bundan yıllar yıllar önceydi babam annem çalışıyorlardı.. ilk arabaları murat 124 imiş, benide onunla taşırmışlar ve çok yolda kalmışlar. benim aklım erdi ereli babam hep araba değiştirmiştir. mesela renault 9 11 12 serçe fln fln .. bunlar arasında çok araba değiştirdi..
mesela toros u hatırlıyorum arabada yolda giderken zıplıyoduk içinde. bukadar odunsu bir araç görmemiştim.
tabi serçemiz var ve az gezmedik. binlerce km sonunda 100 bin i devirmişti araba. ama conta yaktı, aks lar rodlar marş değişti, radyatör tıkandı, sabah çalışmazdı sürekli biyerlerden ekstra ses gelirdi.
e babam zamanında bir flash almıştı sonrada ev için sattı.. tadıda damağında kaldı heraldeki daha 5 yaşında kırmızı flash aldı getirdi.
işte o kırmızılıya tam 16 yıl bindik. 1 kere olsun bırakmadı yolda. babam yağ değiştirmeyi bilmezdi, bayırları son gaz çıkardı ama yinede motorda yağ bitinceye kadar yatak sarmamıştı
dile kolay 16 yıl boyunca tek arabaya bindik biz. ardından birgün banka kredisi ile rahatlıkla araba alabileceğini öğrendi ve hayatımız değişti

ilk hedefi toyotaydı. 98 gli modelini aradı ama flash üstüne 10 tl istediler. aradı bulamadı, dahada borç altına girdi ve opel astra elegance aldı.
demekki artık bir yere geldiki sattı flash ı . akacak kan damarda durmazmış.
o opeli çekmiyo diye takas edip tekrar araba aradı. buseferde toyota 2002 e11 buldu. önce manifolttan fln şikayet etsekte araba hakkaten taş gibiydi. özellikle sabah çalışmasına hastaydım.
renault (çu) adam arabadan anlamak zorunda. bende öğrendim malesef. halbuki araba dediğin sorunsuz götürüp getirir insanı. bizde öyle değildi işte. flash özel ilgi isteyen bir arabaydı.
mesela sabahları çalıştıracaksam önce 1000 devirde az tutardım, sonra 2000 de ısıtırdım giderdim fln. ama toyota bütün o başlangıcı kendisi otomatik yapardı.
dı lı geçmiş zaman oldu çünkü babam buseferde kırmızı opel astra aldı. tabiki takas ile ....

şimdi üzüldüm işte. toyota saat gibi arabaydı ve hakkaten 200 bin den fazla yol yapmasına rağmen çalışmayan yeri yoktu. tek eksiği konfor. içerde uğuldama sesi insanı bezdirsede , nekadar basitte dursa ş.içi 60 70 de 5. vitesle 5 litre benzin ortalama tutturmak her arabanın harcı değil.
mekaniğine hasta olduğum bir araba olarak kaldı toyota. şimdi bende okulu bitiriyorum imkan olurda toyota alabilirsem d4d denemek istiyorum.. aklımda yer etti bikere..
tamamen deşarj meselesi, yorum yapmanız gerekmez. forumun hala takipçisiyim , iyi forumlar