine dedim uğraşmadım. şimdi o miktardaki cezalar torba yasayla affoldu. yani rakı fiyatına ulaşamayacak benim ceza.
takma kafana bitti o iş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2011, 13:43:24 »
benzer olayı çeşme otoyolu için yaşadım. 9.00 tl. borç. üşenmedim narlıdere çıkışındaki merkeze gittim. kart satan delikanlı bilgisayardan bakarak cezanın beyaz hyundai ye ait olduğunu söyledi. istanbulua mail attı cezanın kaldırılması için ama şans hatlarda aksaklık olduğundan sildiremedi bana ceza zaptıyla dilekçeyi postalamamı söyledi.beceremessem ertesi gün uğramamı ve kendisinin halledeceğini söyledi. ceza 2003 den 2010 kadar 9.00 tl olmuş. en azından bi rakı parası olsun bakarız çaresine dedim uğraşmadım. şimdi o miktardaki cezalar torba yasayla affoldu. yani rakı fiyatına ulaşamayacak benim ceza.
takma kafana bitti o iş.

kafaya takmıyorsun  ama sistemin bu kadar kötü oluşu bugünkü teknolojik gelişmede de bile çok komik.

valla çok problemli bi durum. bildiğim kadarıyla bugünün teknolojisinde çaresini bulamadılar hala malesef....
çok komik dimi....? aynısı benim eski bi aracımda vardı.....
borcu şöyle halloluyo...: aracı 2004 te tescil ettirdim... ceza 2002 den geliyor...ben dedim ki bu ceza benim değil.... doğru dediler temiz kağıdı verdiler ama plakadan silemiyor kimse.....:( ,   dolayısıyla kim o plakaya araç kaydı yaptırırsa bu ceza ile yaşamayı öğreniyor....
KOMİK HEMDE ÇOK KOMİK.....:(  gülermisin ağlarmısın....
muhtemelen sizinki de aynı.....

+1 evet aynen traji komik bir hal .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2011, 13:51:57 »
Aynı durum benim başıma da geldi iki yıl önce ve tek kuruş ödemeden düzelttirdim. 2007 Kasım ayında alıdığım plakanın, yaklaşık 6-7 ay sonra ikametgah adresime 2006-2007 Şubat arası OGS-KGS kaçak geçiş cezaları geldi. Ruhsatın fotokopisini ve hatırladığım kadarı ile ek olarak bir dilekçe ile karayolları şubesine götürmeniz gerekiyor. Cihan Bey'in dediği gibi plakadan silinmiyor ama bildiğim kadarı ile aracı satarken/elden çıkartırken zaten size ait olmadığı da ceza tarihlerinin aracı tescil ettirdiğiniz tarihten önce olduğu için sorun çıkarmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2011, 00:49:34 »
yeni çıkan vergi affında silinmiş olması lazım benimde vardı eski tarihlerden kalma ogs kgs merkezini arayıp sordum nasıl çözebilirim diye plakayı söyledim ve afftan dolayı silindiğini söylediler :blink:
;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2011, 11:46:44 »
değerli dostum aynı olayı bende yaşadım bunun tora yasası ile alakası yok.yapacağın iş çok basit hiç uyğraşmana gerek oyk ama mutlaka yapmalısın

http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx

bu linkten sorgulamanı yap satış sözleşmesi ve ruhsatın tofokopisni ister faksla gönder istersen maille göndermek için tarat,maille göndermek için ogs@kgm.gov.tr adresine göndermen yetelri hemen akabince silindiğine dair cevap veriyorlar ben yaşadım yaptım ve hallettim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2011, 12:20:00 »
değerli dostum aynı olayı bende yaşadım bunun tora yasası ile alakası yok.yapacağın iş çok basit hiç uyğraşmana gerek oyk ama mutlaka yapmalısın

http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx

bu linkten sorgulamanı yap satış sözleşmesi ve ruhsatın tofokopisni ister faksla gönder istersen maille göndermek için tarat,maille göndermek için ogs@kgm.gov.tr adresine göndermen yetelri hemen akabince silindiğine dair cevap veriyorlar ben yaşadım yaptım ve hallettim:)

teşekkür. evet yönlendirdiğiniz sayfada plaka sorgulaması yaptım borcu yoktur çıkıyor herhade af dan dolayı silinmiş.