Gönderen Konu: bakar mısınız verasetle ruhsat değişti kasko?  (Okunma sayısı 2155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 7 kere teşekkür etti
kusura bakmayın konuyu nereye açacağımı bilemedim.
nisan 2010 tarihinde 0km babam adına ruhsatlı aracı aldık.aynı anda 1200tl ye full kasko yaptırdık,kredi kartından 12 taksite böldürdük.
ağustos ayında babam vefat etti,ailem noter huzurunda feragatname verdi arac benim üzerime geçti,ruhsat değişti.
hemen
sigortacının yanına gittim aynı kuruluş
 trafik sigortasını değiştirdi adıma yeni poliçe yaptı,aynı sigortacı eleman ben kaskoyuda hallederim size dönerim dedi.tamam dedik.dahada aramadık eleman nasıl olsa yapmıştır dedik.her ay düzenli hesabımızdan kasko adına ücret alınıyordu.

ama ctesi günü öğrendik kasko hala rahmetli babamın üzerindeymiş,eleman değiştirmemiş.işten ayrılmış gitmiş.yeni elemanda acemi
ya kaza yaparsanız ne olacak dedi ruhsat sizin adınıza kasko babanızın adına.bana dilekçe yazdırdılar eski kaskonun adıma yaptırılmasıyla ilgili.dün öğrendik dilekçem işleme girmiş olan kasko HEP iptal olmuş.
bana yeni sıfır kasko yapalım dediler peki dedik araba eylülde adıma geçti bu zamana kadar ödenen para (700tl)ne olacak?
cevap ana merkez bilir.
bizim durumumuz nedir arkadaşlar?
birde miras yoluyla geçtiği için indirimde olmuyormuş kaskoda.
galiba ödediğimiz paralar boşa gitti değil mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: bakar mısınız verasetle ruhsat değişti kasko?
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2011, 12:19:41 »
  Öncelikle başınız sağolsun, açıkçası benzer bir durumu ben de yarın yaşayacağım (Veraset davası). Şu ana kadar ödediğiniz meblağdan bu güne kadar ki (Kasko Başlangıç Tarihinden) kısmı hesaplanıp fazlasının size geri ödenmesi lazım. Ayrıca burada bence iş Kasko Acentasında biter ve ısrarcı olmanızı ve bu handikapın iyi niyet ile taraflarında bir şekilde giderilmesini isteyin. Bu konuda o acentadaki yetkili ve bilgili birisi ile ısrar ile görüşün. Tam olmasa bile en azından belli miktarda indirim sunabilirler diye düşünüyorum. Gelişmeleride bekliyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2011, 12:31:38 »
Başınız sağolsun Meltem Hn., bildiğim kadarıyla sigortacılıkta prensip şudur, zorunlu trafik sigortası araca, kasko ise kişiye özeldir. Dolayısıyla araç sizin üzerinize geçtiği halde poliçenin rahmetli babanız üzerine yapılması büyük hata. Normalde aracın mülkiyet hakkında bir değişiklik olduğunda poliçe iptal edilip kalan sürenin primi sigortalıya iade edilir. Sigorta şirketinin poliçeyi iptal etmesi gayet normal. Fakat burada karışık bir durum var, bu poliçenin hiç düzenlenmemiş olması gerekiyordu. Dolayısıyla ödediğiniz tüm bedelin size iade edilmesi lazım. Fakat bunun olabilmesi için de sizin haklılığınızı kanıtlamanız lazım. Yani, sigorta şirketine bu şekilde bir poliçe düzenlenmesi konusunda bir talimatınız olmaması gerekir. Böyle bir talimat verdiğinizi sanmıyorum ama eğer ki imza karşılığı poliçeyi teslim almışsanız -ki bu kanuni bir yükümlülüktür sigorta şirketleri için- içeriğini de kabul etmiş sayılabilirsiniz. Dolayısıyla iş tamamen acentanın ve/veya sigorta şirketinin iyi niyetine kalabilir bu durumda.

Edit: İmla
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2011, 13:03:28 »
ben ctesi gününe kadar hiçbir talepte bulunmadım,bilmiyorduk çünkü.dediğim gibi ctesi öğrendik orda bana hemen dilekçe doldurdular adıma yeni kasko yapılsın babamın adı silinsin diye.onun haricinde hiç bir talepte bulunmadık sadece eylülde ruhsat değiştiğinde firmaya döndük trafiği yaptırdık sözlü olarak kaskoyuda konuştuk.elimde eylül ayına ait kaskonun değişme isteğine dair yazılı bir şey yok.ctesi günkü dilekçem haricinde hiçbirşeye imza atmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2011, 13:43:04 »
Öncelikle başınız sağolsun.
Kaskoda şayet isim değişikliği olursa ve önceki kişi 1 derece yakın ise ki sizde öyle; iki yol var.Birincisi kasko iptal olur geri kalan prim miktarı taksit ile ödenmiş ise taksitle,peşin ödenmiş ise peşin iade edilir.İkinci yol kasko yeni kişi adına yeni poliçe duzenlenir ve diger poliçeden kalan prim miktarı düşülüp geri kalan yeni kullanıcıdan tahsil edilir.Yani bir mana da kasko devam eder ancak yeni kişi adı ile şimdi bir örnek vereyim.

