Gönderen Konu: Sizin Bagajınız??  (Okunma sayısı 3270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: Sizin Bagajınız??
« Yanıtla #20 : Mart 11, 2011, 22:05:47 »
Arada 257 kg var sence ??
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 11, 2011, 22:05:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 11, 2011, 22:07:14 »
Arada 257 kg var sence ??

Arada 10 hp  ve 12 nm tork var sence ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 11, 2011, 22:08:28 »
Bence efsane COrolla geçer  :D :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 11, 2011, 22:15:19 »
Bence efsane COrolla geçer  :D :D

Nerde geçer bunu söylesene bi ? Ne anlamda geçer diyosun çok geniş anlamda diyorsun ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 11, 2011, 22:16:59 »
Yokuşta bilmem (orada da geçer büyük ihtimal ) ama düz yolda her türlü geçer nokta.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 11, 2011, 22:23:16 »
Yokuşta bilmem (orada da geçer büyük ihtimal ) ama düz yolda her türlü geçer nokta.

Artık yeni teknolojilerin önünü açın yoksa yeni selektör kolu almak zorunda kalıcaz sizin yüzünüzden ;)

Efsanecilerin çoğu (hepsi demiyorum ve yanlış anlaşılmıyım) yeni teknolojinin sizden üstün olduğunu neden bukadar inkar ediyorsunuz hala anlamış değilim eğer iyi olmasaydı toyota bunu üretmezdi ve sizin motoru evirip çevirip orasına bişi takar burasına bi kurdele bağlar yeni motor diye piyasaya sunarlardı ;)

Sisleri kapat ilerde çevirme olucak gibi duruyo ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 11, 2011, 22:25:20 »
Öyle olsun :D Yalnız benim sisin biri patlak o yüzden açmıyorum :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 11, 2011, 22:27:05 »
Öyle olsun :D Yalnız benim sisin biri patlak o yüzden açmıyorum :D

Tamam komple kapat ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 11, 2011, 22:37:30 »
Konu biraz özünü kaybetmiş ama bagaj meselesi benide rahatsız ediyor gerçekten, bunun sorunsuzlukla alakalı olduğunu düşünmüyorum açıkcası, bagaj kollarına bakıldığı zaman 93 corolladada son kasadada o kadar basit malzemenin kullanıldığını, bagaja minik bir amortisör konulmadığını, aydınlatma lambasının tüm teknolojik gelişmelere inat yıllardır aynı modeli kullanıldığını görmek çok kolay, ses yalıtımı konusuna hiç girmiyorum bile, sorunsuzluktan ödün vermeden bu tip şeylere de önem verirlerse şahsi fikrim çok güzel olacak zira 2011 model bir arabada cam kaldırma düğmelerinde ışıklandırma olmayışının hiç bir mantıklı açıklaması olduğunu sanmıyorum. Böyle devam ederlerse satış grafiklerinde düşüşler kaçınılmaz olacaktır. İyi akşamlar. ( Motor teknoloji geliştikçe kullanım zevki azalıyor bunuda belirtmek isterim )... ;)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 11, 2011, 23:29:08 »
1400 mü yuh ! Passat falanmı zannettin bunu altı üstü corolla be. Auris yeni corolladan ağır :)

Auris 1.6 valvematic 132 hp 1300 kg , Yeni corolla 1.6 dual vvt-i 124 hp 1257 kg ;)
    Corolla 1.6 124 ps 157 nm 1273 kg olması lazım  bu arada araç duruşunu hiç bozmuyor otoban da --- km/h gördüm yola yapışıyor birazcık bmv x5 le kapıştıkda radar dolayısıyla daha fazla basmadım 950 kg bir araçla o süratlerde arabayı yolda tutamazsınız

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., bölünmüş yollarda 110Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 11, 2011, 23:34:02 »
    Corolla 1.6 124 ps 157 nm 1273 kg olması lazım

Zafer bey 3ün 5in hesabını yapmayalım yahu :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 11, 2011, 23:37:33 »
Zafer bey 3ün 5in hesabını yapmayalım yahu :P :D
   Çok doğru bu hesap yapılmaz sadece doğru bilgilendirme amaçlı yazdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 11, 2011, 23:43:56 »
   Çok doğru bu hesap yapılmaz sadece doğru bilgilendirme amaçlı yazdım

Teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 12, 2011, 00:07:09 »
 Aracın ağırlığı ile yoltutuşu arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Ağırlık aracın yol konfurunda etkilidir. Yere basış aracın ağırlığı ile değil aerodinamik yapısı ile ilgilidir. Yoksa F1 araçları 600Kg. lar ile o hızlara çıkamazdı.

