Arkadaşlar, merkezi kilit sorunu yaşıyorum.
ANAHTAR ÜZERİNDEN AÇMA KAPAMA YAPAMIYORUM. SADECE SÜRÜCÜ KAPISI KAPANIYOR DİĞER KAPILARI ELLE KİTLİYORUM. ANAHTAR İLE AÇARKEN TÜM KAPILAR AÇILIYOR. SÜRÜCÜ KAPISIN KUMANDASINDAN SADECE KAPILARI AÇIYOR. KİTLEME YAPAMIYORUM.
Daha tamirciye gidemedim, nereye yaptırabilirim, tahmini olarak masrafı ne kadara çıkacak. Bu konular hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevineceğim.
Teşekkürler
Sinan Kantaş
sinankantas@gmail.com
Benim Corolla'da öyle bir sorun olmuş, sürücü kapısındaki kilidin elektrodlarındaki oksidasyonu Philips'in yağlı kontak spreyi ile temizleyince düzelmişti. Bi ihtimal sizinki de aynı olabilir. Önce kapı içi kaplamasını sökün. Sonra kilit yuvasına arkadan ulaşıp yerinden çıkartın. Arkasına bağlı olan soketi (Avensis'te de Corolla'daki gibi olduğunu umuyorum) çıkartıp bir tel ile kısa devre yapın. Merkezi sistem çalıştıysa kilit göbeğinin içine bahsettiğim yağlı kontak çözücüden sıkın. Eğer kısa devre ile de çalışmadıysa kablolarda bir temassızlık veya kopukluk olabilir, veya kilit sisteminde başka bir arıza olabilir. Konu hakkında Toyota servislerine de giedebileceğiniz gibi, oto elektrikçilere de danışabilirsiniz.
Kazasız, belasız günler dilerim.
Merkezi kilit beyni arıza yapmış 600 ytl civarı bir rakam konuşuluyor,
Tamir edildi fakat anahtarla açıyorum, kumandadan kitleyebiliyorum.
Teşekkürler