Eski arabam eşim adına idi (soyadlarımız  farklı) aracı sattık ve ona ayrı bana ayrı olmak üzere iki araç aldık.Bana aldığımız corollanın kaskosunu yaptırırken eski aracın satış senedi,evli olduğumuza dair belge,ve yeni aracın ruhsatı ile sigortacıya gittiğimizde benim aracın kaskosu diger araçtan neredeyse aynı şekilde devam etti.Sıfır corolla için sadece 30 tl fark verdim.Burada önemli bir nokta kasko başlangıç süresi eski aracın sigortalandığı tarihte başlamış sayıldı.Esime aldığımız araca normal kasko yapıldı tabii onun adına.

sonuç olarak sigorta acenteniz yeterince bilgili değil gibi.Bence ya bilgili bir sigorta acentesi ile görüşün yada direk genel müdürlüğe mail atın yada telefon edin hatta ikisinide yapın (yeni ticaret kanununa göre e mail ip numarası takip edilerek kanıt sayılmaktadır)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2011, 14:01:38 »
Bugüne kadar size poliçeyi teslim etmemiş olmaları da ayrı bir hata bence Meltem Hn., bu elinizi kuvvetlendirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2011, 14:12:50 »
konuyla ilgili bir yorum yapamıyorum ama başınız sağolsun... :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 09, 2011, 16:53:39 »
genel merkezi aradım.tek dedikleri bir an önce yeni bir kasko yaptırın,ordu acentasınada 76 lira gibi bir para geri iade etmişler.kendide diyor niye kaskoyu iptal etmişler değiştirselermiş.
anladımki herkes topu başkasına atıyor.ben şimdi boşunamı ödedim o kadar parayı.ve şu an aracım  kaskosuz gidip üstüne battaniye örteyim.BİR BARDAK SOĞUK  SU İÇEYİM.burdaki acentayı aradım ctesi belli olur diyor,adam bana istanbuldan söyledi 76tl dedi GELDE ÖLME.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2011, 17:10:11 »
  Malesef bu konularda iletişimci olmaktan çok inatçı ve karşı tarafı dinlemez olmak lazım. Çünkü kurumlar müşterilerine aynen bunu yapıyorlar genelde, tabi istisnalara karşı. Müşterinin rezillik çıkaracağından korktukları an bu sefer onlar yumuşuyor ve olmayan iş bile bir anda olabiliyor, demek ki olabilecek yolu varmış diyorsunuz sizde.
 Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği'ni de bir arayın ve şikayetinizi bildirin isterseniz. Bir ihtimal işe yarar ya da yol gösterebilirler ancak özellikle acentanıza karşı ısrarcı ve net olun bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 09, 2011, 17:27:59 »
Sigortalı öldüğünde kasko sigorta poliçesinin durumu ne olur?
Tüm hak ve menfaatler ile borçlar, kanuni varislere devreder. Devir için veraset ilamının ibrazı gereklidir.

her yerde bu yazıyor.yani eylül ayında devir yapmaları gerekirken martta kaskoyu iptal ediyorlar.tamam belki benim suçumda var zamanında sormadım ama bu onalrın işi.ben onlara okuma yazma öğretiyor muyum?
,yok peşini bırakmam olmadı dava açarım.
önemli olan para değil yaptıkları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2011, 22:19:07 »
bugün ordu acentası aradı 500 tl gibi bir rakam geri ödeme yapmışlar ve acentanın başka süprizleri de varmış.ctesi günü öğreneceğiz ve yeni kasko yapacağız. sevindim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2011, 22:27:18 »
kaskoyu devretmeseler de kaskonun kullanılmayan süresinin parasını siz veya babanızın başka bir varisine vermeleri gerekir diye düşünüyorum . . .
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2011, 07:55:37 »
bugün ordu acentası aradı 500 tl gibi bir rakam geri ödeme yapmışlar ve acentanın başka süprizleri de varmış.ctesi günü öğreneceğiz ve yeni kasko yapacağız. sevindim.

Gözünüz aydın Meltem Hn. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Mart 11, 2011, 09:37:03 »
Tebrikler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 11, 2011, 09:38:42 »
tebrikler
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 11, 2011, 09:43:38 »
geçmiş olsun