Kim, hangi aracı, neden geçmeye çalışıyor? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 12, 2011, 00:08:23 »
Aracın ağırlığı ile yoltutuşu arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Ağırlık aracın yol konfurunda etkilidir. Yere basış aracın ağırlığı ile değil aerodinamik yapısı ile ilgilidir. Yoksa F1 araçları 600Kg. lar ile o hızlara çıkamazdı.

Kim, hangi aracı, neden geçmeye çalışıyor? ;)

Neden geçmeye çalıştıklarını anlamadım ama yeni teknolojiyi eskiyle ezmeye çalışıyorlar buda mümkün değil Hakan abicim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 12, 2011, 00:26:26 »
  Yeni teknoloji adı üstünde daha yenidir ve geçmişin tecrübelerini de üzerinde taşır. Ancak yeni teknolojiyi sadece hız için ortaya çıkarmaya çalışmıyorlar. Güvenlik, ekonomi, konfor, sınırlayıcı normlar vs. hepsi göz önüne alınan etmenlerdir. Mesela araçların neden son yıllarda daha ağırlaştığını (aynı segmentteki eski emsallerine göre)tartışabilirsiniz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 12, 2011, 00:35:00 »
Emin misin yeni 1.6 corollar 124 hp ama çok ağır efsane kasayı geçeceğini sanmıyorum :)
Hasan , faceden bana ulaş , sana video atacağım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 12, 2011, 09:30:22 »
  Yeni teknoloji adı üstünde daha yenidir ve geçmişin tecrübelerini de üzerinde taşır. Ancak yeni teknolojiyi sadece hız için ortaya çıkarmaya çalışmıyorlar. Güvenlik, ekonomi, konfor, sınırlayıcı normlar vs. hepsi göz önüne alınan etmenlerdir. Mesela araçların neden son yıllarda daha ağırlaştığını (aynı segmentteki eski emsallerine göre)tartışabilirsiniz bence.

Hakan abi başta söylediğin gibi sırf hız için değil ki bu yeni teknoloji Hasanla sürekli biz bu konuda tartışıyoruz zaten herşeyi geçemeye bağlıyor ve tek taraflı düşünüyor...

Ağırlaşması; içinde bulunan elektronik parçanın artması geliştirilmiş olan şaşiler daha dayanıklı kaportalar büyüyen lastikler aracın şasisinin direk zarar görmemesi için önüne koyulmuş ekstra çelik veya beton barlar. Motorlar ağırlaşmıyormu ? Malesef ağırlaşmıyor mühendisler motorları hafifletip arabanın diğer parçalarını güçlendiriyorlar. Mesela yeni çıkan vw jettanın 1.2 tsi motoru sadece 80 kg ve o motorda sürtünmede kaybedilen enerjinin büyük bir kısmı yok edilip güç olarak yansıyormuş. Yani motorda sürtünmeye giden enerji azaldığından dolayı motor tam anlamıyla randımanlı bir çalışma sağlayabiliyor :) Bizim vvt-i'lar ise 90-95 kg arası ama işte 4afe aşırı derecede ağır bir motor.

Konuyu açan kişiden özür diliyorum konunuzu birazcık katletttik kusurumuza bakmayın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 12, 2011, 09:39:51 »
konunun başlığına baktım bide 2. sayfaya baktım ne alaka dedim :) uçmuş iyice :)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 12, 2011, 09:41:21 »
konunun başlığına baktım bide 2. sayfaya baktım ne alaka dedim :) uçmuş iyice :)

Hasan yoldan çıkarttı beni :D

Saksı değilim ben oturtunuz beni saksı gibi lütfen lütfen :P :lol: