arkadaslar 80.000 km bakımında nelerın degıstıgını bılıyormusunuz??agır bakım olarak gecıtıgnı bılıyorum fakat hangı parcaların degısecegını bılen varsa paylasabılırmı? bujılerın degısecegını bılıyorum sadece
toyota da 40000 de bir ağır bakımdır. Hakkı abinin yazdıklarına şanzıman yağını da ekleyelim.
Oktay'ın dediği gibi manuellerde şanzıman yağı değişiyor İhsan

.
tesekkur ederım sagolun.debrıyaj yagını balatayla beraber dısarda degıstırmıstım.acaba yıne orjınal yedek parca alıp dısarda kendımmı halletsem ya :S 80000 oldu araba servıs saglam para alıyor
Kullanıcı el kitabında nelerin değişeceği nelerin kontrol edileceği vs hepsi yazıyor.Belki burada atlama yapılabilir ama hepsini oradan görebilirsin.
Kullanıcı el kitabında nelerin değişeceği nelerin kontrol edileceği vs hepsi yazıyor.Belki burada atlama yapılabilir ama hepsini oradan görebilirsin. 
eyvallah sagolasın. servıste yaptırmam heralde :S
eyvallah sagolasın. servıste yaptırmam heralde :S
Dışarıda işçiliğine güvendiğin veya kendi el becerine güvenin varsa parçaları alıp bakımı yapman işçilikten çok fark ettirecektir. Yoksa serviste çok güzel şey yapıyolar ıııı can yakıyorlar.
Ne kadar fiyat çıkardılar İhsan abicim..?
Ne kadar fiyat çıkardılar İhsan abicim..?
bana kabataslak soylenıler 600-700 cıvarı.bana komık geldı bu fıyat ben debrıyaj balatasını dısarıda degıstırdım servısın cektıgı fıyat 1100 tl , mal ettıgım fıyat 380 tl yag dahıl. aısın marka bulamadıgım ıcın valeo taktım ve basarılı buluyorum.
Yağı satmazlar dışarı sanırım. Sen ona denk gelen yağı temin edip, toyotacı ustaya değiştirt bence İhsan.
Motor yağı konusuna yazan Atilla Amcadan, Ahmet Özkök Abi'den destek alabilirsin.
ben iki ay önce yaptırdım ağır bakım 530 lira tuttu serviste.çok güzel oldu ama araba sıfır ayarına geldi.serviste yaptırmanı öneririm.dışarıda yan sanayi kullanan çok.yan sanayi hava filtresi bile motorun sesini değiştiriyore.en iyisi servis
ben iki ay önce yaptırdım ağır bakım 530 lira tuttu serviste.çok güzel oldu ama araba sıfır ayarına geldi.serviste yaptırmanı öneririm.dışarıda yan sanayi kullanan çok.yan sanayi hava filtresi bile motorun sesini değiştiriyore.en iyisi servis
Bakımınız hayırlı olsun. Parçaları orjinal kullanıp, işinin ehli bir usta ile aynı ayarları bulabilirsiniz. Parça bulmak kolay. Servislerden temin edilebiliyor.
Usta işi biraz sakat. Burada toyota servisten ayrılıp, kendi işini kuran bir ustam var. Saolsun servisten eksik bırakmıyor.
Yakıt filtresini de unutmamak lazım.Benim bildiğim corollalar 5w30 yağ kullanıyor(katalog bilgisi) Ama ben 10w40 kullanıyorum.(castrol yarı sentetik) Bu arada antepteki ustam şanzıman yağı olarak gulf marka 75w80 yağ koydu, artık vites geçişleride kolaylaştı.Tabi bu arada debriyaj baskı balata da aşındıysa değiştirmek lazım, 80000 bakımda değişmesi gerekebilir.
Saygılar...