Gönderen Konu: 1999 Avensis Merkezi Kilit Sorunu  (Okunma sayısı 2675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
1999 Avensis Merkezi Kilit Sorunu
« : Ocak 31, 2008, 14:59:33 »
Arkadaşlar, merkezi kilit sorunu yaşıyorum.
ANAHTAR ÜZERİNDEN AÇMA KAPAMA YAPAMIYORUM. SADECE SÜRÜCÜ KAPISI KAPANIYOR DİĞER KAPILARI ELLE KİTLİYORUM. ANAHTAR İLE AÇARKEN TÜM KAPILAR AÇILIYOR. SÜRÜCÜ KAPISIN KUMANDASINDAN SADECE KAPILARI AÇIYOR. KİTLEME YAPAMIYORUM.
Daha tamirciye gidemedim, nereye yaptırabilirim, tahmini olarak masrafı ne kadara çıkacak. Bu konular hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevineceğim.

Teşekkürler
Sinan Kantaş
sinankantas@gmail.com

Toyota Club Türkiye

1999 Avensis Merkezi Kilit Sorunu
« : Ocak 31, 2008, 14:59:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
1999 Avensis Merkezi Kilit Sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2008, 17:51:35 »
Benim Corolla'da öyle bir sorun olmuş, sürücü kapısındaki kilidin elektrodlarındaki oksidasyonu Philips'in yağlı kontak spreyi ile temizleyince düzelmişti. Bi ihtimal sizinki de aynı olabilir. Önce kapı içi kaplamasını sökün. Sonra kilit yuvasına arkadan ulaşıp yerinden çıkartın. Arkasına bağlı olan soketi (Avensis'te de Corolla'daki gibi olduğunu umuyorum) çıkartıp bir tel ile kısa devre yapın. Merkezi sistem çalıştıysa kilit göbeğinin içine bahsettiğim yağlı kontak çözücüden sıkın. Eğer kısa devre ile de çalışmadıysa kablolarda bir temassızlık veya kopukluk olabilir, veya kilit sisteminde başka bir arıza olabilir. Konu hakkında Toyota servislerine de giedebileceğiniz gibi, oto elektrikçilere de danışabilirsiniz.

Kazasız, belasız günler dilerim.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
1999 Avensis Merkezi Kilit Sorunu
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2008, 12:51:24 »
Merkezi kilit beyni arıza yapmış 600 ytl civarı bir rakam konuşuluyor,
Tamir edildi fakat anahtarla açıyorum, kumandadan kitleyebiliyorum.
Teşekkürler